Kerstmarktencruise Duitsland 4 dagen met MS Jane Austen *****

Sfeervolle Duitse kerstmarkten en  de romantische Rijn
Welkom aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Jane Austen voor een unieke 4-daagse Kerstmarktcruise langs Düsseldorf, Keulen, Koblenz en Mainz. Uniek aan deze cruise is de all-inclusive formule aan boord, waarbij bijna alle dranken zowel in de salon als in uw minibar en WiFi zijn inbegrepen. Een onbezorgdere reiservaring is er niet! Geniet op de gezellige kerstmarkten van Koblenz en Mainz van de fonkelende lichtjes, een glaasje glühwein of een warme kop chocolademelk. Op deze manier beleeft u een optimale kerstsfeer. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Highlights

 • Geniet van een heerlijke dagen op 5-sterren cruiseschip met een ultieme kerstsfeer aan boord
 • Proef de ouderwetse lekkernijen op de kerstmarkt in de Altstadt van Koblenz
 • Kijk uit over de Rijn en moezel naar het fraai verlichte Ehrenbreitsteinvesting in Koblenz
 • Bezoek de historische kathedraal en doe de leukste kerstinkopen op de romantische kerstmarkt in Mainz
 • Laat u aan boord lekker verwennen met de lekkerste gerechten

Reis- en vaarprogramma 4-daagse Kerstmarktencruise Duitsland

Dag 1: luxe bus vanuit Veenendaal of Babbarich naar Düsseldorf.
varen van Düsseldorf – Keulen
Dag 2: varen Keulen – Koblenz
’s middags bezoek kerstmarkten Koblenz
Dag 3: varen Koblenz – Mainz
’s middags bezoek kerstmarkten Mainz
varen Mainz – Düsseldorf
Dag 4: Na ontbijt bus reis Düsseldorf – Babberich of Veenendaal

Reisprogramma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
Uitgebreid dagprogramma met excursies, zie onderstaand.

Maak een keuze uit onderstaande vertrekdata en reserveer deze
4 daagse Kerstmarktencruise met MS Jane Austen ***** 

Vertrek datum Prijs vanaf 
vrijdag 6 dec. 2019 € 498,00
maandag 9 dec. 2019 € 498,00

De prijs is per persoon en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Ecomomy (15 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²) Rubindek €   98,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²) Rubindek € 128,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-junior suite (19 m²) Rubindek € 198,00 p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy (15 m²) Diamantdek € 198,00 p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²) Diamantdek € 238,00 p.p.
Toeslag 2-pers. A-junior suite (19 m²) Diamantdek € 298,00 p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²) Diamantdek € 498,00 p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (56 m²) Smaragddek € 398,00 p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²) Rubindek € 498,00 p.p.

Inclusief:

 • 3 Overnachtingen aan boord van MS Jane Austen ***** op basis van 2 personen in een
  door u gekozen luxe hut.
 • All-inclusive verzorging aan boord (inclusief uitgebreid ontbijtbuffet, lunches, diners, bijna alle dranken en dranken uit de minibar), beginnend met het diner op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Gratis WiFi aan boord.
 • Heen- en terugreis per Comfort Class  touringcar van Veenendaal of Babberich naar Düsseldorf v.v.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.

Exclusief:

 • De eventuele toeslagen voor duurdere categorie cabines aan boord.
 • Singletoeslag, zie bij prijsoverzicht: toeslag 2-pers. voor alleengebruik.
 • Excursiepakket, zie onder aan deze site omschreven.
 • Eventuele Taxiservice, van huis tot aan de loopplank va. € 105,00 p.p.
  * zie bij omschrijving dagprogramma
 • Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Reserveringskosten € 22,50 per boeking.

Cruiseschip MS Jane Austen *****

Aan boord van de Jane Austen zal het u aan niets ontbreken. Dit prachtige hotelschip, gebouwd in 2015, biedt u alle comfort en grandeur die u van een luxe 5-sterren hotelschip mag verwachten. De royale entree, de sfeervolle salon en het luxe restaurant zijn stijlvol ingericht. De attente bemanning staat elke dag voor u klaar om er voor u een onvergetelijke cruise van te maken. De Jane Austen, een klasse apart!

