Seine cruise Frankrijk 8 dagen met MS Excellence Royal *****

Seinecruise
U begint uw cruise in hartje Parijs, waar u geniet vanaf uw varende 5-sterren hotelschip van een magnifiek uitzicht op de beroemde Eiffeltoren en de schitterende bruggen over de Seine, waarvan de Pont Neuf de oudste is. Wanneer u in Parijs bent mag een wandeling over de Champs Elysées natuurlijk niet ontbreken. In Normandië maakt u kennis met de indrukwekkende D-Day Invasiestranden tijdens een dagexcursie. Daarnaast ontdekt u de charme van kleine Franse stadjes zoals Les Andelys en Rouen. Bienvenue en France, welkom in Frankrijk!

Highlights

 • Geniet van de fijne ambiance, goede service en heerlijke verzorging aan boord.
 • Kijk vanaf het 5-sterren cruiseschip op de beroemde Eiffetoren.
 • Ontdek de charme van de kleine Frans stad Rouen.
 • Ga mee op excursie naar de D-Day Invasiestranden.
 • Bezoek Parijs en wandel heerlijk over de bekende Champs Elseés.

Reisprogramma 8-daagse cruise over de Seine

Dag 1: luxe bus vanuit Rotterdam en Gilze naar Parijs
Dag 2: varen Parijs – Les Andelys
Dag 3: varen Les Andelys – Caudebec-en-Caux
Dag 4: Caudebec-en-Caux
Dag 5: varen Caudebec-en-Caux – Duclair – Rouen
Dag 6: varen Rouen – Vernon
Dag 7: varen Vernon – Parijs
Dag 8: Luxe bus vanuit Parijs naar Gilze en Rotterdam

Reisprogramma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
Uitgebreid dagprogramma met excursies, zie onderstaand.

Maak uw keuze uit onderstaande vertrekdata en reserveer deze
8 daagse Seine cruise met het luxe cruiseschip Excellence Royal *****

Vertrek datum    Prijs vanaf 
zondag 4 aug. 2019 € 1.598,00

De prijs is per persoon en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Ecomomy (13 m²), Hoofddek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (13 m²) Hoofddek €    198,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²) Middendek €    298,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²) Middendek €    398,00 p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²) Bovendek €    598,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-Mini Suite (17 m²) Middendek €    798,00 p.p.
Toeslag 2-pers. A-Mini Suite (31 m²) Bovendek €    998,00 p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (13 m²) Hoofdek €    698,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (16 m²) Middendek € 1.098,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²) Bovendek € 1.298,00 p.p.

Inclusief:

 • 7 Overnachtingen aan boord van MS Excellence Royal ***** op basis van 2 personen in een
  door u gekozen luxe hut.
 • Volpension inclusief uitgebreid ontbijtbuffet, lunches en diners, beginnend met het diner op de
  eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Heen- en terugreis per Comfort Class  touringcar van Nederland naar Parijs v.v.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

Exclusief:

 • De eventuele toeslagen voor duurdere categorie cabines aan boord.
 • Singletoeslag, zie bij prijsoverzicht: toeslag 2-pers. voor alleengebruik.
 • Excursies.
  • Busexcurise Stadstour Parijs € 48,00 p.p
  • Boottocht Parijs € 19,00 p.p.
  • Busexcursie en stadswandeling Lyons-La-Fôret
  • Busexcursie D-Day Invasiestranden met museum € 123,00 p.p.
  • Busexcursie Krijtrotskusten van Étretat € 49,00 p.p.
  • Stadswandeling Rouen € 17,00 p.p.
  • Busexcursie Abdijtour Rouen € 52,00 p.p.
  • Busexcursie Maison de Claude Monet € 55,00 p.p.
 • Eventuele Taxiservice, van huis tot aan de loopplank € 105,00 p.p.
  * zie bij omschrijving dagprogramma.
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Reserveringskosten € 22,50 per boeking.

Ervaar het comfort van een prachtig varend 5-sterren luxe hotelschip de Excellence Royal. De ruime entree en receptie geven dit schip al de allure van een varend hotel.

