Agrarische Studiereis – 6 daagse busreis naar Noord-Duitsland

6 daagse Agrarische Studiereis naar Rosengarten in Noord-Duitsland

van maandag 24 juni t/m zaterdag 29 juni 2019

Dit jaar nemen wij u mee naar Noord-Duitsland, weer een geheel ander streek voor een agrarische studiereis. We zijn te gast bij het typische Duitse familiehotel Holst, gelegen midden in het idyllische heuvellandschap in Rosengarten. Een fraaie omgeving dat omgeven wordt door interessante gebieden als de Lüneburgerheide met veel aardappelen akkerbouw, Het Altes Land één van de grootste Fruitteelt gebied van Europa en het prachtige maritieme gebied van de Elbe met indrukkende Zeevaart en de bruisende havenstad Hamburg.

Tijdens deze reis nemen wij u mee voor een mooi en interessant excursiesprogramma waarbij we naast verschillende agrarische bedrijven ook leuke bezienswaardigheden zullen bezoeken. Zoals u dit van ons gewend bent, is ook deze reis weer volledig en goed verzorgd.
Interesse, boek snel en maak er met zijn allen weer een mooie reis van.
U gaat toch ook weer mee .  .  .

Greenline Hotel Holst ***
Hotel Holst is een typisch Duits familiehotel en is gelegen in een fraai heuvellandschap en ‘boerendorpje’ Rosengarten. GreenLine Hotel Holst bestaat uit een Stamhaus en daaraan vast gebouwd nieuwe hotelvleugel. Het stamhaus is ingericht met een receptie, bar en lounge, ontbijtzaal en restaurant met sfeervolle tuinzaal. In de nieuwe hotelvleugel bevinden zich ruime en smaakvolle ingerichte kamers voorzien televisie, telefoon, zitje en een badkamer met douche, toilet en föhn. Verder heeft het hotel een lift, gratis WiFi, een gezellige ‘biergarten’, zonne- en grillterras en een grote parkeerplaats. Daarnaast kunt u in het hotel tegen betaling gebruik maken van een zwembad en een wellness met beauty- en massage salon.

De touringcar
De reis wordt uitgevoerd met een luxe Keurmerk Touringcar, welke u het volgende comfort biedt: verstelbare zitplaatsen met voetsteunen en cateringkleppen, klimaatbeheersing met airconditioning,  toilet, koelkast, koffiebar en installatie met radio, microfoon, cd en dvd. Uiteraard zal de reis uitgevoerd worden door een ervaren chauffeur tevens reisleider.

6 daagse Agrarische Studiereis naar Rosengarten / Noord-Duitsland

van maandag 24 juni t/m zaterdag 29 juni 2019

Prijs: € 585,00 per persoon
€   60,00 toeslag 1-persoonskamer

Inclusief:

 • Reis per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur/reisleider
 • Hotelverzorging op basis van halfpension, logies, ontbijt en keuzediner
 • Eén avond grillbuffet ipv. diner
 • 5 dagen lunch onderweg en 1 lunchpakket
 • Op heenweg koffie met gebak
 • Diverse entree’s tijdens het excursieprogramma als:
  • Rondleiding paling en forellenrokerij
  • Rondleding en treinritje fruitbedrijf
  • Bezoek land- en bosbouw machinebedrijf
  • Entree openluchtmuseum Kiekeberg
  • Scheepsbegroeting in Wedel
  • Rondrit met Nederlandse gids door Hamburg
  • Rondleiding aardappel- en verpakkingsbedrijf
  • Huifkartocht Lüneburgerheide
  • Entree NaturoGard Ibbenbüren
 • Fakkelwandeling
 • Gezellige muziekavond
 • Afscheidsdiner in Nederland
 • Reserveringskosten

 Exclusief:

 • Verteringen en aankopen van persoonlijke aard
 • Eventuele niet genoemde entreegelden
 • Eventuele reis– en annuleringsverzekering

Deze reis gaat door met een minimum deelname van 25 personen en het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigen als bv. door omstandigheden niet kunnen bezoeken van een boerderij.
BTR Reizen zal zich dan uitterst inspannen voor een waardig en alternatief programma.

Voor meer informatie en reserveringen
Meldt u online aan of vul een aanmeldingsformulier volledig in en mail of stuur deze voor uiterlijk 1 maart 2019 BTR Reizen. Wilt u meer informatie en uw aanmelding liever telefonisch afhandelen, bel 055-5059500. Na aanmelding krijgt u per omgaande een bevestiging tevens factuur waarin u verzocht wordt de reis uiterlijk 6 weken voor vertrek te voldoen. 10 Dagen voor vertrek ontvangt u van ons reisbescheiden bestaand uit: brief met deelnemerslijst en kofferlabels.

Algemene voorwaarden
Op alle reizen zijn de Algemene Reisvoorwaarden van de BTR Reizen van toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden u kosteloos toegezonden.

Wij zien uw aanmeldingen graag tegemoet en vertrouwen u hiermee een mooie en interessante Studiereis te hebben voorgesteld.

Met vriendelijke groet,

BTR Reizen

Reisprogramma van dag tot dag

Dag 1:  heenreis via de Dümmersee
Vanaf de diverse opstapplaatsen neemt uw chauffeur u mee naar De Lutte waar we stoppen voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Hierna gaan we  de grens over en rijden via Osnabrück naar de Dümmersee. Hier gaan we genieten van een heerlijke lunch waarna we een rondleiding krijgen in een paling- en forellenrokerij. Tot slot kunnen we hier nog even een wandeling maken langs het haventje en het meer. ’s Middags vervolgen we onze weg en reizen comfortabel verder naar Hotel Holst in Rosengarten. Na een hartelijk welkom en de incheck volgt een heerlijk diner.

