Busvakantie All Inclusive 5 dagen Hotel Gaasterland *** / Friesland

Friesland en Hotel Gaasterland is een uitstekend combinatie voor een ontspannen en goed verzorgde All Inclusive Busvakantie.

U reist per luxe touringcar vanuit de diverse opstapplaatsen Hotel Gaasterland, fraai gelegen  in het Friese dorpje Rijs. Hier kunt u volop genieten van een gastvrije en ‘All-Inclusive’ vakantie. Naast logies met uitgebreid ontbijt, gevarieerde lunch of lunchpakket en heerlijk diner, zijn tussen 18.00 en 22.00 uur de drankjes bij de reis inbegrepen. (exclusief buitenlands gedestilleerd) Uw chauffeur neemt u iedere dag graag mee voor leuke uitstapjes door mooie streken naar interessante bezienswaardigheden.

Uw vakantieplaatsje Rijs is gelegen in het Gaasterland, nabij de Friese Meren. Het Gaasterland is op en top Fries. Men vindt er volop weilanden statige beukenlanen, zachte glooiingen, slingerende watertjes en prachtige vergezichten over het IJsselmeer. Ook de gezellige Friese havensteden zoals Sneek en de beroemde elf steden zoals Hindeloopen en Sloten zijn de binnen een hand omdraai te bereiken.

All Inclusive Hotel Gaasterland ***
Hotel Gaasterland ligt in het lommerrijke dorpje Rijs, direct aan de rand van het Rijsterbos. Het hotel is familiair ingericht en beschikt over een bar/restaurant, gezellig terras, ruim voldoende parkeerplaatsen, fietsenverhuur en een aantal bowlingbanen die u tegen een vergoeding kunt huren. Het personeel zal er alles aan doen om u als gast een aangenaam en ontspannen verblijf te geven. Alle kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, douche, toilet, tv en telefoon. Voor mindervaliden zijn er aangepaste kamers beschikbaar op aanvraag. Er is een lift aanwezig. Kortom, een ideaal plekje om de mooiste plekjes met bezienswaardigheden te ontdekken.

Ga mee met deze 5 daagse ‘All-Inclusive’  busvakanties naar Hotel Gaasterland in Friesland.

Vertrek data prijs vanaf
maandag 23 sept. 2019 € 389,00

Prijzen zijn per persoon gebaseerd op een 2 persoonskamer.

Inclusief:

 • Reis per luxe touringcar met ervaren chauffeur / reisleider.
 • Hotelverzorging op basis van ‘All-Inclusive’ (logies, ontbijt, lunch/lunchpakketten, dinerbuffet
  en drankjes van 18.00 tot 22.00 uur). (geen buitenlandse gedistilleerd)
 • Kamers met douche, toilet, telefoon en televisie en deels voorzien van een balkon.
 • Hotel met lift.
 • In Hotel Gaasterland hele dag gratis koffie/thee, van zelfbediening koffiebar.
 • Prachtig excursieprogramma bestaand uit:
  • Bezoek aan Joure met entree Douwe Egberts Museum
  • Verrassingstocht met gids
  • Rondvaart vanuit Drachten door het Nationaal Park De Alde Feanen
  • Bezoek aan Bolsward met rondleiding bierbrouwerij en whiskystokerij Usheit
 • Toeristenbelasting
 • Afscheidsdiner

Exclusief:

 • Toeslag 1-persoonskamer € 50,00
 • Verteringen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Eventuele niet vermelde entreegelden.
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 22,50 per boeking

De opstapplaatsen:

 • Breda, NS Station Prinsenbeek, Hoge Mosten 3, 4822 Breda
 • Den Haag, Prinsessegracht tussen Herengracht en Korte Voorhout
 • Eindhoven, P&R Meerhoven, Sliffertsestraat 304, 5657 AS  Eindhoven
 • Rotterdam-Zuid, Tourbushalte Zuidplein
 • Utrecht, P+R Westraven / Bushalte, Griffioenlaan 1

Reisprogramma van dag tot dag:

Dag 1: heenreis via Urk   

's morgens niet al te vroeg wordt u opgehaald bij de opstapplaats(en). U reist per luxe touringcar met ervaren chauffeur en en kleine stop onderweg naar uw vakantiehotel Gaasterland in het Friese dorpje Rijs. Na aankomst wordt u verwelkomd met een heerlijk kopje koffie of thee met een gebakje. Na de incheck en verkenning van u kamer wordt uitgenodigd voor de eerste culinaire kennismaking middels een heerlijk dinerbuffet. Door de ‘All-Inclusive’ verzorging zijn de drankjes van 18.00 tot 22.00 uur bij de prijs Inbegrepen.