Welkom aan boord van HS Excellence Royal
Vanuit de royale panoramasalon geniet u van de mooie uitzichten, gezellige sfeer en goede verzorging aan boord. In het smaakvol ingerichte restaurant wordt u elke dag een uitgebreid ontbijtbuffet, de lunch en het diner geserveerd. De hotelmanager zorgt samen met zijn professionele team van koks, kelners en serveersters dat het de gasten aan boord van de Excellence Royal aan niets ontbreekt. Verwen uzelf in de wellness-ruimte met sauna, elektrische massagestoel en fitnessfaciliteiten.

Cabines als hotelkamers
Alle cabines aan boord van de Excellence Royal zijn sfeervol en comfortabel ingericht met o.a. radio, TV, minibar, kluisje, haarföhn en airconditioning / verwarming. Elke cabine beschikt over een eigen douche en toilet. De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Bovendek vindt u de A-minisuites van 17 m² en A-cabines van 16 m²; achteraan in de gang zijn enkele A-cabines Economy gelegen van eveneens 16 m². Op het Middendek vindt u de B-minisuites van 17 m² en B-cabines van 16 m²; ook op dit dek liggen achteraan in de gang enkele B-cabines Economy van 16 m². De C-cabines van 13 m² liggen op het Hoofddek. Alle cabines op het Bovendek en Middendek beschikken over een panorama schuifpui met Frans balkon. De cabines op het Hoofddek beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. Het hotelschip biedt plaats aan maximaal 144 passagiers.

Liften aan boord van HS Excellence Royal
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Boven- en Middendek kunt bereiken. Het Zonnedek bereikt u per stoeltjeslift. Het Hoofddek is enkel per trap bereikbaar.

• A- en B-cabines van 16 m² met horizontale panorama schuifpui
• Panorama Lounge
• Fitnessfaciliteiten en wellness, whirlpool op het Zonnedek
• Traplift naar het Zonnedek
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Bouwjaar 2010

Cruise over de Seine 

De Seine
De Seine heeft een lengte van 776 km en een stroomgebied van 79.000 km², en ligt geheel binnen Frans grondgebied. Een cruise door Frankrijk voert daarom over deze prachtige rivier. De Seine stroomt vanaf het Plateau van Langres via Troyes, Parijs en Rouen naar het Kanaal, waar ze haar uitmonding heeft in het Kanaal bij Le Havre. De voornaamste zijrivieren zijn de Yonne, de Marne en de Oise.

De rivier heeft haar oorsprong ten noorden van Dijon, in een kleine vallei, gelegen op de weg van Dijon naar Châtillon-sur-Seine, een paar kilometer ten noorden van St.-Seine-l'Abbaye. Veel is er niet meer te zien behalve een beeld dat door Baron Hausmann werd geplaatst aan de voornaamste bron. Maar vroeger, in de tijd van de Galliërs, was dit een heiligdom, zoals alle plaatsen waar water uit de grond opborrelde, dat waren. De godin van deze rivier was Séquana. Het water van de Seinebron wordt verantwoordelijk geacht voor verschillende genezingen. Er lopen 32 bruggen over de Seine, waarvan de mooiste de Pont Alexandre in Parijs is en de oudste de Pont Neuf, eveneens in Parijs.

Vallée de la Seine
De Seine heeft zich net voor de uitmonding in Het Kanaal genoodzaakt gezien de hardste rotsen van het kalkplateau van Pays de Caux te mijden en slingert als een grillige slang op het einddoel af. Deze grote meanders geven de Seine op veel plaatsen een bijzonder aangenaam aanzien. De Franse hoofdstad heeft de Seine altijd benut als een slagader naar zee, ook al komen de grote zeeschepen al tijden niet meer verder dan de zeehaven van Le Havre. In de buurt van Parijs is er dan ook weinig industrie aanwezig langs de rivier. Rondom Rouen en oostelijk van Le Havre merkt u dat u in één van de brandpunten van de Franse economie bent. De Côte des Deux Amants tussen Les Andelys en Rouen is sfeervol. Abdijruïnes als die van Jumièges geven de zomen van de Seine een religieus cachet. De crèmewitte rotsflanken boven het water, de loop door het natuurpark Brotonne en oorden als St.-Martin-de-Boscherville en Les Andelys maken van de Seine een geliefd excursiedoel.

