Wenen – Arnhem Donau, Main & Rijn – 15 dg. MS Rembrandt van Rijn

Over de Donau, Main en de Rijn van Passau naar Wenen en Arnhem
De Europese rivieren de Donau en de Rijn zijn beide een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donaukanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden. Op de eerste dag reist u per touringcar naar Zuid-Duitsland waar u dineert en overnacht in een viersterrenhotel. De tweede dag is het nog maar enkele uren rijden naar Passau (Lindau) waar u vóór de lunch welkom wordt geheten aan boord van de Rembrandt van Rijn.

Het reisprogramma Rijn, Main en Donau cruise
Arnhem – (busreis) Wirges / Zuid-Duitsland – Passau – (varen) – Wenen – Melk – Passau – Regensburg – Riedenburg – Nürnberg – Bamberg – Schweinfurt – Würzburg – Marktheidenfeld – Wertheim – Asschaffenburg – Rüdesheim – Bonn – Arnhem
Het vaarprogramma is onder voorbehoud van wijziging, kijk onderstaand voor uitgebreidere omschrijving met foto’s.

Reserveer deze 15 daagse cruise met MS Rembrandt van Rijn, vanaf € 1.525,00 p.p.

  Vertrekdata 11 aug. 2020
  Prijzen per persoon hoofddek
  2-pers. hut € 1.740,00
  
  Prijzen per persoon promenadedek
  3-pers. hut € 1.525,00
  2 pers. hut € 1.955,00
  Suite 2-personen € 3.615,00
  Suite 3-personen € 2.530,00

Inclusief:

 • 13 overnachtingen aan boord van MS Rembrandt van Rijn op basis van een door u gekozen hut.
 • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met het lunch op de tweede dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Reis per luxe touringcar van Arnhem naar  Wirges Zuid-Duitsland op de eerste dag en van Wirges naar Passau op de tweede dag.
 • 1 overnachting in Wirges Zuid-Duitsland op basis van halfpension (diner, overnachting en ontbijt)
 • High Tea & High Wine
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden
 • Champagnebrunch
 • Gehele reis live entertainment
 • Farewell Dinner
 • gratis bustransfer in Bamberg en Nürnberg
 • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
 • Havengelden en toeristenbelasting.

Exclusief:

 • De eventuele toeslagen voor een duurdere categorie hut aan boord.
 • Eventueel 1-persoonshut, zie prijs tabel.
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. € 4,00 p.p. p.d.
  Bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen.
 • Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking.

Optioneel:

 • Eventuele Taxi Direct Service, van huis tot aan de loopplank € 115,00 p.p. retour.
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken.

Van Harte Welkom aan boord van de Rembrandt van Rijn

De Rembrandt van Rijn is een luxueus schip met een prachtig interieur. Alleen al vanwege de uitstekende verzorging aan boord is een cruise met dit schip aan iedereen aan te raden! Zodra u aan boord gaat lijkt u in een chique hotel te komen door de luxe en ruimte van de entree. Het gehele schip is royaal opgezet en heeft naast de ruime entree ook o.a. een groot restaurant en royale hutten. Het interieur zorgt door de prachtige kleuren en mooie materialen voor een warme en luxe uitstraling. Op het promenadedek vindt u de entree met receptie en verder naar voren de gezellige Captains-Corner lounge met een bar en een dansvloer. Het sfeervolle restaurant ligt op het hoofddek en heeft grote ramen zodat u tijdens de maaltijden niets hoeft te missen van de schitterende uitzichten. Het zonnedek is deels overdekt en hier vindt u diverse fitnessapparaten, ligbedden en terrasstoelen.

Verzorging
’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch wordt deels vanaf het buffet en deels aan tafel geserveerd. Bij het viergangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten.

Dieetmaaltijden
Diëten zoals zoutloos, vetarm, vetvrij, suikervrij en vegetarisch zijn alleen mogelijk mits deze bij boeking als preferentie gemeld worden. De kosten voor een dieet (ca. € 4,- p.p.p.d.) dient u aan het eind van de reis aan boord af te rekenen. Overige diëten zijn uitsluitend als essentie op te geven tegen inlevering van een dieetlijst.

