Seine & Oise cruises 8 dagen met MS Swiss Ruby ****

Seine en Oise
Een schitterende cruise over de schilderachtige Seine en de charmante Oise. De Swiss Ruby is een intiem en sfeervol schip en kan dankzij haar courante afmetingen ook de kleinere waterwegen van Frankrijk bevaren. U ontdekt de charme van gezellige Franse stadjes als Rouen, Vernon en Honfleur en het kunstenaarsdorpje Auvers sur Oise, waar Vincent van Gogh een aantal bekende schilderijen heeft geschilderd. Uiteraard zal een bezoek aan Parijs met haar beroemde Eiffeltoren niet ontbreken. Ook de indrukwekkende witte krijtrotskliffen aan de kust van Albâtre zijn een bezoek meer dan waard. De dagexcursie D-day Invasiestranden van Normandië vormt het hoogtepunt van uw cruise. Bienvenue en France, welkom in Frankrijk!

Highlights

 • Bezoek het kleurrijke Franse havenstadje Honfleur
 • Ontdek de charme van de Seine en Oise
 • Ga mee door Parijs met zijn beroemde Eiffeltoren
 • Geniet van de intieme sfeer een goede verzorging aan boord van de Swiss Ruby
 • Wandel door het kunstenaardorps Auvers sur Oise

Reis- en vaarprogramma

Dag 1. Per touringcar van Rotterdam naar Conflans.
Inscheping laat in de middag. Varen tijdens het diner.
Dag 2. Morgenexcursie stadstour Parijs.
Varen Parijs – Vernon.
Dag 3. Vrije tijd in Vernon.
Varen Vernon – Les Andelys. Middagexcursie Maison de Claude Monet.
Varen Les Andelys – Le Havre.
Dag 4. Aankomst – Le Havre.
Middagexcursie krijtrotskusten van Étretat en Honfleur.
Dag 5. Dagexcursie Normandië.
Varen Le Havre – Caudebec-en-Caux, inscheping excursiepassagiers.
Varen Caudebec-en-Caux – Rouen.
Dag 6. Morgenexcursie stadswandeling historisch Rouen.
Varen Rouen – Poissy.
Dag 7. Morgenexcursie paleis van Versailles.
Varen Poissy – Cergy, inscheping excursiepassagiers.
Varen Cergy – Auvers sur Oise. Middagexcursie stadswandeling Auvers sur Oise.
Varen Auvers sur Oise – Parijs.
Dag 8. Aankomst Parijs. Ontscheping na het ontbijt.
Per touringcar reist u terug naar Nederland.

Vaartijden en reisprogramma zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Maak een keuze uit onderstaande vertrekdata en reserveer
deze 8 ddage Seine & Oise cruise met Swiss Ruby **** 

Vertrek datum    Prijs vanaf 
zaterdag 29 juli 2017 € 1.198,00
zaterdag 12 aug. 2017 € 1.198,00

De prijs is per persoon en gebaseerd op een 2-pers. B-cabine Economy (11 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. B-cabine (11 m/2) Smaragddek €   98,00 p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy (11 m/2) Rubindek € 229,00 p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (11 m/2) Rubindek € 298,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (11 m/2) Smaragddek op aanvraag
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (11 m/2) Rubindek op aanvraag

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen aan boord van MS Swiss Ruby **** op basis van 2 personen in een door u gekozen luxe hut.
 • Volpension inclusief uitgebreid ontbijtbuffet, lunches en diners, beginnend met het diner op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Heen- en terugreis per Comfort Class  touringcar van Nederland naar Parijs v.v.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

Exclusief:

 • Eventuele Taxiservice, van huis tot aan de loopplank € 95,00 p.p.
  * zie bij omschrijving dagprogramma.
 • De eventuele toeslagen voor duurdere categorie cabines aan boord.
 • Excursiepakket (bij boeking voor € 248,- p.p. te reserveren).
  • Stadstour Parijs € 42,00 p.p.
  • Busexcursie Maison de Claude Monet € 49,00 p.p.
  • Busexcursie Krijtrotskusten van Étretat € 50,00 p.p.
  • Busexcursie D-Day Invasiestranden met museum € 69,00 p.p.
  • Stadswandeling Rouen € 15,00 p.p.
  • Excursie Paleis van Versailles € 58,00 p.p.
  • Stadswandeling Auvers sur Oise € 15,00 p.p.
   * voor uitgebreidere  omschrijvingen, zie bij dagprogramma.
 • Singletoeslag, zie bij prijsoverzicht: toeslag 2-pers. voor alleengebruik.
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Reserveringskosten € 20,00 per boeking.

