Donau, Wenen, Bratislava & Budapest – 12 dg. MS Swiss Pearl

Over de Donau naar Wenen, Bratislava en Budapest
Deze speciale 12-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. De mooie Blauwe Donau is niet voor niets wereldberoemd en dát willen wij u tijdens deze prachtige Donaucruise graag laten ervaren.

Het reisprogramma:
Arnhem – (busreis) Wirges / Zuid-Duitsland – Passau – (varen) – Dürnstein – Bratislava – Budapest – Esztergom – Wenen – Krems – Melk – Linz – Passau – (busreis) Arnhem
Het vaarprogramma is onder voorbehoud van wijziging, kijk onderstaand voor uitgebreidere omschrijving met foto’s.

Deze riviercruise kunt u helaas niet meer reserveren

  Vertrekdata 3 augustus 2022 13 augustus 2022
  Prijzen per persoon Emeralddek
  3-pers. hut € 1.435,- € 1.435,-
  2-pers. hut € 1.850,- € 1.850,-
  1-pers.hut € 2.365,- € 2.365,-
  Prijzen per persoon Rubydek
  2 pers. hut € 1.950,- € 1.950,-
  Suite 2-personen € 2310,- € 2.310,-

Inclusief:

 • 10 overnachtingen aan boord van MS Swiss Pearl op basis van een door u gekozen hut.
 • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met het lunch op de tweede dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Reis per luxe touringcar van Passau naar Arnhem op de laatste dag.
 • 1 overnachting in Wirges Zuid-Duitsland op basis van halfpension (diner, overnachting en ontbijt).
 • Welkomstcocktail.
 • High Tea.
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden.
 • Gehele reis live entertainment.
 • Farewell Dinner.
 • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
 • Havengelden en toeristenbelasting.

Exclusief:

 • De eventuele toeslagen voor een duurdere categorie hut aan boord.
 • Eventueel 1-persoonshut, zie prijs tabel.
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. € 4,00 p.p. p.d.
  Bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen.
 • Brandstoftoeslag € 60,00 per persoon.
 • Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Verplichte toeslag garantie SGR € 5,00 per persoon.
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking.

Optioneel:

 • Eventuele Taxi Direct Service, van huis tot aan de loopplank € 139,00 p.p. retour.
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken.

Van harte welkom aan boord van de Swiss Pearl

De Swiss Pearl is een schip met veel ruimte voor haar 123 passagiers en heeft een warme en chique uitstraling. Dat ziet u overal in terug. In de ruime entreeruimte op het Rubydek vindt u onder andere de receptie, de bibliotheek met zitjes en een boetiek. Verder naar voren vindt u de sfeervolle lounge met zitjes, een dansvloer en een grote bar. Op het Emeralddek vindt u het restaurant en de wellness met sauna en zwembad. Buiten op het zonnedek is er volop ruimte onder de zonneschermen met zitjes en ligstoelen en achter op het dek kunt u heerlijk afkoelen in de whirlpool. Overal op het schip heeft u een prachtig uitzicht door de grote ramen.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Bij de lunch kiest u uit meerdere warme en koude gerechten van het buffet. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

De hutten
De tweepersoonshutten (12m²), verdeeld over beide dekken, zijn royaal ingericht met twee éénpersoonsbedden die eventueel uit elkaar geschoven kunnen worden. Met uitzondering voor de hutten 133 & 134 waar de bedden uit elkaar staan en niet tegen elkaar geplaatst kunnen worden. Er is voldoende kastruimte en natuurlijk zijn alle hutten voorzien van grote ramen, regelbare airconditioning, kluisje, minibar en een televisie. In de badkamer vindt u een douche, een toilet, een wastafel en een föhn. De twee luxe minisuites (15m²+18m²) bevinden zich achterop het Rubydek en zijn voorzien van een queen-sized bed. De driepersoons hut (16m²) met drie aparte bedden en de twee éénpersoonshutten (10m²) bevinden zich op het Emeralddek

Zonnedek:

 • Zonneschermen met zitjes en ligstoelen
 • Op het achterdek een whirlpool
 • Stoellift vanuit het Rubydek

Rubydek:

 • Hal met receptie
 • Biblioheek met zithoek en een boetiek
 • Sfeervolle lounge met zitjes, een dansvloer en een grote bar
 • Stoellift naar het restaurant en zonnedek

Emeraddek:

 • Restaurant
 • Keuken
 • Wellness met sauna en zwembad
 • De hutten op het Emeralddek zijn alleen per trap te bereiken

Bereikbaarheid
Vanuit de centraal gelegen hal kunt u per trap of stoellift naar het zonnedek en het lager gelegen restaurant. De hutten op het Emeralddek zijn alleen via een trap te bereiken.