De Vikingen hebben de rivier voor een ander doel benut. Zij zagen de kloosters en steden als schatkamers en rukten deze vrijpostig open. De grote parel langs de rivier is Rouen, na Parijs misschien wel de stad met de meest sublieme cultuurmonumenten. Westelijk van Rouen verwijzen bordjes in het regionale park Brotonne naar de oude abdijen waar de Seine langs slingert. Een land met een kloosterverleden en vaak belaagd door Vikingen die zich via de Seine meer landinwaarts drongen. Landinwaarts ligt het sfeervolle Les Andelys, een Seinedorp met het beroemde kasteel van Richard Leeuwenhart.

Oost-Normandië
Wat is Oost-Normandië zonder haar wateras, de Seine? Zodra deze rivier het gebied al kronkelend binnendringt, wordt Normandië versierd met artistieke bedevaartsoorden, weerbare burchten, historische kunststeden, abdijpracht en magnifieke beukenbossen. En wanneer de Seine in zee uitstroomt, verrijzen daar de kalksteen rotsen, de Côte d’Albâtre. Aan weerszijden van de Seine wachten het pastorale Pays de Bray, het weidse Pays de Caux en het nog onbekende Pays d’Ouche. Dit gedeelte van Normandië wordt ook wel Haute-Normandië genoemd en bestaat uit het noordelijke departement Seine-Maritime en het zuidelijke departement Eure. De streek vormt de groene buitenwijk van Parijs. In de weekenden en korte vakanties ontvluchten de Parijzenaars de stad en genieten hier van de natuur en de rust. Naast de prachtige natuur van beukenbossen en kusten is er ook genoeg cultuur te vinden. Wat dacht u van het historische Rouen, een stad vol glinsterend glas in lood, vermaarde musea, gotische kathedralen en oude straten met vakwerkhuizen. Een stad met hoogte- en dieptepunten, want op het oude marktplein vond Jeanne d’Arc de dood.

 

 

Optioneel Taxiservice van huis tot aan de loopplank € 105,00 p.p.
U reist per taxi of taxibusje vanaf uw huisdeur tot aan de loopplank van het schip.  Als de inscheping in het buitenland plaatsvindt, zoals bij onze  Donau-, Seine- of Rhônecruises, reist u naar het centrale opstapcentrum in Nederland. Vandaar vertrekt u per luxe touringcar naar uw plaats van inscheping.  Indien u heeft geboekt voor een vliegarrangement, brengt de taxi u naar Amsterdam Schiphol. Geen gesleep met koffers en dergelijke, een ontspannen begin van uw cruise!

Spelregels:
• Uw huisadres wordt uw op- en uitstapplaats
• De chauffeur verzorgt uw bagage
• U reserveert de Taxiservice direct bij boeking. De kosten bedragen € 105,- p.p. retour
• Boekt u meerdere personen in één boeking, dan kunt u toch een verschillend huisadres opgeven
• Een dag voor vertrek wordt u telefonisch geïnformeerd over de vertrektijd
• In uw reisdocumentatie ontvangt u meer informatie over onze Taxiservice
• Per taxi worden maximaal acht personen vervoerd, een combinatie van op- / uitstapplaatsen is dus mogelijk; de reistijd bevat in dat geval maximaal 45 minuten extra ‘omrijtijd’
• Deze service geldt niet op de Waddeneilanden en buiten Nederland

Reisprogramma van dag tot dag
1e dag
Per Comfort Class touringcar vanaf metrostation Rotterdam Capelsebrug en hotel van der Valk Gilze-Tilburg naar Parijs.
Inscheping om ca. 16.00 uur in Parijs.

2e dag
Morgenexcursie stadstour Parijs.
Middagexcursie boottocht over de Seine.
Varen Parijs – Les Andelys.

3e dag
Aankomst Les Andelys.
Middagexcursie Lyons-la-Fôret.
Varen Les Andelys – Le Havre.