Excursiepakket:
Bij reservering boekt u voor slechts € 248,- p.p. een uitgebreid excursiepakket. Inclusief alle excursies zoals beschreven in het programma. Normaal € 298,- p.p. Nu € 50,- voordeliger! Dit pakket boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van het excursiepakket, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Welkom aan boord van HS Swiss Ruby
De Swiss Ruby is een intiem, sfeervol schip met een warme ambiance en kan door haar courante afmetingen bijna alle rivieren in Europa bevaren. U ervaart het comfort van een 4-sterren hotelschip direct als u aan boord komt.
Op het Rubindek ligt de royale, sfeervolle panoramasalon met bar. Op het Smaragddek ligt het smaakvol ingerichte restaurant, waar elke dag de maaltijden worden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. De attente bemanning staat elke dag voor u klaar om het u helemaal naar de zin te maken. Dat wordt heerlijk ontspannen en genieten! Bij de receptie vindt u een kleine boordboutique. Er is draadloos internet beschikbaar tegen betaling.  De Swiss Ruby biedt plaats aan maximaal 88 personen.

Cabines als hotelkamers
Alle cabines aan boord van de Swiss Ruby beschikken over een badkamer met douche en toilet, föhn, radio, TV, minibar, kluisje en individueel regelbare airconditioning / verwarming. De cabines zijn verdeeld over twee dekken. Op het Rubindek liggen de 2-pers. A-cabines van 11 m². De cabines op het Rubindek beschikken over een Frans balkon met panorama schuifpui en een 2-persoonsbed. Op het Smaragddek liggen de 2-pers. B-cabines van 11 m². De B-cabines beschikken over vierkante vensters en twee bedden die naar keuze apart of tegen elkaar gezet kunnen worden. De Economy cabines liggen achteraan in de gang.

Liften aan boord van HS Swiss Ruby
Vanaf het Rubindek bereikt u het restaurant via de trap of stoeltjeslift. De salon op het Rubindek ligt op gelijke hoogte met de A-cabines. Er is ook een stoeltjeslift van het Rubindek naar het Zonnedek. De B-cabines op het Smaragddek zijn enkel per trap bereikbaar. Vanaf het Smaragddek bereikt u de salon via een trap. Het restaurant bereikt u ook altijd via het Rubindek. Wanneer u slechter ter been bent, adviseren wij u een A-cabine op het Rubindek te boeken.

Hotelschip Swiss Ruby, 4-sterren**** superior

• Cabines 11 m²
• A-cabines met panorama schuifpui en Frans balkon
• Stoeltjeslift vanaf het Rubindek naar het restaurant en naar het Zonnedek

Cruise over de Seine 

De Seine
De Seine heeft een lengte van 776 km en een stroomgebied van 79.000 km², en ligt geheel binnen Frans grondgebied. Een cruise door Frankrijk voert daarom over deze prachtige rivier. De Seine stroomt vanaf het Plateau van Langres via Troyes, Parijs en Rouen naar het Kanaal, waar ze haar uitmonding heeft in het Kanaal bij Le Havre. De voornaamste zijrivieren zijn de Yonne, de Marne en de Oise.

De rivier heeft haar oorsprong ten noorden van Dijon, in een kleine vallei, gelegen op de weg van Dijon naar Châtillon-sur-Seine, een paar kilometer ten noorden van St.-Seine-l'Abbaye. Veel is er niet meer te zien behalve een beeld dat door Baron Hausmann werd geplaatst aan de voornaamste bron. Maar vroeger, in de tijd van de Galliërs, was dit een heiligdom, zoals alle plaatsen waar water uit de grond opborrelde, dat waren. De godin van deze rivier was Séquana. Het water van de Seinebron wordt verantwoordelijk geacht voor verschillende genezingen. Er lopen 32 bruggen over de Seine, waarvan de mooiste de Pont Alexandre in Parijs is en de oudste de Pont Neuf, eveneens in Parijs.

