Hollandse rivieren en Zeeland / 8 dagen met MS Charles Dickens

Ga mee en boek nu deze nieuwe Hollandse Rivieren & Zeeland cruise met het luxe cruiseschip MS Charles Dickens *****
Het waterrijke Zeeland ontdekt men sowieso het beste tijdens een riviercruise, maar het krijgt nog een extra dimensie wanneer men dat doet met het luxe MS Charles Dickens*****. In het gevarieerde programma is van alles wat opgenomen. Oude steden met een rijke historie maar ook plaatsen met hippe winkels en terrassen. Bovenal geniet u aan boord van uw varende hotel een eersteklas verzorging. Op deze wijze wordt vakantie vieren in eigen land een onvergetelijke belevenis.

Het vaarprogramma Hollandse Rivieren & Zeeland
Arnhem – Amsterdam – Schoonhoven – Gouda – Hellevoetsluis – Middelburg – Veere – Willemstad – Dordrecht – Heusden Nijmegen – Arnhem
Het vaarprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen, kijk onderstaand voor uitgebreidere omschrijving met foto’s

Reserveer deze 8 daagse Luxe riviercruise met MS Charles Dickens, vanaf € 845,00 p.p.

  Vertrekdata 13 sept. 2021
  Prijzen per persoon Bovendek
  2-persoons DeLuxe € 1.045,00
  2-persoons DeLuxe Suite € 1.930,00
  Prijzen per persoon Middendek
  1-persoonshut € 1.300,00
  2-persoonshut Superior €    960,00
  Prijzen per persoon Benedendek
  2-persoonshut Standaard €    845,00

Inclusief:

 • 7 overnachtingen aan boord van MS Charles Dickens op basis van een door u gekozen hut.
 • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met het diner op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Welkomstdrankjes
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden.
 • Avond met live entertainment.
 • Captains buffet
 • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
 • Havengelden en toeristenbelasting.

Exclusief:

 • De eventuele toeslagen voor een duurdere categorie hut aan boord.
 • Eventueel 1-persoonshut, zie prijs tabel.
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. € 4,00 p.p. p.d.
  Bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen.
 • Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Verplichte toeslag garantie SGR € 5,00 per persoon.
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking.

Optioneel:

 • Eventuele Taxi Direct Service, van huis tot aan de loopplank € 129,00 p.p. retour.
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken.

Welkom aan boord van de Charles Dickens

De naam Charles Dickens stamt uit het ver verleden, maar siert in dit geval de imposante boeg van een hypermodern en exclusief 5-sterrenschip. Bij het betreden van het schip waant u zich meteen in de lobby van een luxueus hotel. Een uitstraling die ook volop tot uiting komt in de royale en sfeervol ingerichte openbare ruimten. Het overgrote deel van de comfortabele hut-accommodatie is voorzien van een “Frans” balkon. Dat geldt niet voor de hutten op het benedendek maar ongeacht voor welk type accommodatie u kiest, uw persoonlijke onderkomen is ruim opgezet en u vindt er alle faciliteiten die men op zo ’n, luxe schip mag verwachten. Gasten kunnen in de uitnodigende Panorama Lounge genieten van het schitterende landschap of de dag afsluiten in de op het achterschip gesitueerde Marley’s Bar. Overal op het schip wordt u omgeven door een vriendelijke en servicegerichte bemanning. Op het immens grote zonnedek kunnen gasten kiezen tussen een luxe whirlpool, comfortabele ligbedden of met schaduwzeilen overdekte zitplaatsen. Verder is er aan boord een sauna en een fitnessruimte met moderne fitnessapparaten.

Het 110 m lange MS Charles Dickens werd gebouwd in 2015 en beschikt over vele unieke, baanbrekende innovaties. Het ruime driedeks ontwerp, de luxe hutten en de uitstekende faciliteiten maken het één van 's werelds mooiste riviercruiseschepen met vijfsterrencomfort. Op het Bovendek vindt u de klassiek ingerichte lounge en bar, bibliotheek en boetiek. Het elegante restaurant, waar culinaire hoogstandjes worden bereid, bevindt zich op het Middendek. Een verkwikkende sauna en een goed uitgeruste fitnessruimte zijn gelegen op Benedendek; de whirlpool bevindt zich op het Zonnedek. Het schip biedt verschillende soorten hutten, die allemaal ruim en goed ingericht zijn. Alle hutten hebben een bureautje, klimaatbeheersing en een en-suite badkamer. Daarnaast zijn de hutten voorzien van een telefoon, tv, kluisje en föhn, plus thee en koffiefaciliteiten. De televisie met satellietzenders ontvangt ook beelden van een op de boeg gemonteerde camera zodat de passagiers kunnen zien waar ze aan het cruisen zijn

