Kerstcruise over de romantische Rijn – 7 dagen met Poseidon

Kerstcruise over de romantische Rijn
Kerst vieren tijdens een riviercruise is met niets te vergelijken. De beleving en de sfeer zijn echt uniek, zeker in de prachtige omgeving van de Rijn. De gezellige kerstversieringen en activiteiten in de Duitse steden verhogen de ambiance. Bovendien geniet u aan boord van heerlijke diners en een prettige sfeer.

Het vaarprogramma kerstcruise over de romantische Rijn
Arnhem – Krefeld – Keulen – Andernach – Koblenz – Loreley – Boppard – Düsseldorf – Arnhem
Het vaarprogramma is onder voorbehoud van wijziging, kijk onderstaand voor uitgebreidere omschrijving met foto’s.

Reserveer deze 7 daagse Kerstcruise met MS Poseidon, nu al vanaf € 785,00 p.p.

  Vertrekdata 21 dec. 2020
  Prijzen per persoon hoofddek
  3-pers. hut € 785,00
  2-pers. hut € 910,00
  Prijzen per persoon promenadedek
  3-pers. hut (bovenbed) € 785,00
  2-pers. hut € 990,00

Inclusief:

 • 6 overnachtingen aan boord van MS Poseidon op basis van een door u gekozen hut.
 • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met de lunch op de eerste dag en eindigend met het lunch op de laatste dag.
 • Welkomstcocktail
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden.
 • High Tea
 • 7 dagen kerstsfeer
 • Kerstavond met middernachtbuffet
 • Een exclusief kerstdiner op de Eerste & Tweede Kerstdag
 • Gehele reis live entertainment
 • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
 • Havengelden en toeristenbelasting.

Exclusief:

 • De eventuele toeslagen voor een duurdere categorie hut aan boord.
 • Eventueel 1-persoonshut, zie prijs tabel.
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. € 4,00 p.p. p.d.
  Bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen.
 • Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking.

Optioneel:

 • Eventuele Taxi Direct Service, van huis tot aan de loopplank € 115,00 p.p. retour.
 • Inscheping avond van te voren € 40,- per persoon (op aanvraag).
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken.

Van Harte Welkom aan boord van de Poseidon

De Poseidon staat bekend als een sfeervol schip met een ongedwongen sfeer en hoogstaande service. Veel mensen keren regelmatig terug aan boord om te genieten van de gastvrijheid van de kapitein en bemanning. Het schip beschikt over diverse faciliteiten en comfortabele hutten. Vanuit de lounge kunt u heerlijk genieten van het landschap dat aan u voorbij glijdt, terwijl u ondertussen kunt genieten van een cocktail, sapje, biertje of kopje koffie. Die keuze is aan u! Ook vanaf het ruime zonnedek en vanuit het restaurant heeft u een uitstekend uitzicht.

Verzorging
U verblijft aan boord van de Poseidon op basis van volpension. Wanneer u vroeg op staat, kunt u voor het ontbijt al genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Daarna wordt in het restaurant een royaal ontbijtbuffet geserveerd. In de loop van de ochtend wordt u getrakteerd op koffie of thee in de salon (of met mooi weer op het zonnedek). Bij de middagvaarten is er zelfs een High Tea. De lunch wordt deels aan tafel en deels vanaf het buffet geserveerd. ‘s Avonds verzorgt de chef-kok een zorgvuldig samengesteld diner met keuzemogelijkheid.

Dieetmaaltijden
Diëten zoals zoutloos, vetarm, vetvrij, suikervrij en vegetarisch zijn alleen mogelijk mits deze bij boeking als preferentie gemeld worden. De kosten voor een dieet (ca. € 4,- p.p.p.d.) dient u aan het eind van de reis aan boord af te rekenen. Overige diëten zijn uitsluitend als essentie op te geven tegen inlevering van een dieetlijst.

De Hutten
Alle hutten zijn met zorg ingericht en voorzien van badkamer met douche en toilet, comfortabele bedden, een individueel regelbare airconditioning, televisie, kluisje, voldoende kastruimte, klein bureau en een groot schuifraam. Bovendien kunt u met uw mobiel, tablet of laptop via Wi-Fi direct gebruik maken van internet. Overdag klapt de bemanning één bed op tot een bankje, zodat u overdag optimaal de ruimte heeft in uw hut. Uitzonderingen zijn de 3-persoonshutten. De 3-persoonshut op het promenadedek (hutnr.120) heeft 2 losse bedden en een bovenbed. De 3-persoonshut op het hoofddek (hutnr. 3) heeft 3 lage bedden.

Zonnedek:

 • Fitnessapparatuur
 • Stoellift naar het promenadedek
 • Zitjes en zonnebedden

Promenadedek:

 • Hal met receptie
 • Lounge met bar en dansvloer
 • Stoellift naar het restaurant
 • Stoellift naar het hoofddek

Hoofddek:

 • Restaurant
 • Keuken
 • Stoellift naar het promenadedek

Bereikbaarheid:
Vanuit de centraal gelegen hal kunt u per trap of stoellift naar het zonnedek en het lager gelegen restaurant. Tevens is er een stoellift (max. 120 kg) naar het hoofddek waardoor de hutten op het hoofddek zowel per trap als stoellift zijn te bereiken.