De hutten
Op het promenadedek liggen vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconditioning en verder vindt u er naast de minibar ook koffie en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.

De standaard 2-persoonshutten zijn ook royaal en hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. De 3-persoonshut op het promenadedek beschikt over drie lage bedden.

Zonnedek:

 • Fitnessapparatuur
 • Traplift naar het promenadedek

Promenadedek:

 • Hal met receptie
 • Souvenirshop
 • Lounge met bar en dansvloer
 • Personenlift naar het hoofddek

Hoofddek:

 • Restaurant
 • Keuken
 • Bibliotheek

Bereikbaarheid
Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of stoellift te bereiken.

Faciliteiten
Wifi op het hele schip

Cruise door Midden & Oost Europa over de Donau, Main en de Rijn

Niet alleen de Rijn is een veelbezongen rivier. Ook de prachtige “Blauwe Donau”. Overigens is er niet alleen over deze rivier gezongen, ze worden ontelbare keren gebruikt als filmdecor. Het dal van de Donau behoort zonder twijfel tot één van de fraaiste rivierenlandschappen van Europa. Wanneer het landschap aan uw oog voorbij trekt maakt u kennis met het prachtige majestueuze klooster Stift Melk, het historische Estergom, het prachtige Boedapest, het landelijke Hongarije, Bratislava en . . . het romantische Wenen. Een prachtige cruise in combinatie met de bus.

Donau
De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de 'Koningin van Europa'. Ruim 2572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor één van onze Donau cruises.  De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt zij toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.

Main
De Main is een Duitse rivier die van oost naar west door Noord-Beieren (Franken) en het Rijn-Main-Gebied stroomt. De rivier mondt bij Mainz uit in de Rijn en is 524 km lang (resp. 574 km, als de langste bronrivier wordt meegerekend). De Main ontstaat bij het stadje Kulmbach door de samenvloeiing van de Rode Main en de Witte Main, die respectievelijk 50 en 41 kilometer lang zijn. De Rode Main komt van links en ontspringt in de Fränkische Alb, terwijl de Witte Main haar bron heeft in het Fichtelgebergte. De voornaamste zijrivieren van de Main zijn vervolgens de Regnitz, de Fränkische Saale, deTauber en de Nidda. Bij Bamberg vormt het Main-Donaukanaal een kunstmatige verbinding met de Donau. Het werd in 1992 voltooid. Het kanaal mondt samen met de Regnitz bij Bamberg uit in de Main. De Main is de op een na de langste rivier die geheel op Duits grondgebied loopt.

Rijn
De naam Rijn komt waarschijnlijk van het Indo-Europese woord Rei dat letterlijk ‘stroming’ betekent. De Rijn ontspringt op 1602 meter boven de zeespiegel in de Zwitserse Alpen in het kanton Graubunden. In eerste instantie bestaat zij uit twee bergstromen de ‘Vorderrhein’ en de ‘Hinterrhein’. Bij Reichenau in Zwitserland komen deze twee bergstromen bij elkaar en vormen vanaf daar de rivier de Rijn. Vanaf Reichenau tot aan Hoek van Holland heeft de rivier een lengte van 1324 kilometer. Van deze 1324 km is 882 km bevaarbaar voor grote schepen te weten vanaf Rheinfelden (km 150) in Zwitserland tot aan Hoek van Holland. Over dit bevaarbare gedeelte wordt jaarlijks meer dan 200 miljoen ton aan goederen vervoerd en daarmee is de Rijn de drukst bevaren rivier van Europa. Naast deze logistieke functie is de Rijn door het aanwezige smelt- en regenwater in een stroomgebied van circa 200.000 km² ook nog een belangrijke leverancier van drinkwater voor ongeveer 20 miljoen mensen. Vanaf de bron in Zwitserland tot aan de Nordeze passeert de Rijn zes landen te weten: Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De rivier is over haar gehele lengte van 1324 km in diverse trajecten verdeeld. Het gedeelte van de Middenrijn wat loopt van Bingen tot Bonn is het mooiste gedeelte van de Rijn. Het landschap bestaat hier uit prachtige wijnbergen, beboste heuvels en pittoreske dorpjes.