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het u aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

Hutaccommodatie
De Deluxe suites zijn de hoogste standaard aan boord van de MS Charles Dickens en bevinden zich op het Bovendek. De grootte van de Deluxe suites is 23 m2 en ze zijn uitgerust met een tweepersoonsbed. Verder hebben de ruime Suites een Frans balkonraam en zijn ze voorzien van een bureau, een comfortabele zithoek en een balkon.
De Deluxe hutten bevinden zich op de bovenste verdieping, het Bovendek, en zijn 15 m2. Ook deze hutten zijn standaard uitgerust met dubbele hotelbedden. De ruime hutten hebben een Frans balkon en beschikken over een bureau en een stoel.
De Superior hutten bevinden zich op de Middendek en zijn 15 m2. De inrichting is identiek aan die de Deluxe hutten op het Bovendek. Met royale tweepersoonsbedden, een Frans balkon en een luxe badkamer voldoet deze accommodatie ruimschoots aan al uw wensen.
De Standaard hutten bevinden zich op het Benedendek en zijn met 14 m2 nog steeds ruim van opzet. Ook de standaard hutten zijn uitgerust met hotelbedden. Deze hutten hebben een vast (iets hoger geplaatst) raam en beschikken tevens over een bureau en een stoel.

Bereikbaarheid
Vanuit de centraal gelegen hal kunt u per trap of personenlift naar het Middendek en Bovendek. Ook het restaurant is per lift bereikbaar. De hutten op het Benedendek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. Er zijn meerdere trappen naar het Zonnedek waarvan er 1 van een traplift is voorzien.

Extra’s
Consumpties en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met pinpas kunt betalen. Excursies dienen contant aan de Cruise Director voldaan te worden.
Dit schip vaart met een internationale bemanning.
WiFi tegen betaling

Scheepplattegrond MS Charles Dickens *****

Cruises door Nederland en België

Drie grote rivieren Nederland ligt in de delta van drie grote Europese rivieren: de Rijn, de Maas en de Schelde. Deze rivieren en hun zijarmen wateren af op de Noordzee. Daarnaast zijn er nog vele kleinere rivieren waarvan een aantal uitmondt op de drie grote rivieren. Andere komen uit op het IJsselmeer of de Waddenzee. Riviercruises over de Nederlandse en Belgische wateren voeren u onder andere over deze drie grote rivieren, maar ook over verschillende kleinere rivieren zoals de IJssel, de Waal en de Lek en diverse kanalen die de rivieren met elkaar verbinden.

Nederlandse en Belgische wateren De Nederlandse wateren voeren u langs typische Hollandse landschappen met eindeloze tulpenvelden afgewisseld door schilderachtige dorpjes en interessante steden. Wat dacht u van de Zaanse Schans of een bezoek aan Amsterdam? Het landschap van de Maas en de Waal met haar historische vestingsteden is ook zeker de moeite waard. Via de Zeeuwse wateren is over de Schelde de diamantstad Antwerpen te bereiken en vanaf de Westerschelde kan via het kanaal Terneuzen - Gent een bezoek worden gebracht aan de historische stad Gent. Een bezoek aan Antwerpen en Gent zult u niet snel vergeten. Veel van deze stedencruises door Belgie en Nederland vertrekken vanuit Rotterdam, Amsterdam of Arnhem.

Avond van tevoren inschepen
Bij de meeste reizen kunt u de avond tevoren na 20.00 uur inschepen. Deze extra overnachting, inclusief ontbijt, kost € 40,00 p.p. Wilt u hier gebruik van maken, geef dit dan door bij uw bij uw boeking.

Taxi-Direct Service
Wij bieden u de mogelijkheid aan gebruik te maken van de Taxi Direct Service in Nederland.
U reist comfortabel per taxi of taxibusje vanaf uw huisdeur tot aan de loopplank van het schip en retour.  Geen gesleep met koffers en dergelijke, een ontspannen begin van uw cruise!