Faciliteiten
Gratis Wifi op het hele schip (beperkt ontvangst)

Cruise over de Rijn

Rijn en Moezel, Europa’s mooiste rivieren, worden in één adem genoemd. het Rijdal is beroemd om haar schitterende landschappen met vele wijngaarden, imposante burchten en pittoreske stadjes. Denk u maar aan de romantische Loreley, of aan Königswinter, Koblenz, Boppard, Rüdesheim en Mainz met zijn fraaie promenades en gezellige winkelstraatjes. Altijd goed voor een gezellige uitstapjes, exclusieve winkeltjes of heerlijk genieten op een terras.

De Rijn en de Moezel zijn wellicht de twee bekendste rivieren in Duitsland. Elk jaar kiezen een groot aantal Nederlanders voor een vakantie naar Duitsland en daarbij zijn veel plaatsen langs de Rijn en de Moezel populair.

Rijn
De Rijn is bij iedereen bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet… Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn. Of wilt u liever een sportieve vakantie? Ontdek dan deze streek te voet of met de fiets. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren? Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn en/of de Moezel.

 

Avond van tevoren inschepen
Bij de meeste reizen kunt u de avond tevoren na 20.00 uur inschepen. Deze extra overnachting, inclusief ontbijt, kost € 40,00 p.p. Wlit u hier gebruik van maken, geef dit dan door bij uw bii uw boeking.

Taxi-Direct Service
Wij bieden u de mogelijkheid aan gebruik te maken van de Taxi Direct Service in Nederland.
U reist comfortabel per taxi of taxibusje vanaf uw huisdeur tot aan de loopplank van het schip en retour.  Geen gesleep met koffers en dergelijke, een ontspannen begin van uw cruise!

Spelregels:

 • U reist met maximaal 8 personen naar uw schip.
 • Afhankelijk van de planning zal de ‘omrijtijd’ niet meer bedragen dan 1 tot 1,5 uur (buiten onvoorziene vertragingen).
 • Tot 14 dagen voor vertrek kunt u deze taxiservice reserveren.
 • U kunt er voor kiezen om het taxivervoer te boeken op de dag van vertrek van de cruise of de avond ervoor indien u de avond eerder inschepen heeft gereserveerd.
 • Enkele dagen voordat uw vakantie begint, krijgt u de exacte ophaaltijd door en wordt u op de vertrekdag op de afgesproken tijd thuis opgehaald.
 • U kunt deze taxiservice boeken voor alle adressen in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Deze service is niet afhankelijk van een minimum aantal personen.
 • De kosten voor deze taxiservice bedragen € 115,- p.p. per retour.

Reisprogramma van dag tot dag
Maandag 21 december: Arnhem - Krefeld
Vanaf 08.00 uur kunt u inschepen in Arnhem. Op de loopplank is de gezellige sfeer aan boord al merkbaar. Om 09.30 uur wordt het anker gelicht en varen wij over de Rijn naar Krefeld.

Dinsdag 22 december: Krefeld - Keulen
In de loop van de ochtend vervolgen wij de reis en zetten koers naar onze volgende bestemming, Keulen. Na de lunch zullen wij hier aanmeren. De gehele stad is sfeervol versierd met als middelpunt de Dom. Er zijn op zes verschillende locaties kerstmarkten, waarvan de schilderachtige kerstmarkt onder de Dom het mooiste decor heeft. U raakt hier werkelijk niet uitgekeken!

Woensdag 23 december: Keulen - Andernach
Het landschap verandert snel en ter hoogte van Bonn komen wij oog in oog te staan met het beroemde Siebengebirge. Vandaag staat het plaatsje Andernach op het programma. De geschiedenis van deze stad gaat meer dan 2000 jaar terug en het is één van de oudste stadjes aan de Rijn.

Donderdag 24 december: Andernach - Koblenz
Wij hoeven maar enkele uren te varen naar, het aan de monding van de Moezel en Rijn gelegen, Koblenz. Vandaag heeft u voldoende tijd om deze mooie stad te verkennen of om naar de vesting Ehrenbreitstein te gaan. ’s Avonds kunt u de kerstmis bijwonen in de nabijgelegen Liebfrauenkirche. Teruggekomen aan boord verwelkomen wij u met warme chocolademelk.

Vrijdag 25 december: Koblenz - Loreley - Boppard
Vandaag varen wij eerst langs de wereldberoemde Loreley, die zich hoog boven de grillige rivier de Rijn verheft. Na de middag meren wij af in Boppard. Terwijl u door dit leuke stadje wandelt, zijn de koks bezig met de voorbereidingen van het heerlijke kerstdiner. Ter verhoging van de kerstsfeer wordt het dragen van feestelijke kleding gewaardeerd.

Zaterdag 26 december: Boppard - Düsseldorf
In de afvaart passeren we wederom de machtige steden Bonn en Keulen. Aan het einde van de middag meren wij aan in Düsseldorf. In het centrum zijn de winkels gesloten, maar de Altstadt is niettemin erg gezellig. Zorg dat u hier niet te lang blijft, want we beëindigen deze tweede kerstdag met een feestelijke afscheidsparty.

Zondag 27 december: Düsseldorf - Arnhem
Deze speciale reis is bijna ten einde. Rond het middaguur passeren wij de grens en na de lunch arriveren wij weer in Arnhem. Wat ons rest is u een prettige jaarwisseling te wensen en wij hopen u in 2021 op één van onze schepen te mogen begroeten.

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.

K


^ terug naar boven ^