Noord-Duitsland- en Holland cruise 7 dagen met MS Arkona ****

NIEUW: een bijzondere en mooie riviercruise in het programma van BTR Reizen.
Wilt u het Noorden van Duitsland en Nederland vanaf het water ontdekken dan is deze najaarscruise iets voor u!  Het luxe cruiseschip MS Arkona u mee voor een bijzonder vaartroute over mooie kanalen naar prachtige steden als; Bremen, Oldenburg, Papenburg, Groningen, Sneek en Enkhuizen. Aan boord kunt u en een gezellige ambiance genieten vaan een heerlijke verzorging en goede service.
Mee met deze bijzondere cruise van Bremen naar Amsterdam .  .  .  geef u snel op!

Highlights

 • Ontdek Noord Duitsland en Nederland vanaf het luxe cruiseschip MS Arkona ****
 • Wandel door de historisch Altstadt van Oldenburg
 • Ga mee op excursie naar de indrukwekkende Mayer Scheepwerf in Papenburg
 • Laat u aan boord lekker verwennen met een heerlijke verzorging
 • Geniet van de mooiste plekjes in Noord Nederland

Reisprogramma 7-daagse cruise door Noord-Duitsland- en Holland

Dag 1: Individuele reis naar Bremen eind van de middag inschepen op de Arkona
Dag 2: Bremen – Oldenburg
Dag 3: Oldenburg – Papenburg – Delftzijl
Dag 4: Delftzijl – Groningen – Sneek
Dag 5: Sneek – Enkhuizen
Dag 6: Enkhuizen – Amsterdam
Dag 7: Amsterdam ontschepen en individuele terugreis

Reisprogramma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
Uitgebreid dagprogramma met excursies, zie onderstaand.

Reserveer deze 7 daagse cruise door Noord-Duitsland- en Holland met  MS Arkona ****

Vertrek datum    Prijs vanaf 
donderdag 17 okt. 2019 € 799,00

De prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een 2-pers, cabine (12 m²), Hoofddek

Toeslag 2-pers. cabine (11 m²) Bovendek € 200,00 p.p.
Toeslag 1-pers. cabine (7 m²) Bovendek € 500,00 p.p.
Toeslag 2-pers. cabine voor alleengebruik (11 m²) 50% toeslag

Inclusief:

 • 6 Overnachtingen aan boord van MS Arkona **** op basis van 2 personen in een door
  u gekozen luxe hut.
 • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diners, beginnend met het diner op de eerste dag
  en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Welkomstcocktail.
 • Captain’s Dinner.
 • Afternoon tea.
 • Live-entertainment
 • Havengelden.

Exclusief:

 • De eventuele toeslagen voor duurdere categorie cabines aan boord.
 • Singletoeslag, zie bij prijsoverzicht: toeslag 2-pers. voor alleengebruik.
 • Individuele reis naar het MS Arkona in Bremen voor het inschepen
 • Geen Nederlandse reisleiding. Voertaal aan boord is Duits en Engels
 • Excursies tijdens de cruise en aan boord te reserveren:
  • Stadtswandeling o.l.v. gids door Oldenburg
  • Bezoek en rondleiding Meyer-scheepswerf in Papenburg
  • Stadswandeling o.l.v. van een gids Groningen
  • Stadswandeling o.l.v. een gids door Sneek
  • Stadswandeling met gids Enkhuizen
   * voor uitgebreidere omschrijvingen, zie bij reisprogramma.
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering.
 • Reserveringskosten € 22,50 per boeking.

Cruises met MS Arkona ****

Een cruise met het MS Arkona staat voor een ontspannende ervaring. Zo zijn er bijvoorbeeld op het bovenste dek aan boord een prachtig ingerichte salon met een bar waar de lekkerste drankjes op u staan te wachten. Het restaurant is de ideale plek aan boord om te genieten van een heerlijk diner.

Naast genieten in de bar kunt u ook op het bovenste dek heerlijk in een ligstoel genieten van de zon en het prachtige voorbijtrekkende landschap.