Vallée de la Seine
De Seine heeft zich net voor de uitmonding in Het Kanaal genoodzaakt gezien de hardste rotsen van het kalkplateau van Pays de Caux te mijden en slingert als een grillige slang op het einddoel af. Deze grote meanders geven de Seine op veel plaatsen een bijzonder aangenaam aanzien. De Franse hoofdstad heeft de Seine altijd benut als een slagader naar zee, ook al komen de grote zeeschepen al tijden niet meer verder dan de zeehaven van Le Havre. In de buurt van Parijs is er dan ook weinig industrie aanwezig langs de rivier. Rondom Rouen en oostelijk van Le Havre merkt u dat u in één van de brandpunten van de Franse economie bent. De Côte des Deux Amants tussen Les Andelys en Rouen is sfeervol. Abdijruïnes als die van Jumièges geven de zomen van de Seine een religieus cachet. De crèmewitte rotsflanken boven het water, de loop door het natuurpark Brotonne en oorden als St.-Martin-de-Boscherville en Les Andelys maken van de Seine een geliefd excursiedoel.

De Vikingen hebben de rivier voor een ander doel benut. Zij zagen de kloosters en steden als schatkamers en rukten deze vrijpostig open. De grote parel langs de rivier is Rouen, na Parijs misschien wel de stad met de meest sublieme cultuurmonumenten. Westelijk van Rouen verwijzen bordjes in het regionale park Brotonne naar de oude abdijen waar de Seine langs slingert. Een land met een kloosterverleden en vaak belaagd door Vikingen die zich via de Seine meer landinwaarts drongen. Landinwaarts ligt het sfeervolle Les Andelys, een Seinedorp met het beroemde kasteel van Richard Leeuwenhart.

Oost-Normandië
Wat is Oost-Normandië zonder haar wateras, de Seine? Zodra deze rivier het gebied al kronkelend binnendringt, wordt Normandië versierd met artistieke bedevaartsoorden, weerbare burchten, historische kunststeden, abdijpracht en magnifieke beukenbossen. En wanneer de Seine in zee uitstroomt, verrijzen daar de kalksteen rotsen, de Côte d’Albâtre. Aan weerszijden van de Seine wachten het pastorale Pays de Bray, het weidse Pays de Caux en het nog onbekende Pays d’Ouche. Dit gedeelte van Normandië wordt ook wel Haute-Normandië genoemd en bestaat uit het noordelijke departement Seine-Maritime en het zuidelijke departement Eure. De streek vormt de groene buitenwijk van Parijs. In de weekenden en korte vakanties ontvluchten de Parijzenaars de stad en genieten hier van de natuur en de rust. Naast de prachtige natuur van beukenbossen en kusten is er ook genoeg cultuur te vinden. Wat dacht u van het historische Rouen, een stad vol glinsterend glas in lood, vermaarde musea, gotische kathedralen en oude straten met vakwerkhuizen. Een stad met hoogte- en dieptepunten, want op het oude marktplein vond Jeanne d’Arc de dood.

 

 

Optioneel Taxiservice van huis naar tot aan de loopplank € 95,00 per persoon

U reist per taxi of taxibusje vanaf uw huisdeur tot aan de loopplank van het schip. Als de inscheping in het buitenland plaatsvindt, zoals bij onze Elbe-, Donau- of Seinecruises, reist u naar het centrale overstapcentrum. De taxi brengt u bijvoorbeeld naar Restaurant ’t Centrum in Babberich of het Van der Valk hotel in Gilze. Vandaar vertrekt u per luxe touringcar naar uw plaats van inscheping. Geen gesleep met koffers en dergelijke, een ontspannen begin van uw cruise!

Spelregels:

 • Uw huisadres wordt uw op- en uitstapplaats
 • De chauffeur verzorgt uw bagage
 • U reserveert de Taxiservice direct bij boeking. De kosten bedragen € 95,- p.p. retour
 • Boekt u meerdere personen in één boeking, dan kunt u toch een verschillend huisadres opgeven
 • Een dag voor vertrek ontvangt u een sms met de vertrektijd
 • In uw reisdocumentatie ontvangt u meer informatie over onze Taxiservice
 • Per taxi worden maximaal acht personen vervoerd, een combinatie van op- / uitstapplaatsen is dus mogelijk; de reistijd bevat in dat geval maximaal één uur extra ‘omrijtijd’
 • Deze service geldt niet op de Waddeneilanden en buiten Nederland

Indien u gebruikt wenst te maken van deze taxiservice, dient u dit bij de reservering van de cruise aan
ons kenbaar te maken.

Programma van dag tot dag met de optionele excursie mogelijkheden.

Dag 1. Per touringcar vanaf Rotterdam en Gilze/Tilburg naar Conflans.
Inscheping laat in de middag. Varen door Parijs tijdens het diner.

