Geniet aan boord van MS Salvinia van een heerlijke verzorging en bezoek tijdens deze 6 daagse cruise van zes Hollanse Hanzesteden

AN DER SCHÖNEN BLAUEN DONAU

AUTOVAKANTIES ALL INCLUSIEF

#   Gastvrije hotels
#   Op de mooiste plekjes
#   All Inclusive & 's avonds drankjes

Meer info

Nieuwe riviercruises

#  Comfortabele cruiseschepen
#  De mooiste vaarroutes
#  Geheel verzorgd

Meer info

Autoreizen Arrangementen

#  diverse vakantie arrangementen
#  leuke vermaak tijdens uw vakantie
#  Heerlijk en goed verzorgd

Meer info

Deze speciale 9-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. De mooie blauwe Donau is niet voor niets wereldberoemd en dát willen wij u tijdens deze prachtige Donaucruise graag laten ervaren.

9 daagse An der schönen blauen Donau MS Crucestar

 • Vervoer per luxe touringcar van Arnhem naar Passau en terug.
 • De eerste en en laatste dag tijdens de busreis lunches onderweg.
 • 1 overnachting in Zuid-Duitsland met diner, overnachting en ontbijt.
 • 7 overnachtingen aan boord van MS Crucestar op basis van een door u gekozen hut.
 • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met de lunch op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Welkomstcocktail
 • Gehele cruise met live entertainment.
 • Frewell Dinner.
 • All-Inclusive van 09.30 tot 23.00 uur met een keuze uit: bier, huiswijn, fris, koffie, thee, en water.
  Overige drankjes zijn verkrijgbaar tegen betaling.
 • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
 • Belastingen en andere heffingen op het verblijf.
9-daagse An der schönen blauen Donau met MS Crucestar30 juli 202330 augustus 2023
Prijzen per persoon Benedendek
2-pers. hut Standaard€ 1.430,-€ 1.430,-
Prijzen per persoon Middendek
2-pers. hut Standaard voordek€ 1.520,-€ 1.520,-
2-pers. hut DeLuxe€ 1.610,-€ 1.610,-
Prijzen per persoon Bovendek
2-pers. hut DeLuxe€ 1.695,-€ 1.695,-
Exclusief
Eventuele dieetmaaltijden zoals zoutloos, etarm, sukervrij ed. € 4,- p.p. p.d.
Deze dieeten bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen
Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijk aard
Mogelijke onvoorziene toeslagen als b.v. een bandstoftoeslag
Eventueel avond van te voren inschepen € 40,- p.p.
Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
Verplichte toeslag garantie SGR € 5,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Het reisprogramma van dag tot dag:

Deze speciale 9-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. De mooie blauwe Donau is niet voor niets wereldberoemd en dát willen wij u tijdens deze prachtige Donaucruise graag laten ervaren.

Zondag: Arnhem – Wirges – Zuid-Duitsland (bustransfer)
Vanuit Arnhem vertrekken om 09.00 uur de touringcars om u naar Passau (Lindau) te brengen. Om te voorkomen dat wij te laat in Passau (Lindau) arriveren, hebben wij er voor gekozen de eerste nacht in een goed hotel in Zuid-Duitsland door te brengen. Hier verwachten wij aan het begin van de avond te arriveren. Tijdens de busreis zorgen wij uiteraard voor een kopje koffie en wordt er in Wirges gestopt voor de lunch. Het diner gebruiken wij in het hotel. Uw bagage blijft in de bus dus zorg dat u uw toiletspullen e.d. meeneemt in uw handbagage voor de overnachting in het hotel.

Maandag: Zuid-Duitsland – Passau (Lindau) – Dürnstein
Na een heerlijk ontbijt rijden wij verder naar Passau (Lindau) waar het schip op u ligt te wachten. Na een hartelijk welkom aan boord gaan wij aan tafel voor de lunch en zetten koers naar Dürnstein. Uw reis over de mooie blauwe Donau gaat beginnen.

Dinsdag: Dürnstein – Wenen
Het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau, is uw eerste kennismaking met Oostenrijk. U kunt hier een kijkje nemen in het centrum dat gedomineerd wordt door de 12e -eeuwse Kunringerburcht. Tijdens het diner vervolgen wij onze reis naar Wenen waar wij rond middernacht zullen arriveren.

