Over de Rijn van Frankfurt naar Rotterdam met MS Normandië ***

In het najaar er nog even lekker op uit en genieten van een heerlijk verzorging aan boord van het gezellige cruiseschip MS Normandië.
De Kapitein van de Normandië neemt u graag mee voor een mooie Rijncruise van Frankfurt am Main naar Rotterdam. Tijdens deze cruise kunt u op stijlvolle wijze genieten van fijne sfeer en uitstekende verzorging aan boord en de prachtige landschappen van de oevers van Rijn. Onderweg bezoeken we leuke stadjes en steden als; Rüdesheim, Boppard, Koblenz, Keulen en Nijmegen.
Reserveer deze najaarcruise en laat u lekker verwennen aan boord van de Normandië.

Highlights

 • Bezoek het wijnstadje Rüdesheim en wandel door het bekende wijnstraatje ‘De Drosselgasse’
 • Geniet van de gezellige sfeer en goede verzorging aan boord van de Normandië
 • Aanschouw het UNESCO Werelderf gebied langs de Rijn bij Koblenz
 • Ga mee op excursie en ontdekt de mooiste plekjes in de Domstad Keulen
 • Wandel in Nijmegen over de Waalpromenade en bezoek de mooie binnenstad

Reisprogramma 7-daagse Rijncruise van Frankfurt am Main naar Rotterdam

Dag 1: Individuele reis naar Frankfurt am Main  eind van de middag inschepen op de Normandië
Dag 2: Frankfurt am Main – Rüdesheim – Boppard
Dag 3: Boppard – Koblenz
Dag 4: Koblenz – Keulen – Nijmegen
Dag 5: Nijmegen – Rotterdam
Dag 6: Rotterdam
Dag 7: Rotterdam ontschepen en individuele terugreis

Reisprogramma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
Uitgebreid dagprogramma met excursies, zie onderstaand.

Reserveer deze 7 daagse Rijncruise van Frankfurt am Main naar Rotterdam
met  
MS Normandië ***

Vertrek datum    Prijs vanaf 
zondag 20 okt. 2019 € 629,00

De prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een 2-pers, cabine (12 m²), Hoofddek

Toeslag 2-pers. cabine (11 m²) Bovendek € 150,00 p.p.
Toeslag 1-pers. cabine (7 m²) Bovendek € 300,00 p.p.
Toeslag 2-pers. cabine voor alleengebruik (11 m²) 50% toeslag

Inclusief:

 • 6 Overnachtingen aan boord van MS Normandië *** op basis van 2 personen in een door
  u gekozen luxe hut.
 • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diners, beginnend met het diner op de eerste dag
  en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Welkomstcocktail.
 • Captain’s Dinner.
 • Afternoon tea.
 • Havengelden.

Exclusief:

 • De eventuele toeslagen voor duurdere categorie cabines aan boord.
 • Singletoeslag, zie bij prijsoverzicht: toeslag 2-pers. voor alleengebruik.
 • Individuele reis naar het MS Normandië in Frankfurt am Main voor het inschepen
 • Geen Nederlandse reisleiding. Voertaal aan boord is Duits en Engels
 • Excursies tijdens de cruise en aan boord te reserveren:
  • Excursie met treintje door Rüdesheim met bezoek aan Siegfrieds’s Musikkabinet
  • Stadswandeling door de Altstadt van Koblenz met gids
  • Stadswandeling o.l.v. van een gids door Keulen
  • Stadswandeling o.l.v. een gids door historisch centrum van Nijmegen
  • Havenrondvaart en stadswandeling met gids Rotterdam
   * voor uitgebreidere omschrijvingen, zie bij reisprogramma.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Reserveringskosten € 22,50 per boeking.

Welkom aan boord van MS Normandië ***

Het MS Normandië is een sfeervol riviercruiseschip waar u in een gastvrij en familiare sfeer tijdens uw cruise volop kunt genieten van een heerlijke verzorging en goede service.
Op het bovendek bevindt zich de panoramasalon met bar en op het hoofddek het gezellig ingerichte restaurant. Vanuit dit restaurant zijn de cabines niet direct bereikbaar op dit dek.
Op het grote zonnedek zijn voor de gasten gezellige zitjes en comfortabele ligstoelen.

Alle cabines van de MS Normandie zijn ca. 11 m² groot en beschikken over eigen douche/WC, TV, centraal geregelde airconditioning, twee bedden op de grond. Er zijn twee eenpersoonscabines met een grootte van ca. 7 m².
Sommige cabines op het bovendek bevinden zich in het achterste gedeelte van het schip. Hier hoort u tijdens het varen of bij het manoeuvreren meer geluid van de machines.

De MS Normandië is een groot riviercruiseschip voor maximum 100 passagiers.