4e dag
Aankomst Le Havre.
Dagexcursie invasiestranden van Normandië.
Varen Le Havre - Caudebec-en-Caux.

5e dag
Aankomst Caudebec-en-Caux.
Morgenexcursie krijtrotskusten van Ètretat.
Varen Caudebec-en-Caux – Rouen.

6e dag
Morgenexcursie stadstour Rouen.
Middagexcursie Abdijtour Rouen.
Varen Rouen - Vernon.

7e dag
Aankomst Vernon.
Morgenexcursie Maison de Claude Monet.
Varen Vernon - Parijs.

8e dag
Ontscheping na het ontbijt, om ca. 09.00 uur, in Parijs.
Per Comfort Class touringcar vanuit Parijs naar Nederland.

Het bovenstaand programma is altijd onder voorbehoud en de genoemde excursies zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 177,- p.p., het excursiepakket B voor € 269,- p.p., of het excursiepakket C voor € 325,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Excursie stadstour Parijs
Tijdens een stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Place Etoile met de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor, het Louvre en de Tuilerieën, de bekende gotische kathedraal: de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren, die met zijn hoogte van 325 meter overal bovenuit steekt. De moderne kantorenwijk, La Défense met de Grande Arche, de moderne uitvoering van de Arc de Triomphe, mogen we ook niet vergeten. Deze kantoorwijk is het grootste zakencentrum van Europa. Op mooie uitzichtspunten wordt een fotostop gemaakt. Een stadstour en kennismaking met Parijs om nooit te vergeten!
Excursieprijs: € 48,- p.p. 
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en excursietour Parijs o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 1

Boottocht Parijs
Geniet in de middag van een stadstour per boot. U stapt op de boot aan de voet van de Eiffeltoren.
Tijdens deze een uur durende boottocht over de Seine passeert u het mooiste deel van Parijs. Vanaf het water ziet u onder andere de Notre-Dame, het Louvre en de Dôme des Invalides.
Excursieprijs: € 19,- p.p. 
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en boottocht over de Seine.
Zwaarte excursie: 1