Faciliteiten en extra informatie
Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis met contant of met een creditcard kunt afrekenen. Laat u eens heerlijk verwennen aan boord van dit prachtige schip.
WiFi tegen betaling beschikbaar.
Eigenaar van het m.p.s. Swiss Pearl en uitvoerder van de reizen met dit schip is Scylla AG - Baar, Zwitserland.

Cruise door Midden & Oost Europa over de Donau

Niet alleen de Rijn is een veelbezongen rivier. Ook de prachtige “Blauwe Donau”. Overigens is er niet alleen over deze rivier gezongen, ze worden ontelbare keren gebruikt als filmdecor. Het dal van de Donau behoort zonder twijfel tot één van de fraaiste rivierenlandschappen van Europa. Wanneer het landschap aan uw oog voorbij trekt maakt u kennis met het prachtige majestueuze klooster Stift Melk, het historische Estergom, het prachtige Boedapest, het landelijke Hongarije, Bratislava en . . . het romantische Wenen. Een prachtige cruise in combinatie met de bus.

Donau
De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de 'Koningin van Europa'. Ruim 2572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor één van onze Donau cruises.  De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt zij toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

Taxi-Direct Service
Wij bieden u de mogelijkheid aan gebruik te maken van de Taxi Direct Service in Nederland.
U reist comfortabel per taxi of taxibusje vanaf uw huisdeur tot aan de loopplank van het schip en retour.  Geen gesleep met koffers en dergelijke, een ontspannen begin van uw cruise!

Spelregels:

 • U reist met maximaal 8 personen naar uw schip.
 • Afhankelijk van de planning zal de ‘omrijtijd’ niet meer bedragen dan 1 tot 1,5 uur (buiten onvoorziene vertragingen).
 • Tot 14 dagen voor vertrek kunt u deze taxiservice reserveren.
 • U kunt er voor kiezen om het taxivervoer te boeken op de dag van vertrek van de cruise of de avond ervoor indien u de avond eerder inschepen heeft gereserveerd.
 • Enkele dagen voordat uw vakantie begint, krijgt u de exacte ophaaltijd door en wordt u op de vertrekdag op de afgesproken tijd thuis opgehaald.
 • U kunt deze taxiservice boeken voor alle adressen in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Deze service is niet afhankelijk van een minimum aantal personen.
 • De kosten voor deze taxiservice bedragen € 139,- p.p. per retour.

Reisprogramma van dag tot dag
Dag 1: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)
Vanuit Arnhem vertrekken om 09.00 uur de touringcars om u naar Passau (Lindau) te brengen. Om te voorkomen dat wij te laat in Passau (Lindau) arriveren, hebben wij er voor gekozen de eerste nacht in een goed hotel in Zuid-Duitsland door te brengen. Hier verwachten wij aan het begin van de avond te arriveren. Tijdens de busreis zorgen wij uiteraard voor een kopje koffie en wordt er in Wirges gestopt voor de lunch. Het diner gebruiken wij in het hotel. Uw bagage blijft in de bus dus zorg dat u uw toiletspullen e.d. meeneemt in uw handbagage voor de overnachting in het hotel.

Dag 2: Zuid-Duitsland - Passau (Lindau) - Dürnstein
Na een heerlijk ontbijt rijden wij verder naar Passau (Lindau) waar het schip op u ligt te wachten. Na een hartelijk welkom aan boord gaan wij aan tafel voor de lunch en zetten koers naar Dürnstein. Uw reis over de mooie Blauwe Donau gaat beginnen.

Dag 3: Dürnstein - Bratislava
Het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau, is uw eerste kennismaking met Oostenrijk. U kunt hier een kijkje nemen in het centrum, dat gedomineerd wordt door de 12e -eeuwse Kunringerburcht. Tegen het middaguur vervolgen wij onze reis naar Bratislava, waar wij in de loop van de avond zullen arriveren.