Welkom aan boord
De sfeervolle panoramasalon en de gezellige Lidobar aan boord van de Jane Austen zijn gelegen op het Diamantdek. Het luxe restaurant, waar u geniet van de heerlijke ontbijtbuffetten, lunches en diners, vindt u op het Rubindek. De hotelmanager zorgt samen met zijn professionele team van koks, kelners en serveersters dat het de gasten aan boord van de Jane Austen aan niets ontbreekt! Ook beschikt de Jane Austen over een kapsalon en wellnessruimte met sauna en stoombad. De Jane Austen biedt plaats aan maximaal 148 passagiers.

Cabines als hotelkamers
De royale cabines aan boord van de Jane Austen zijn 15 m² en beschikken over TV, telefoon, minibar, kluisje föhn en individueel regelbare airconditioning en verwarming. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De cabines zijn verdeeld over drie dekken. De A- en B-cabines op het Diamant- en Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. De C-cabines op het Smaragddek beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. De Junior Suites op alle dekken zijn 19 m². De A-suites op het Diamantdek zijn maar liefst 22 m².

Liften aan boord
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Rubin- en Diamantdek kunt bereiken. Het Smaragddek is niet per lift bereikbaar. Het Zonnedek bereikt u tevens via een trap.

• A- en B-cabines van 15 m² met panorama schuifpui en Frans balkon
• A-suites van maar liefst 22 m² met panorama schuifpui en Frans balkon
• Kapsalon, wellness- en fitnessfaciliteiten aan boord
• Echte hotellift aan boord
• Bouwjaar 2015

Cruise over de Rijn

Rijn en Moezel, Europa’s mooiste rivieren, worden in één adem genoemd. het Rijdal is beroemd om haar schitterende landschappen met vele wijngaarden, imposante burchten en pittoreske stadjes. Denk u maar aan de romantische Loreley, of aan Königswinter, Koblenz, Boppard, Rüdesheim en Mainz met zijn fraaie promenades en gezellige winkelstraatjes. Altijd goed voor een gezellige uitstapjes, exclusieve winkeltjes of heerlijk genieten op een terras.

De Rijn en de Moezel zijn wellicht de twee bekendste rivieren in Duitsland. Elk jaar kiezen een groot aantal Nederlanders voor een vakantie naar Duitsland en daarbij zijn veel plaatsen langs de Rijn en de Moezel populair.

Rijn
De Rijn is bij iedereen bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet… Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn. Of wilt u liever een sportieve vakantie? Ontdek dan deze streek te voet of met de fiets. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren? Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn en/of de Moezel.

 

Excursies Kertmarktcruise Romantische Rijn

Bezoek kerstmarkt Koblenz
De Nikolausmarkt in Koblenz vindt plaats in de historische binnenstad. Gezellige kerstkraampjes staan uitgestald in diverse straatjes en op prachtige oude pleinen. Doordat de kerstmarkt op verschillende locaties in de stad te vinden is, kunt u uw bezoek aan de markten gemakkelijk combineren met een aantal mooie bezienswaardigheden in het centrum.
U bezoekt de kerstmarkt op eigen gelegenheid.

Bezoek kerstmarkt Mainz
De kerstmarkt van Mainz met meer dan 100 feestelijk versierde kraampjes staat bekend om haar traditionele uitstraling. Met de mooie renaissance gevels en de St. Martin kathedraal op de achtergrond komt u al snel in kerstsfeer. De kerstmarkt van Mainz is volgens velen de meest romantische kerstmarkt van Duitsland. Combineer de kerstmarkten met een bezoek aan de prachtige Dom van Mainz.
U bezoekt de kerstmarkt op eigen gelegenheid.

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.


^ terug naar boven ^