Lyons-La-Fôret
Vanuit Les Andelys bezoekt u Lyons-La-Fôret, een van de mooiste dorpjes in Frankrijk. U maakt een korte wandeling onder begeleiding van een deskundige gids door dit schilderachtige dorpje en langs de ruine van Château Gaillard.
De legende gaat dat Richard Leeuwenhart dit enorme fort over de rivier bouwde in slechts één jaar. In Les Andelys bezoekt u de kerk Saint Sauveur.
Excursieprijs: € 16,-
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en stadswandeling o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Museum Normandië en D-Day invasiestranden
Hét hoogtepunt tijdens uw Seinereis: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. We vertrekken per touringcar naar Arromanches, een rit van ca. 150 kilometer. Bij aankomst in Arromanches heeft u eerst even vrije tijd om ergens een kopje koffie te drinken (voor eigen rekening). In Arromanches brengen we een bezoek aan Le Musée de Débarquement. Hier ziet u een interessante film over de landing in Normandië, deze film wordt in het Nederlands getoond.
Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet! De afstand naar de invasiestranden is ca. 160 km. Uw gids vertelt u onderweg graag meer over de geschiedenis van de invasie. Bij het zien van het indrukwekkende cordon van gedenktekens, musea, militaire begraafplaatsen en de betonnen caissons in zee en op het strand gaat de invasie voor u leven en beseft u wat deze bevrijdingsoperatie ingehouden heeft.
Excursieprijs: € 123,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree museum, lunch, o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Krijtrotskusten van Étretat
De Albasten Kust strekt zich uit over meer dan 130 kilometer. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. In het verleden waren de kustkliffen het terrein van vele smokkelaars en het strijdtoneel van talrijke veldslagen. Het dorpje Étretat ligt in deze bijzondere kuststreek. ‘Mijn poorten staan altijd open’ staat te lezen op het stadswapen van Étretat. Met die poorten bedoelt men de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Op sommige plaatsen heeft de zee de zwakke plaatsen aan de zijkant aangevallen, waardoor de natuur ‘poorten’ heeft geconstrueerd. Vanaf verschillende punten heeft u een prachtig uitzicht op deze wonderen van de natuur. De Falaisekust en de mooie kiezelstranden zijn uniek voor de rotsachtige kust van Normandië. Deze excursie mag u niet missen! U zult zich verbazen over de prachtige natuur en vergezichten. U zult hier de mooiste foto’s kunnen nemen! 
Excursieprijs: € 49,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadswandeling Rouen
Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met de hoogtepunten van deze oude, historische stad. Natuurlijk ziet u de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen deze kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. Ook veel kunstenaars hebben de schoonheid trachten vast te leggen op het doek. U wandelt door de Rue St. Romain: als er één straat is die het historische stadsbeeld nagenoeg onveranderd weergeeft, dan is het wel deze straat. De 15e tot 18e eeuwse vakwerkhuizen vormen met de muren van de kathedraal en het bischoppelijk paleis een magnifiek gezicht. De Rue Damiette, ook met fraaie Normandische vakwerkhuizen, loopt tussen twee van Rouens bijzondere kerken: St. Maclou en St. Ouen. De tocht gaat ook langs Place du Vieux Marché, dat eeuwenlang het decor vormde van belangrijke executies. Een groot kruis markeert de plaats waar het doodvonnis werd voltrokken. Hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam. De Rue du Gros Horloge is de kortste verbinding tussen de kathedraal en de oude marktplaats. Waar ooit een poort toegang tot het oude Rouen gaf, werd tussen 1527 en 1529 het zogenaamde Gros Horloge neergezet, zeker de moeite van het bekijken waard. Uw gids vertelt u er graag meer over.
Excursieprijs: € 17,- p.p. 
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Abdijtour Rouen
Vanuit Rouen kunt u een bezoek brengen aan twee prachtige abdijen, Saint Wandrille en Jumièges.
De abdij van Saint Wandrille heeft een lange geschiedenis, met drie grote periodes van verwoesting: de invasie van Noormannen, vervolgens die van hugenoten en ten slotte tijdens de Franse Revolutie.
Daarnaast bezoekt u de abdij van Jumièges, een van de meest indrukwekkende romaanse gebouwen. Jumièges is een van de oudste en belangrijkste kloosters in Frankrijk en heeft een dramatische geschiedenis meegemaakt. Het werd ingehuldigd in 1067 in aanwezigheid van Willem de Veroveraar en was tot de religieuze oorlogen een van de grootste kloosters in Frankrijk. De laatste monniken verlieten Jumièges tijdens de Franse Revolutie. Het park en zijn eeuwenoude bomen omringen de abdij van Jumièges, die werd beschreven door Victor Hugo als de mooiste ruïne in Frankrijk.
Excursieprijs: € 52,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Maison de Claude Monet
De beroemde impressionistische schilder Claude Monet woonde bijna drieënveertig jaar, van 1883 tot 1926, in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. Hij heeft niet alleen een passie voor kleuren: ook zijn liefde voor tuinieren is groot. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proeft u de sfeer die er heerst in het huis van de Meester van de Impressionisten.
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree en rondleiding Maison de Claude Monet o.l.v. deskundige, lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

 Excursies  Prijs  Pakket A  Pakket B Pakket C
 Stadstour Parijs  € 48,- p.p.  ✓
 Boottocht Parijs  € 19,- p.p.  ✓  ✓  ✓
 Lyons-La-Fôret  € 16,- p.p.  ✓  ✓
 Invasiestranden van Normandië  € 118,- p.p.  ✓  ✓  ✓
 Krijtrotskusten Ètretat  € 52,- p.p.  ✓  ✓  ✓
 Stadswandeling Rouen  € 17,- p.p.  ✓  ✓
 Abdijtour Rouen  € 52,- p.p.  ✓  ✓
 Maison de Claude Monet  € 58,- p.p.  ✓  ✓
 Normaal tarief:  € 208,-   € 317,-   € 382,-
 Voordeel tarief:  € 177,-  € 269,-  € 325,-
 Uw voordeel:   € 31,-  € 48,-  € 57,-

Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.

2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.

3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.

4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.

5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.


^ terug naar boven ^