Dag 4: Bratislava - Budapest
Na het ontbijt kunt u kennismaken met Bratislava. Tijdens een rondrit richting de burcht gecombineerd met een wandeling door de stad(*) leert u Bratislava echt kennen. U kunt er ook voor kiezen om vanaf het schip naar het in barokstijl gebouwde centrum te wandelen. De klim naar de hoog boven de stad gebouwde burcht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk. Aan het begin van de avond zeggen wij Slowakije vaarwel en vervolgen we onze reis naar het vierde land dat wij tijdens deze cruise zullen bezoeken.

Dag 5: Budapest
Hongarije is het land van de zigeunermuziek en de paprika’s. De Donau scheidt de hoofdstad Budapest in twee delen: het heuvelachtige Buda en het vlakke Pest. Het is wel vroeg opstaan, maar zorg dat u op het dek aanwezig bent wanneer wij het Parlement en de Vissschersbastei passeren en onder de indrukwekkende Kettenbrücke door de stad binnen varen. Naast gebouwen uit de Middeleeuwen in het Burchtkwartier en paleizen in barokstijl heeft Budapest meer dan 100 badhuizen en is daarmee de grootste spastad van Europa. Op slechts een steenworp afstand van het schip bevindt zich het gezellige winkelcentrum van het stadsdeel Pest. Ook in Budapest organiseren wij een stadsrondrit(*) om op een comfortabele manier kennis te maken met alles wat deze stad te bieden heeft. Na de lunch heeft u de kans om een Hongaarse Puszta te bezoeken(*). Over deze ervaring zult u nog lang napraten.

Dag 6: Budapest - Esztergom
Vandaag nemen wij afscheid van Budapest en richten de steven op Esztergom. Voor de liefhebbers organiseren wij vandaag een prachtige dagexcursie door Hongarije(*). Om te beginnen brengen wij een bezoek aan het schilderachtige stadje Szentendre. Vervolgens staat Visegrad op het programma, waar u van een lokale lunch gaat genieten. Voordat u in Esztergom aan boord gaat, brengen wij eerst nog een bezoek aan de hoog boven de stad gelegen basiliek. Dit indrukwekkende bouwwerk is een ware schatkamer van kerkelijke kunst. Aan het eind van de middag lichten wij het anker en zetten koers naar Oostenrijk.

Dag 7: Esztergom - Wenen
Rond het middaguur meren wij aan in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. U kunt zich opgeven voor een stadsrondrit(*) langs de prachtige gevels, paleizen en vorstelijke verblijven. Naast Jugendstil zult u ook veel moderne bouwstijlen herkennen. In de avond heeft u de mogelijkheid om een uniek concert bij te wonen in paleis Schönbrunn(*). Luisterend naar de klassieke geluiden, weet u direct waarom Wenen bekend staat als het centrum van de klassieke muziek.

Dag 8: Wenen - Krems
We blijven vandaag nog de hele dag in Wenen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*). Vroeg in de avond verlaten we Wenen en varen we naar het, in de prachtige Wachau gelegen, wijnstadje Krems.

Dag 9: Krems - Melk
Voordat wij vertrekken naar onze volgende bestemming is er nog tijd om een wandeling te maken door Krems. Tijdens de tocht naar Melk zorgen de met wijngaarden bedekte berghellingen in de Wachau voor een schitterend panorama. In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord.

Dag 10: Melk - Linz
Stroomopwaarts de Donau volgend, bereiken wij de voormalige handelsplaats Linz. De indrukwekkende bouwwerken langs de Donau bevestigen de hoogwaardige cultuur van deze interessante stad.

Dag 11: Linz - Passau
De Donau wordt nog steeds geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hier hoogtij. De Schlögener Donaubocht is slechts één van de vele hoogtepunten van het traject dat wij vandaag bevaren. Na de lunch komen we aan in Passau. Dit is één van de mooiste en ook oudste steden van Duitsland. De Altstadt is prachtig gelegen aan drie verschillende rivieren, de Inn, de Ilz en natuurlijk de Donau. Een bezoek aan het oude centrum is zeker de moeite waard.

Dag 12: Passau - Passau (Lindau) - Arnhem (bustransfer)
Wij vertrekken vroeg en varen een klein stukje naar Passau (Lindau). Na het ontbijt staan de touringcars gereed om u naar huis te brengen. De terugreis voert u door een prachtige omgeving en ondertussen praat u na over de vele indrukken die u heeft opgedaan. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. Aan het begin van de avond arriveert u weer in Arnhem.

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.

 • 508128964


^ terug naar boven ^