Riviercruises Frankrijk; Rhône, Saône, Seine en Oise

De meeste bekende cruise rivier van Frankrijk is de Rhône. De Rhône ontspringt bij de Zwitserse Rhônegletscher en stroom dwars door Frankrijk naar de Middellandse Zee. Samen met de zijrivier de Saône is het een schitterend stuk natuur met prachtige oude steden aan haar oevers. De Rhônevallei is één van de beste wijnbouwgebieden ter wereld.

De Rhône en de Saône voeren u door de wijngebieden van de Bourgogne, de Ardèche, de Provence en de Camarque. Elke streek heeft een eigen unieke sfeer, die Van Goh en Cézanne zo inspireerden voor hun schilderijen. Naast deze prachtige streken laten de historische steden zoals Lyon, Mâcon, Arles en Avignon zich ook van de mooiste kant zien.

De Seine en de Oise heeft een lengte van 776 km en een stroomgebied van 79.000 km², en ligt geheel binnen Frans grondgebied. Een cruise door Frankrijk voert daarom over deze prachtige rivier. De Seine stroomt vanaf het Plateau van Langres via Troyes, Parijs en Rouen naar het Kanaal, waar ze haar uitmonding heeft in het Kanaal bij Le Havre. De voornaamste zijrivieren zijn de Yonne, de Marne en de Oise.

Seine cruises
8 dagen Amadeus Diamond *****
Seine cruise
8 dagen Excellence Royal *****
Rhône  en Saône cruises
9 dagen Amadeus Provence *****
Rhône en Saône  cruises
8 dagen Excellence Rhone *****
   
^ terug naar boven ^