Dag 2: Fruitgebied Het Altes Land
Na een uitgebreid ontbijt  gaan we er een dagje op uit!
In de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan  Het Altes land, een fraai fruitgebied gelegen langs de Elbe dat vroeger door Nederlandse kolonisten  is ingepolderd  voor een fruitgebied. Het Altes Land is waarschijnlijk het grootste  aaneengesloten fruitteeltgebied van Centraal-Europa met voornamelijk appel- en kersenbomen.  Na een mooie rit door Het Altes Land bezoeken we een fruitbedrijf waar we aan tafel gaan voor een heerlijke lunch met fruit, laat u verrassen! Hierna krijgt u een rondleiding over dit fruitbedrijf en gaat u per treintje  door de prachtige boomgaarden. ’s Middags vervolgen we de tour door Het Altes Land naar het prachtige Hanze stadje  Stade. Hier bent u vrij om dit meer dan 1000 jaar oude stadje te bezoeken. U treft hier kleine winkeltjes, gezellige herbergen en cafés met uitnodigende zomerterrasjes direct aan het water bij de haven waar lange tijd geleden schepen gelost, en handelswaren gewogen werden.

Dag 3: Landbouwmachine bedrijf en Openluchtmuseum Kiekeberg
Vandaag maakt u kennis met  het heden en verleden in de agrarische ontwikkelingen. ’s Morgens bezoeken we een groot agrarisch en bosbouw bedrijf in de omgeving van Rosengarten. Naast de modernste machines en grote opslag hallen met oa. stro, graan en aardappelen krijgt u hier uitleg over de bedrijfsvoering van dit bedrijf. Na een heerlijk lunch gaat u ’s middags het Openluchtmuseum Kiekeberg bezoeken.  Hier bent u lekker vrij voor een wandeling over prachtige park met vele historische gebouwen waar u kunt u zien hoe de mensen in het gebied vanRosengarten de afgelopen 150 jaar geleefd hebben.

Dag 4: Scheepsbegroeting in Wedel en de havenstad Hamburg
Alweer zo’n mooie en interessante dag.  ’s Morgens gaan we eerst naar Wedel waar de Zeeschepen op de Elbe begroet worden door de Kapitein. Hij verteld u vanuit zijn controlecentrum veel over de schepen die op dat  moment binnenkomen. Na de lunch bezoeken we de Duitse havenstad Hamburg dat we met een Nederlandssprekende gids gaan verkennen.  Hanzestad Hamburg heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Speicherstadt vertoont veel overeenkomsten met de oude Amsterdamse grachten: er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorradenspecerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen opgeslagen. Ook vindt u meer dan 2300 bruggen in dit deel van de stad. Na deze rondrit ben u vrij in het centrum van Hamburg met vele bezienswaardigheden, gezellige restaurantjes en winkelstraten met leuke boetiekjes, grote modeketens en exclusieve winkels. Na dit bezoek aan Hamburg keert u weer ‘huiswaarts’ naar hotel Holst waar aan tafel gaat voor een heerlijk diner een gezellig samenzijn.

Dag 5: Lünerburger Heide
We gaan er weer op uit naar de Lünerburger Heide, deze staat niet alleen bekend om haar paars bloeiende heidevelden met donkergroene jenever-besstruiken en de grazende kudden schapen, maar ook om haar velden met heide aardappelen. Na het ontbijt neemt uw chauffeur u mee naar de Lüneburger Heide waar we een bezoek brengen aan Kartoffelhof Koch. Na en hartelijk ontvangst krijgen we hier een bedrijfsrondleiding en wordt u verteld over de Heideaardappel en de techniek, waarna de aardappelvelden bezocht worden. Na dit bezoek gaan we verder naar de firma Böhmer waar u kunt zien hoe o.a. de aardappelen ingepakt en verzend klaar gemaakt worden. Na deze interessante ochtend gaan we naar het  Natuurgebied de Lüneburger Heide. Hier gaan we in een prachtige boerderijrestaurant  aan tafel gaan voor een heerlijke lunch. Na deze lunch gaan we een mooie huifkartocht maken over de bekende Lüneburger Heide. In de middag neemt u chauffeur u weer via een mooie route terug naar hotel Holst voor een heerlijk diner en gezellige afscheidsavond.

Dag 6: terug via NaturoGart in Ibbenbüren
Deze laatste vakantiedag nemen we na  het ontbijt afscheid van hotel Holst. Uw chauffeur neemt u mee naar NaturaGart in Ibbenbüren. Hier bezoekt u een grote  natuurtuin met o.a. vijverpartijen, onderwater aquarium en palmen hallen. Het park heeft mooie wandelpaden en verschillende  restaurants met terrasjes, allemaal in de een mooie natuurlijk omgeving. We krijgen deze laatste dag lunchpakketten van het hotel mee zodat u volop de tijd heeft om dit park rustig te bezoeken. In de middag zetten we onze reis voort naar Nederland waar we in Twente aan tafel gaan voor een heerlijk  afscheidsdiner. Hierna wordt iedereen weer keurig teruggebracht naar zijn of haar opstapplaats


^ terug naar boven ^