Alle cabines aan boord zijn allen ongeveer 11 vierkante meter groot. De hutten zijn zo comfortabel mogelijk ingericht en zijn voorzien van goede bedden, een douche en tiolet, een haardroger en zelfs een tv en met individueel geregelde airconditioning. Op het bovenste dek bevinden zich ook hutten met een prachtig Frans balkon voor een nog mooier uitzicht.

Het MS Arkona is een groot riviercruiseschip voor maximaal 96 passagiers.

 • Bouwjaar
 • 2018 gemoderniseerd
 • lengte 83 m, breedte 9,64 m, diepgang 1,30 m
 • Nederlandse vlag
 • 2 dekken, hoofddek en bovendek
 • Talen die aan boord gesproken worden: Duits , Engels
 • Creditkaarten (Mastercard, Visa) worden geaccepteerd
 • 34 buitencabines op het hoofddek, vensters kunnen niet worden geopend
 •   2 buitencabines op het bovendek met panoramaventers die geopend kunnen worden
 • 12 buitencabines op het bovendek met Fans balkon

Cruise door Nood-Duitsland en Noord-Nederland

Een cruise door Noord-Duitsland en Noord-Nederland mag best wel bijzonder genoemd worden. Deze cruises gaan voornamelijk over kanalen die bevaarbaar zijn door schepen met en geringe diepgang en breedte. U vaart door een prachtig met name vlaklandschap, door mooie gebieden langs pittoreske dorpjes en prachtige historische steden. Denk hierbij aan de Hanzesteden Bremen, Oldenburg en Papenburg. In Nederland behoren met name Groningen, het weidse Friese landschap met vele watersporters en het typische Noord-Holland tot de cruises in Noord-Nederland.
Maak het mee, een cruise door Noord-Duitsland en Noord-Nederland over rustige rivieren en mooi karakteristieke kanalen, sluizen en stadjes.

Reisprogramma van dag tot dag
Dag 1: Individuele reis naar Bremen
U reist deze eerste dag individueel naar Bremen. Rond 16.00 uur bent u van harte Welkom aan boord van MS Normandië waarna u een heerlijke Welkomst Cocktail krijgt aangeboden.

Dag 2: Bremen - Oldenburg
In de ochtend vaart u door het prachtige Noord-Duitsland van Bremen naar Oldenburg. Oldenburg heeft een prachtig historisch centrum en een leuk voetgangers gebied met gezellige binnenstad. Hier Optioneel kunt u mee voor een wandeling door het historisch centrum van Oldenburg.

Dag 3: Oldenburg – Papenburg - Delftzijl
’s Morgens gaat uw cruise verder door Noord-Duitsland van Oldenburg naar leuke Duitse stadje Papenburg. Hier kunt optioneel mee voor een bezoek en rondleiding aan de indrukwekkende Meyerscheepswerf waar enorm grote Zeecruiseschepen gemaakt worden.
Na dit bezoek aan leuke stadje Papenburg en de scheepswerf Meyer gaan de trossen los van de Arkona voor een tocht naar Delft.

Dag 4: Delftzijl – Groningen - Sneek
Al vroeg vertrek u uit Delftzijl met de volgende bestemming Groningen. De stad Groningen met veel moderne architectuur en gezellig centrum kunt u zelf bezoeken. Optioneel kunt u ook mee met gids voor een stadsrondleiding. ’s Avonds varen we weer verder richting Sneek

Dag 5: Sneek – Enkhuizen
De Friese plaats Sneek is gelegen aan het mooi Sneekermeer en is vooral bekend om haar watersport maar ook geliefd bij veel toeristen. Hier kunt u optioneel weer mee met een gids voor een wandeling over de leuke grachten, door de oude stadwijk en langs interessante monumenten. ’s Avonds vaart de Arkona weer verder over het Prinses Margrietkanaal en het IJsselmeer naar Enkhuizen.