Taxi-Direct Service
Wij bieden u de mogelijkheid aan gebruik te maken van de Taxi Direct Service in Nederland.
U reist comfortabel per taxi of taxibusje vanaf uw huisdeur tot aan de loopplank van het schip en retour.  Geen gesleep met koffers en dergelijke, een ontspannen begin van uw cruise!

Spelregels:

 • U reist met maximaal 8 personen naar uw schip.
 • Afhankelijk van de planning zal de ‘omrijtijd’ niet meer bedragen dan 1 tot 1,5 uur (buiten onvoorziene vertragingen).
 • Tot 14 dagen voor vertrek kunt u deze taxiservice reserveren.
 • U kunt er voor kiezen om het taxivervoer te boeken op de dag van vertrek van de cruise of de avond ervoor indien u de avond eerder inschepen heeft gereserveerd.
 • Enkele dagen voordat uw vakantie begint, krijgt u de exacte ophaaltijd door en wordt u op de vertrekdag op de afgesproken tijd thuis opgehaald.
 • U kunt deze taxiservice boeken voor alle adressen in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Deze service is niet afhankelijk van een minimum aantal personen.
 • De kosten voor deze taxiservice bedragen € 115,- p.p. per retour.

Reisprogramma van dag tot dag
Dinsdag 11 augustus: Arnhem - Wirges - Zuid-Duitsland (bustransfer)
We vertrekken om 09.00 uur vanuit Arnhem. Indien gewenst kunnen wij een hotel voor u reserveren in Arnhem, zodat u zeker weet dat u op tijd bent. Onderweg naar het hotel in Zuid-Duitsland maken we een stop in het plaatsje Wirges voor de lunch. Ook zorgen we onderweg enkele malen voor een kopje koffie. Het diner gebruikt u in het hotel.

Woensdag 12 augustus: Zuid-Duitsland - bustransfer Passau (Lindau) – Wenen
Na op uw gemak te hebben genoten van een heerlijk ontbijt staan de bussen weer klaar. Het is een korte rit naar Passau (Lindau) waar u voor de lunch word verwelkomd door de bemanning van de Rembrandt van Rijn. Na de inscheping maken we de trossen los en varen we via een prachtige route onder andere door de Wachau naar de wereldberoemde cultuuren muziekstad Wenen. Vanaf het zonnedek kunt u genieten van het prachtige landschap met pittoreske dorpjes.

Donderdag 13 augustus: Wenen - Melk
Tijdens het ontbijt arriveren we in Wenen. We blijven vandaag tot laat in de avond in Wenen liggen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*) of een stadsrondrit(*). In de avond heeft u de mogelijkheid een uniek concert(*) bij te wonen. Tegen middernacht verlaten we Wenen en varen we naar Melk.

Vrijdag 14 augustus: Melk - Passau
In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch vervolgen wij onze reis naar Passau, waar wij morgenochtend zullen arriveren.

Zaterdag 15 augustus: Passau - Regensburg
Passau was eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. Aan het eind van de middag varen we door het schitterende Donauvallei naar Regensburg. De beboste hellingen met hier en daar een burcht bieden een prachtig panorama.

Zondag 16 augustus: Regensburg - Riedenburg
Tijdens het ontbijt arriveren wij in Regensburg. Eén van de oudste steden van Duitsland. Het stadsbeeld wordt bepaald door rode daken, torens, en kerken uit de tijd van de Middeleeuwen. De Steinere Brücke, de Dom St. Peter en de Porta Praetoria zijn bouwwerken die u zeker niet mag missen. Daarnaast herbergt het centrum diverse winkelstraatjes en gezellige terrassen. Tijdens de lunch zetten we koers naar Riedenburg waar we in de loop van de avond aankomen.