Spelregels:

 • U reist met maximaal 8 personen naar uw schip.
 • Afhankelijk van de planning zal de ‘omrijtijd’ niet meer bedragen dan 1 tot 1,5 uur (buiten onvoorziene vertragingen).
 • Tot 14 dagen voor vertrek kunt u deze taxiservice reserveren.
 • U kunt er voor kiezen om het taxivervoer te boeken op de dag van vertrek van de cruise of de avond ervoor indien u de avond eerder inschepen heeft gereserveerd.
 • Enkele dagen voordat uw vakantie begint, krijgt u de exacte ophaaltijd door en wordt u op de vertrekdag op de afgesproken tijd thuis opgehaald.
 • U kunt deze taxiservice boeken voor alle adressen in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Deze service is niet afhankelijk van een minimum aantal personen.
 • De kosten voor deze taxiservice bedragen € 129,- p.p. per retour

Reisprogramma van dag tot dag:
Maandag 13 september: Arnhem - Schoonhoven
Om 17.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord van de Charles Dickens. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en varen naar Schoonhoven waar wij de volgende dag in alle vroegte zullen arriveren. De eerste avond van de reis wordt er gevaren. Terwijl het landschap aan uw oog voorbij glijdt kunt u in de gezellige lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

Dinsdag 14 september: Schoonhoven - Gouda
’s Morgens kunt u nog een wandeling maken door het zilverstadje Schoonhoven. Tijdens de daaropvolgende vaartocht naar Gouda zien we in de verte de molens van Kinderdijk. Gouda is een historische stad met allure. Van de rijke historie en de veelzijdige cultuur is nog veel te zien in het centrum van de stad. U vindt er een uitgebreid scala aan monumentale panden, diverse galerieën met hedendaagse kunst en winkels in overvloed.

Woensdag 15 september: Gouda - Hellevoetsluis
Via de Oude IJssel komen we terug op de Oude Maas. Al vlug komt de skyline van de wereldhaven Rotterdam in zicht. Langs het bedrijvige havengebied zoeken wij onze weg naar het zuiden. Vestingstad Hellevoetsluis, waar we aan het begin van de middag zullen afmeren, was de afgelopen eeuwen vooral een legerplaats en marinehaven. Gebouwen die daar nog aan herinneren zijn Fort Haerlem met daarbij de opgeknapte bunkers en de kenmerkende kruittoren.

Donderdag 16 september: Hellevoetsluis - Middelburg
Middelburg is de hoofdstad van de prachtige provincie Zeeland. De oude panden die nog altijd de sfeer van de gouden eeuw uitstralen zijn typerend voor de stad. Bezoek het imponerende stadhuis, de Lange Jan toren of de prachtige abdij van Middelburg. Maar ook voor een gezellig dagje winkelen ben je hier aan het juiste adres!

Vrijdag 17 september: Middelburg – Veere - Willemstad
Onze eerste bestemming vandaag is Veere, een historisch stadje gelegen aan het Veerse meer op het Zeeuwse eiland Walcheren. In de Middeleeuwen was Veere een rijke koopmansstad, de fraaie kadehuizen met prachtige gevels herinneren ons aan deze glorieuze periode. Tijdens de lunch varen we verder naar Willemstad. In het stadje herkent men aan de authentieke stadswallen en het historische Arsenaal de voormalige functie van een belangrijke vestingstad.

Zaterdag 18 september: Willemstad – Dordrecht – Heusden
Dat Dordrecht vroeger een belangrijke handelsstad was is nu nog goed te zien. De Groothoofdspoort, de voornaamste stadspoort, bepaalt vanaf het water met de Grote Kerk het stadsgezicht. Dordrecht wordt ook wel stad van de 100 monumenten genoemd. Later op de dag staat Heusden op het programma. In de karakteristieke, oude straatjes en smalle steegjes vindt u hier tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en geveltjes.

Zondag 19 september: Heusden - Nijmegen
Het is een hele klim naar het moderne stadscentrum van Nijmegen, maar eenmaal boven wordt de moeite ruimschoot beloond met een prachtig panorama. Het merendeel van de winkels is ook op zondag geopend. Aan boord treft men intussen alle voorbereidingen voor het onvergetelijke “Farewell Dinner”.

Maandag 20 september: Nijmegen – Arnhem
De laatste dag van deze prachtige cruise is aangebroken. U kunt de dag rustig beginnen met een overheerlijke champagnebrunch. Onze thuishaven Arnhem komt al in zicht. Om 11.00 uur vindt hier de ontscheping plaats. Wij wensen u alvast een goede reis naar huis en graag tot ziens!

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.


^ terug naar boven ^