Dag 2: Douwe Egberts Mueum in Joure
Voormiddag bent u na het ontbijt bent vrij in Rijs. Leuk om uw hotel en de omgeving van uw hotel te verkennen. Na een heerlijke lunch neemt uw chauffeur u mee voor een mooie tour langs de Friese Meren naar het Joure waar we het Douwe Egberts museum bezoeken. Hier maakt u kennis  met typische Jouster ambachten als; klokken maken, kopergieten en zilversmeden, maar ook met een nog werkende drukkerij. Daarnaast is er een collectie op het gebied van koffie, thee en tabak.  Douwe Egberts is immers onverbrekelijk verbonden met Joure. De oude koffiebranderij kan op verzoek zelfs nog in werking worden gezet. Na het museumbezoek moet u beslist een kijkje nemen in museumwinkel De Witte Os uit 1871, waar men nog in nostalgische sfeer wordt geholpen aan koffie, thee en snoepgoed uit grootmoeders tijd. Na dit bezoek gaan we weer ‘huiswaarts’ naar hotel Gaasterland  waar we weer gaan genieten van het heerlijk dinerbuffet met gratis drankjes van 18.00 tot 22.00 uur.

Dag 3: de Aldfaers Erf Route en bierbrouwerij en whiskystokerij Us Heit in Bolsward
Na het ontbijt neemt een gids u mee voor een prachtige verkenningstocht door het Gaasterland. De gids kent de weg op zijn duimpje en neemt u samen met de chauffeur mee naar de mooiste plekjes en verteld u leuke anekdotes en wetenswaardigheden over het mooie Gaasterland.
Voor de lunch gaat u terug naar het hotel. ’s Middags gaat u Friesland verder ontdekken. Via een mooie route over de Aldfaers Erf Route gaat u naar Bolsward voor een bezoek bierbrouwerij en whiskystokerij Usheit. Hier wordt u ontvangen met koffie/thee en proeverij met bieren of koffielikeur. Hierna volgt een interessante rondleiding met uitgebreide  tekst en uitleg over de ontstaansgeschiedenis van het bier en het brouwproces, vroeger en nu. Er wordt nu ook whisky gestookt dat minimaal 3 jaar op houten vaten wordt gelagerd. In de brouwerij is ook een biermuseum gevestigd wat deel uitmaakt van de rondleiding. In het museum staan allerlei oude machines en apparaten die vroeger bij het brouwproces zijn gebruikt, o.a. spoelmachines, afvulmachines en koelers. Het aardige is dat enkele machines nog gebruikt zijn bij de start van de brouwerij. Dit gehele programma duurt ca. 75 minuten en is ook uitstekend geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn. Na dit bezoek reist aan Us Heit neemt uw chauffeur u weer mee terug naar Rijs voor diner en drankjes tot 22.00 uur.

Dag 4: Rondvaart door het Nationaal Park Alde Feanen
Eerst lekker rustig genieten van het uitgebreide ontbijt. Daarna bent u lekker vrij voor wandeling of fietstocht of gewoon voor gezellig samenzijn het hotelterras.
Na een heerlijke lunch in het hotel nemen wij u mee naar Drachten waar we inschepen op een rondvaart boot voor een prachtige rondvaart door het Nationaal Park De Alde Feanen.
Midden in Friesland ligt Nationaal Park De Alde Feanen. De Alde Feanen is een laagveenmoeras van ongeveer 4000 hectare dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een prachtig natuurgebied. Bij het Friese watersportplaatsje Earnewâld behoren De Alde Feanen tot de mooiste ongerepte natuurgebieden van Nederland. Met zijn prachtige plassen en vaarten is het een uniek gebied om een rondvaart te maken. Na deze prachtige rondvaart gaan we weer naar  hotel Gaasterland voor een gezellige All Inclusive avond met een heerlijk dinerbuffet en gezellig samenzijn met drankjes..

Dag 5: terugreis
Na het ontbijt  kunt u rustig uw koffer inpakken. Hierna nemen we afscheid en rijden richting de Veluwe waar u aan tafel gaat voor een heerlijk afscheidsdiner. Na het diner wordt iedereen 's middags door de chauffeur weer keurig teruggebracht naar zijn of haar opstapplaats.

Hotel Gaasterland beschikt over de volgende faciliteiten:

 • receptie met info balie
 • restaurant met serre en koffiecorner
 • bar
 • buffetrestaurant
 • lift
 • Voorzieningen voor gehandicapten
 • bowlingbanen
 • draadloos internet
 • terras
 • fietsenverhuur
 • gratis parkeerplaats
 • Huisdieren zijn toegestaan

Friesland

Friesland is een provincie met een geheel eigen identiteit. Denk maar eens aan de Friese taal,
de herkenbare Friese vlag en de bekende sporten zoals kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen.
Maar ook op het gebied van natuur is Friesland zeker de moeite waard.
Verken de natuur door één van de vele vaar-, wandel- of fietsroutes. Om Friesland écht te beleven
breng dan een bezoek aan alle 11 steden . Elke stad heeft zo zijn eigen charme en ook de grootte verschilt.
Zo telt Sloten 9.000 inwoners en Leeuwarden heeft er meer dan 90.000!
Ook voor de watersporterliefhebbers is het ideaal vertoeven in Friesland.
De Friese Waddeneilanden zijn bereikbaar met veerdiensten vanuit de havenstad Harlingen naar
Vlieland en Terschelling, vanuit Holwerd naar Ameland en vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog.


^ terug naar boven ^