Dag 2. Parijs - Vernon.

Excursie stadstour Parijs
Tijdens een stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Place Etoile met de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor, het Louvre en de Tuilerieën, de bekende gotische kathedraal: de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren, die met zijn hoogte van 325 meter overal bovenuit steekt. De moderne kantorenwijk, La Défense met de Grande Arche, de moderne uitvoering van de Arc de Triomphe, mogen we ook niet vergeten. Deze kantoorwijk is het grootste zakencentrum van Europa. Op mooie uitzichtspunten wordt een fotostop gemaakt. Een stadstour en kennismaking met Parijs om nooit te vergeten!
Excursieprijs: € 42,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en excursietour Parijs o.l.v. deskundige, lokale gids. 

Varen Parijs – Vernon.

Dag 3. Vrije tijd in Vernon.
Varen Vernon – Les Andelys.

Middagexcursie Maison de Claude Monet.
De beroemde impressionistische schilder Claude Monet woonde bijna drieënveertig jaar, van 1883 tot 1926, in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. Hij heeft niet alleen een passie voor kleuren: ook zijn liefde voor tuinieren is groot. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proeft u de sfeer die er heerst in het huis van de Meester van de Impressionisten.
Excursieprijs: € 49,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree en rondleiding Maison de Claude Monet o.l.v. deskundige, lokale gids. 

Varen Les Andelys – Le Havre.

Dag 4. Aankomst – Le Havre.

Excursie krijtrotskusten van Étretat en bezoek Honfleur
De Albasten Kust strekt zich uit over meer dan 130 kilometer. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. Het dorpje Étretat ligt in deze bijzondere kuststreek. ‘Mijn poorten staan altijd open’ staat te lezen op het stadswapen van Étretat. Met die poorten bedoelt men de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Op sommige plaatsen heeft de zee de zwakke plaatsen aan de zijkant aangevallen, waardoor de natuur ‘poorten’ heeft geconstrueerd. Vanaf verschillende punten heeft u een prachtig uitzicht op deze wonderen van de natuur. De Falaisekust en de mooie kiezelstranden zijn uniek voor de rotsachtige kust van Normandië. Vervolgens vertrekken we per touringcar naar het schitterende havenstadje Honfleur. De pittoreske pracht van Honfleur trok veel kunstenaars aan. Honfleur kreeg naam als ontmoetingsplaats van kunstenaars, de impressionisten. Ze verrukten zich, in het voetspoor van Monet, over de lichtval die havens en heuvels beroerde. Tal van schitterende doeken zijn hier gemaakt. Aantrekkelijk is het Vieux Bassin, een oud smaakvol haventje waar statige panden weerspiegelen in het water. De boeiende historie maakt Honfleur tot één van de meest unieke havenplaatsen van de Côte Fleurie. De liefhebbers maken een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden: Vieux Bassin, de schitterende havenkom met de statige pandjes, Place Eugène Boudin, een karakteristiek pleintje omgeven met een mooie verzameling oude panden. De voormalige vestingwerken van Honfleur verwijzen naar de vroegere bewaking van de stad en de haven. De Eglise Ste. Cathérine is een bijzondere kerk met de kenmerkende bouwtraditie die Normandië ooit kenmerkte.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, bezoek Étretat o.l.v. deskundige, lokale gids en bezoek Honfleur

Dag 5. Le Havre

Dagexcursie Normandië.
Hét hoogtepunt tijdens uw Seinereis: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. We vertrekken per touringcar naar Arromanches, een rit van ca. 150 kilometer. Bij aankomst in Arromanches heeft u eerst even vrije tijd om ergens een kopje koffie te drinken (voor eigen rekening). In Arromanches brengen we een bezoek aan Le Musée de Débarquement. Hier ziet u een interessante film over de landing in Normandië, deze film wordt in het Nederlands getoond. Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet! De afstand naar de invasiestranden is ca. 160 km. Uw gids vertelt u onderweg graag meer over de geschiedenis van de invasie. Bij het zien van het indrukwekkende cordon van gedenktekens, musea, militaire begraafplaatsen en de betonnen caissons in zee en op het strand gaat de invasie voor u leven en beseft u wat deze bevrijdingsoperatie ingehouden heeft.
Excursieprijs: € 69,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree museum, lunchpakket (meegenomen vanaf het schip) o.l.v. deskundige, lokale gids. 

Varen Le Havre – Caudebec-en-Caux, inscheping excursiepassagiers.
Varen Caudebec-en-Caux – Rouen.