Woensdag: Wenen – Budapest
We blijven vandaag de hele dag in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. De stad van Keizerin Sissi en Paleis Schönbrunn, opera, klassieke kunsten en barokke architectuur. Aan u de keus om deze metropool op eigen gelegenheid te verkennen, of om deel te nemen aan een interessante excursie. Aan boord kunt u zich opgeven voor een stadsrondrit(*) met wandeling langs onder andere de prachtige gevels, paleizen en vorstelijke verblijven die zich in en om de binnenstad bevinden. Aan het einde van de avond verlaten we Wenen en varen we naar Budapest.

Donderdag: Budapest
Hongarije is het land van de zigeunermuziek en de paprika’s. De Donau scheidt Budapest in twee delen: het heuvelachtige Buda en het vlakke Pest. Zorg dat u vanmiddag op het dek aanwezig bent wanneer wij het Parlement en de Vissschersbastei passeren en onder de indrukwekkende Kettenbrücke door de stad binnen varen. Naast gebouwen uit de Middeleeuwen in het Burchtkwartier en paleizen in barokstijl heeft Budapest meer dan 100 badhuizen en is daarmee de grootste spastad van Europa. In het stadsdeel Pest treft u het gezellige winkelcentrum aan om te gaan shoppen. Ook in Budapest organiseren wij een stadsrondrit(*) met wandeling om zo kennis te maken met alles wat deze stad te bieden heeft.

Vrijdag: Budapest – Bratislava
U heeft nog de gehele ochtend de gelegenheid om zelf Budapest te verkennen. Winkelen in Budapest doet u in het stadsdeel Pest. De autovrije straat Váci utca is erg populair onder toeristen. Het zuidelijke deel van de straat is een aaneenschakeling van souvenirwinkels en restaurantjes. Naast de gebruikelijke toeristische souvenirs is dit ook de plek voor meer authentieke souvenirs zoals Hongaars kristal, folkloristische kleding en lokale wijnen. Het noordelijke deel van Váci utca is het domein van de grotere merken. Hier wijkt het winkelaanbod niet zoveel af van de meeste Europese hoofdsteden. Tijdens de lunch vervolgen we onze reis naar Bratislava. Vanmiddag kunt u op het zonnedek genieten van de prachtige omgeving langs de Donau.

Zaterdag: Bratislava – Melk
Al voor het ontbijt arriveren in we Bratislava. Tijdens een wandeling door de stad(*) leert u Bratislava echt kennen. U kunt er ook voor kiezen, afhankelijk van de ligplaats, om vanaf het schip naar het in barokstijl gebouwde centrum te wandelen. De klim naar de hoog boven de stad gebouwde burcht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Na de lunch zeggen we Slowakije vaarwel. Tijdens de tocht naar Melk zorgen de met wijngaarden bedekte berghellingen in de Wachau voor een schitterend panorama

Zondag: Melk – Passau (Lindau)
In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. Met talloze binnenplaatsen, mooie wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan een klooster. De geschiedenis van Oostenrijk ervaart u tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch gooien we de trossen los en varen we naar Passau. De Donau wordt nog steeds geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hier hoogtij.

Maandag: Passau (Lindau) – Arnhem (bustransfer)
Na het ontbijt staan de touringcars gereed om u naar huis te brengen. De terugreis voert u door een prachtige omgeving en ondertussen praat u na over de vele indrukken die u heeft opgedaan. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. In de loop van de avond arriveert u weer in Arnhem. Tijdens deze reis zijn er meerdere nachtvaarten. Zowel dag 1 als dag 9 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

Tijdens deze reis zijn er meerdere nachtvaarten. Zowel dag 1 als dag 9 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

Houdt u er rekening mee dat wij tijdens deze reis in landen komen waar de infrastructuur niet zo goed is als in Nederland en dat de begaanbaarheid soms te wensen overlaat. Indien u twijfelt of deze reis geschikt voor u is neem dan hierover contact met ons op, zodat wij kunnen nagaan in hoeverre deze reis/accommodatie voldoet aan uw fysieke gesteldheid.

Welkom aan boord van MS Crucestar
Wederom hebben wij dit jaar de Donau opgenomen in ons programma, ditmaal gaan we met de mooie Crucestar. Met dit comfortabele schip komt u langs de verschillende hoogtepunten van de mooie blauwe Donau. U bezoekt de prachtige hoofdsteden Wenen, Bratislava en Budapest, maar ook kleinere parels als Dürnstein en Melk in het romantische Wachaudal, ontbreken niet tijdens deze cruise.