 • bouwjaar 1989
 • 2010/11 gemoderniseerd
 • lengte 91 m, breedte 11 m, diepgang 1,60 m
 • 17 personen bemanning
 • Nederlandse vlag
 • 2 dekken, hoofddek, en bovendek
 • talen die aan boord worden gesproken: Duits, Engels
 • kredietkaarten (Mastercard, Visa) geaccepteerd
 • 24 buitencabines op het hoofddek, vensters kunnen niet worden geopend
 • 27 buitencabines op het bovendek, vensters kunnen worden geopend

Cruise over de Rijn

Rijn en Moezel, Europa’s mooiste rivieren, worden in één adem genoemd. het Rijdal is beroemd om haar schitterende landschappen met vele wijngaarden, imposante burchten en pittoreske stadjes. Denk u maar aan de romantische Loreley, of aan Königswinter, Koblenz, Boppard, Rüdesheim en Mainz met zijn fraaie promenades en gezellige winkelstraatjes. Altijd goed voor een gezellige uitstapjes, exclusieve winkeltjes of heerlijk genieten op een terras.

De Rijn en de Moezel zijn wellicht de twee bekendste rivieren in Duitsland. Elk jaar kiezen een groot aantal Nederlanders voor een vakantie naar Duitsland en daarbij zijn veel plaatsen langs de Rijn en de Moezel populair.

Rijn
De Rijn is bij iedereen bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet… Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn. Of wilt u liever een sportieve vakantie? Ontdek dan deze streek te voet of met de fiets. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren? Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn en/of de Moezel.

 

Reisprogramma van dag tot dag
Dag 1: Individuele reis naar Frankfurt am Main
U reist deze eerste dag individueel naar Frankfurt am Main. Rond 16.00 uur bent u van harte Welkom aan boord van MS Normandië waarna u een heerlijke Welkomst Cocktail krijgt aangeboden.

Dag 2: Frankfurt am Main - Rüdesheim – Boppard
In de ochtend arriveert de Normandië in Rüdesheim, het bekendste wijnstadje aan de Rijn. Hier kunt u optioneel mee voor een mooie excursie. Per Winzerexpress treintje wordt u meegenomen voor een rit door Rüdesheim en de fraaie wijnbergen naar het Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten.
Na dit bezoek gaat uw cruise weer verder vanuit Rüdesheim met een prachtige door het gebergte. Na de passage van de wereldbekende Lorely komt u ’s avonds aan in Boppard.

Dag 3: Koblenz.
De Normandië legt ’s morgens in Koblenz aan dicht bij het bekende Deutsche Eck met zijn bekende Kaiser Wilhelm monument, waar de Rijn en Moezel samenstromen. U kunt zich hier opgeven voor een optionele wandeling met gids door het historische centrum van Koblenz. Maar u kunt ook op eigen gelegenheid Koblenz verkennen, het is aan u!

Dag 4: Koblenz – Keulen
Al vroeg gaan in Koblenz de trossen los voor een mooie cruise van Koblenz naar Keulen. Na het passeren van Siebengebirge, Königswinter en Bonn ziet u de torens van de Dom in Keulen. We leggen aan in Keulen. Hier kunt u optioneel mee op excursie. Tijdens deze stadswandeling ontdekt u het historische centrum rondom de beroemde Dom. Vele bezienswaardigheden bevinden zich binnen slechts één vierkante kilometer van de kathedraal, het stadhuis en het oude centrum met de Romaanse Grote Sint-Martinuskerk. U krijgt een goed beeld van het lokale leven in Keulen wanneer u door de smalle straatjes en over de schilderachtige pleinen zoals de Oude Markt en de Hooimarkt wandelt. Tevens brengt u een bezoek aan de Dom van Keulen, behorend tot het werelderfgoed van UNESCO.

Dag 5: Nijmegen - Rotterdam
‘s Ochtends bent u vrij om de Romeinse stad Nijmegen te verkennen. Uw cruiseschip de Normandië is gelegen aan de Waalkade met de gezellige Waalpromenade. Zowel deze promenade als de gezellige binnenstad van Nijmegen is een bezoek zeker waard. U kunt ook optioneel mee met een gids voor een stadwandeling door het mooie centrum van Nijmegen.
’s Middags varen we weer verder over de Waal naar Rotterdam

Dag 6: Rotterdam
Vandaag bent u in Rotterdam waar de Normandië aanlegt aan de Boompjeskade, waar u vanaf uw cruiseschip de Normandië volop uitzicht heeft op de prachtige Skyline van Rotterdam. U kunt zich hier opgegeven voor een optionele excursie voor een indrukwekkende havenrondvaart en een wandeling door het mooie centrum van Rotterdam. Natuurlijk bent u vrij om Rotterdam op uw ‘eigen houtje’ te verkennen. Ook deze dag kunt u aan boord weer genieten van een heerlijke verzorging en goede service.

Dag 7: ontschepen in Rotterdam en individuele terugreis
Na het ontbijt gaat u ontschepen en reist iedereen weer op eigen gelegenheid huiswaarts.

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.


^ terug naar boven ^