Dag 6. Rouen

Morgenexcursie stadswandeling historisch Rouen.
Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met de hoogtepunten van deze oude, historische stad. Natuurlijk ziet u de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen deze kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. Ook veel kunstenaars hebben de schoonheid trachten vast te leggen op het doek. U wandelt door de Rue St. Romain: als er één straat is die het historische stadsbeeld nagenoeg onveranderd weergeeft, dan is het wel deze straat. De 15e tot 18e eeuwse vakwerkhuizen vormen met de muren van de kathedraal en het bischoppelijk paleis een magnifiek gezicht. De Rue Damiette, ook met fraaie Normandische vakwerkhuizen, loopt tussen twee van Rouens bijzondere kerken: St. Maclou en St. Ouen. De tocht gaat ook langs Place du Vieux Marché, dat eeuwenlang het decor vormde van belangrijke executies. Een groot kruis markeert de plaats waar het doodvonnis werd voltrokken. Hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam. De Rue du Gros Horloge is de kortste verbinding tussen de kathedraal en de oude marktplaats. Waar ooit een poort toegang tot het oude Rouen gaf, werd tussen 1527 en 1529 het zogenaamde Gros Horloge neergezet, zeker de moeite van het bekijken waard. Uw gids vertelt u er graag meer over. Aan het einde van de wandeling is er nog voldoende vrije tijd om de kerstmarkten te bezoeken. Rondom de Place de la Cathédrale zijn veel gezellige chalets geïnstalleerd waar u heerlijk kerstinkopen kunt doen en iets lekkers kunt nuttigen.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige, lokale gids.

Varen Rouen – Poissy.

Dag 7. Poissy

Morgenexcursie Paleis van Versailles.
Per touringcar reist u naar Versailles, net buiten Parijs, om het beroemde barokslot met de fascinerende tuinen te bezichtigen. Château Versailles werd in de 17e eeuw als residentie voor de Franse koningen gebouwd en diende als voorbeeld voor talrijke navolgende gebouwen in Europa. Het paleis is een uiting van het absolutisme van de Franse koningen en drukt de macht van de monarchen, de wereld van pracht, praal en kunst uit. U kunt eveneens een bezoek brengen aan de tuinen. U zult versteld staan van dit prachtige park versierd met vele fonteinen, vijvers, beelden, zuilengalerijen, paviljoenen etc. Het bezoek aan het Château zelf is een rondgang door les Grands Appartements du Roi et de la Reine (grote kamers van de koning en koningin) en la galerie des Glaces (spiegelzaal). De weg vanaf de parkeerplaats tot aan de ingang van het slot is niet vlak, maar heeft kleine keitjes (ca. 300 m.). Bij de ingang van Versailles kunnen wachttijden gelden, ook al is er gereserveerd voor de groep. Bij de rondgang door de kamers is er geen mogelijkheid halverwege bijv. terug te keren naar de ingang.
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en entree voor het kasteel o.l.v. een deskundige, lokale gids.

Poissy – Cergy, inscheping excursiepassagiers.
Varen Cergy – Auvers sur Oise.

Middagexcursie stadswandeling Auvers sur Oise.
Auvers sur Oise, een schitterend stadje gelegen aan de rivier de l’Oise, kunt u prima te voet ontdekken. Vanaf de centraal gelegen herberg van Ravoux, ook bekend als het huis van Vincent van Gogh, wandelt u via de romaans-gotische kerk van Auvers, naar de verderop gelegen begraafplaats. Hier liggen de beide broers Van Gogh naast elkaar begraven. Ook de herberg zelf, waar Vincent van Gogh de zolderkamer huurde, is een bezoek meer dan waard. Ondanks dat hij slechts zeventig dagen in Auvers-sur-Oise heeft doorgebracht, was hij verbazingwekkend productief in deze korte tijd: de pittoreske locatie, haar inwoners en het omliggende platteland inspireerden hem om meer dan zeventig schilderijen te schilderen. Al wandelend door de straten en steegjes van Auvers, wordt u hier op elke hoek van de straat aan herinnerd. Een schitterende excursie in de voetsporen van Van Gogh.
Excursieprijs: € 15,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige, lokale gids. 

Varen Auvers sur Oise – Parijs.

Dag 8. Aankomst Parijs. Ontscheping na het ontbijt.
Per touringcar reist u naar Gilze/Tilburg en Rotterdam.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.


^ terug naar boven ^