In de gezellige bar, of de ruime lounge kunt u onder het genot van een drankje volop genieten van de schitterende landschappen die aan u voorbij trekken. De grote panoramaramen in de lounge zorgen ervoor dat u niks van de omgeving hoeft te missen. Of zoek een plekje op het zonnedek. Stoel of ligbed, zon of schaduw, de keuze is aan u. Het royaal opgezette schip in combinatie met het sfeervolle interieur en de uitstekende verzorging aan boord van dit prachtige schip maken deze reis over de Donau tot een onvergetelijke vakantie. Meer informatie over de Antonio Bellucci vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Bereikbaarheid
De receptie, de lounge en de hutten op het Bovendek en het Middendek zijn bereikbaar met een personenlift. Het zonnedek, het restaurant en de hutten op het Midden-voordek en het Benedendek zijn uitsluitend per trap bereiken.

Hutaccommodatie
De Crucestar heeft plaats voor 154 passagiers en heeft een warme uitstraling. De hutten zijn verdeeld over 4-dekken. Alle hutten zijn comfortabel en stijlvol ingericht en beschikken over een tv, telefoon, airconditioning, verwarming, kledingkast en kluis. In de badkamer vindt u een douche, toilet en een wastafel met föhn. De 2-persoonshutten Deluxe op het Bovendek en Middendek hebben een afmeting van 14m2. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten over grote ramen, die geopend kunnen worden. De hutten zijn ingericht met twee éénpersoonsbedden die op verzoek uit elkaar gezet kunnen worden. Op Midden-voordek en het Benedendek vindt u tweepersoonshutten van 11m2. De ramen in deze hutten kunnen niet geopend worden. De hutten zijn uitgerust met twee éénpersoonsbedden waarvan er overdag één bed wordt opgeklapt tot comfortabele sofa. De ramen op het Benedendek zijn wat hoger geplaatst.

Verzorging
Uw reis begint met een lunch en eindigt met ontbijt op de dag van vertrek. Tijdens de lunch en het diner kiest u uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten, zowel warm als ook koud met culinaire afwisseling. Naast de maaltijden zit het all inclusive drankenpakket bij de reissom inbegrepen, dit betekent dat vanaf 09.30 tot 23.00 uur, bier, huiswijn, fris, koffie, thee en water beschikbaar zijn in de bar, overige drankjes zijn verkrijgbaar tegen betaling. Daarnaast is er elke dag live muziek in de lounge aan het einde van de middag en na het diner.

Extra’s
De eventuele extra consumpties en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met een creditcard kunt afrekenen.

Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

Voor deze reis werken wij samen met buitenlandse partners. Het internationale karakter dat hierdoor ontstaat voegt een extra dimensie toe aan deze toch al zo bijzondere reis. De voertaal aan boord en tijdens excursies is Engels. Waar mogelijk zullen wij proberen Nederlandssprekende gidsen in te zetten op de aangeboden excursies. Natuurlijk is er aan boord een Nederlandse cruisebegeleider en zorgen wij ervoor dat de dagprogramma’s en de menu’s van de chef de cuisine voor u beschikbaar zijn in het Nederlands.

WiFi tegen betaling in de lounge, bar en hal (beperkte ontvangst).

Eigenaar van het mps Crucestar en uitvoerder van de reizen met dit schip is Crucemundo.

Cruise door Midden & Oost Europa over de Donau
Niet alleen de Rijn is een veelbezongen rivier. Ook de prachtige “Blauwe Donau”. Overigens is er niet alleen over deze rivier gezongen, ze worden ontelbare keren gebruikt als filmdecor. Het dal van de Donau behoort zonder twijfel tot één van de fraaiste rivierenlandschappen van Europa. Wanneer het landschap aan uw oog voorbij trekt maakt u kennis met het prachtige majestueuze klooster Stift Melk, het historische Estergom, het prachtige Boedapest, het landelijke Hongarije, Bratislava en . . . het romantische Wenen. Een prachtige cruise in combinatie met de bus.

Donau
De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de ‘Koningin van Europa’. Ruim 2572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor één van onze Donau cruises.  De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt zij toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

055 -505 95 00

info@btrreizen.nl

Bezoekadres:
Koppelstraat 35
7391 AK Twello

Postadres:
Hoofdweg 119
7371 GG Loenen Gld.

BTR Reizen | 2023

IBAN: NL87 ABNA 0456 6641 30
BIC: ABNANL2A
KVK: 548773260000
BTW: NL851474846B01

Algemene voorwaarden

Bekijk onze brochure

BTR Reizen brengt ieder jaar een mooie reisbrochure uit. Bekijk deze online. Ontvangt u deze brochure liever thuis? Bestel deze dan gratis!