Maandag 17 augustus: Riedenburg - Nürnberg
Tot de lunch verblijven we in het gezellige stadje Riedenburg. Hier kunt u in het Kristallmuseum prachtige kristallen en edelstenen bekijken. Zodra we Riedenburg achter ons laten bevinden we ons op het Main-DonauKanaal en passeren het hoogste per schip te bevaren punt van Europa. Net na middernacht ariveren we in Nürnberg.

Dinsdag 18 augustus: Nürnberg - Bamberg
In Nürnberg kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer(*) naar het centrum. In de Altstadt van Nürnberg vindt u tal van bezienswaardigheden waaronder de Kaiserburg en verscheidene gotische kerken zoals de Lorenzkirche, Sebalduskirche en Frauenkirche.

Woensdag 19 augustus: Bamberg - Schweinfurt
Bamberg, een stad die u niet snel zult vergeten. Vooral het oude centrum is in één woord uniek. Het is dan ook zeker de moeite waard om gebruik te maken van de gratis bustransfer(*) die u naar het centrum van Bamberg brengt. In de ruim 1000 jaar oude stad is veel te zien, u kunt er maar beter ruim de tijd voor nemen. De voormalige vissersnederzetting Bamberg wordt door haar ligging aan de Main en de Regnitz ook wel klein Venetië genoemd. Na het diner arriveren we in Schweinfurt. Hier kunt u een kijkje nemen in het oude centrum of een wandeling maken over de promenade langs de Main. U loopt dan in feite over het oude jaagpad, waar in vroegere tijden de paarden de schepen stroomopwaarts trokken.

Donderdag 20 augustus: Schweinfurt - Würzburg
Wanneer u wakker wordt, zijn we al enkele sluizen gepasseerd. Deze sluizen zijn onmisbaar, omdat de Main een groot verval kent. Aan het begin van de middag meren we af in Würzburg, waar u deel kunt nemen aan een stadwandeling(*).

Vrijdag 21 augustus: Würzburg - Marktheidenfeld
Stroomafwaarts varen we naar onze volgende bestemming, het schilderachtige Marktheidenfeld. Bekoorlijke vakwerkhuisjes, romantische straten en een idyllische Mainpromenade bepalen het stadsgezicht van deze gastvrije plaats.

Zaterdag 22 augustus: Marktheidenfeld - Wertheim - Asschaffenburg
Aan de monding van de Tauber ligt de voormalige residentie Wertheim. Dit is deze ochtend onze bestemming. Rond het middaguur varen we door naar de aan de voet van het Spessartgebergte gelegen Aschaffenburg. Het stadsbeeld van deze plaats wordt bepaald door het imposante Slot Johannisburg.

Zondag 23 augustus: Asschaffenburg - Rüdesheim
Bij Mainz nemen we afscheid van de Main en gaan we de Rijn weer op. In de loop van de middag leggen we aan in het gezellige plaatsje Rüdesheim. Hier kunt u op eigen gelegenhied het centrum ontdekken of een bezoek(*) brengen aan het Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett.

Maandag 24 augustus: Rüdesheim - Bonn
Het mooiste gedeelte van de Rijn, de Romantische Rijn, staat vandaag op het programma. We passeren onder meer de vermaarde Loreley, het onderwerp van de bekende legende: de zingende nimf langs de Rijn. Aan het begin van de middag arriveren we in Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Een wandeling door het stadscentrum voert u langs het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. Een stadswandeling(*) is de ideale manier om kennis te maken met alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft.

Dinsdag 25 augustus: Bonn - Arnhem
Zonder dat u het in de gaten heeft varen wij gedurende de nacht onder meer langs Keulen en Düsseldorf om tijdens de brunch in Arnhem te arriveren. De ontscheping aldaar geschiedt rond de klok van 11.00 uur. U zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige reis. Tot ziens! Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. De eerste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.


^ terug naar boven ^