Dag 6: Enkhuizen - Amsterdam
‘s Ochtends bent u vrij in Enkhuizen met zijn vele pittoreske panden en gezellig centrum. Daarnaast treft u in Enkhuizen veel historische gebouwen die herinneren aan de welvarende VOC-tijd. In de middag gaan uw cruise weer verder naar Amsterdam. Hier kunt u optioneel ’s avonds nog mee voor een mooie grachten rondvaart.

Dag 7: ontschepen in Amsterdam en individuele terugreis
Na het ontbijt gaat u ontschepen en reist iedereen weer op eigen gelegenheid huiswaarts.

Extra informatie over de riviercruises

Om volledig te kunnen genieten van een onbezorgde vakantie is het goed om voorbereid op reis te gaan. U vindt op deze pagina daarom belangrijke informatie met betrekking tot de riviercruises. Daarom ons advies: lees deze informatie aandachtig door alvorens u op reis gaat!

Algemeen voorbehoud
Eventuele fouten en vergissingen van onze gepubliceerde cruises zijn niet bindend. De organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen in vaarschema’s aan te brengen indien naar oordeel van de gezagvoerder gegronde redenen bestaan, als eventueel hoge of lage waterstanden, beschikbaarheid van ligplaatsen en andere omstandigheden. Vaarprogramma’s en ligplaatsen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene voorwaarden
Op alle gepubliceerde riviercruises zijn de Algemene Reisvoorwaarden van BTR Reizen vof. .an toepassing. Deze reisvoorwaarden worden gepubliceerd op de website www.BTRreizen.nl, liggen op ons kantoor ter inzage en worden op verzoek kosteloos toegezonden.

Reisdocumenten
U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U heeft voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Zorg dus voor geldige reisdocumenten!

Uw cruiseschip
BTR Reizen werkt samen met diverse gerenommeerde rederijen met verschillende geclassificeerde riviercruises. Overtuig u alvorens definitief uw riviercruise te boeken naar de door ons verstrekte informatie over het betreffende cruiseschip, met betrekking tot: De classificatie, inrichting, comfort, hut type, dek-indeling en de toegankelijkheid voor mindervalide enz.

Bagage
Wij raden u aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in uw hut beperkt. Indien u per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neemt u niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden u aan evt. spullen bij u te dragen. Vaak is er een kluisje in uw hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar u waardevolle spullen kunt bewaren.

In- en ontscheping
De vertrek- en terugkomst plaatsen en tijden van in- en ontscheping staat in het reisprogramma vermeld. U dient hier op eigengelegenheid naar toe te reizen. Zorgt u er zelf voor dat u op tijd bent, het schip wacht namelijk niet. Er zijn ook riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland, inbegrepen zijn bij deze cruises standaard de comfortabele busreis inbegrepen. Dit wordt altijd in de reisbeschrijving aangegeven. Voordat u aan boord gaat zullen uw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van uw identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt u aan boord.

Betalingen aan boord
De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Veelal bij alle riviercruiseschepen krijgt u bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van uw dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. U kunt aan boord niet betalen met een pinpas. Ook is het niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. In de plaatsen die u onderweg bezoekt heeft u de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of pinautomaat.

Ligplaatsen
De kapitein doet zijn uiterste best om het schip zo centraal mogelijk aan te meren. Helaas is het niet altijd mogelijk om het schip direct aan de kade aan te meren maar ligt er schip tussen. U bereikt dan de kade via het tussenliggende schip of ponton. Bij uitzondering kan het zijn dat het schip wat verder van het centrum ligt aangemeerd. De definitieve aanlegplaats is afhankelijk van de toewijzing van de havenmeester.

Excursies
U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar u kunt aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. (niet bij uw reis inbegrepen) Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heeft u de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken.

Entertainment
Eén van de speerpunten van een riviercruise is onthaasten. Tijdens de reis verplichten wij u tot niets en kunt u volledig uw eigen gang gaan. In een ongedwongen sfeer wordt er op een aantal avonden iets aan boord georganiseerd. Live muziek, een quiz, een wijnproeverij of een goochelaar zijn enkele voorbeelden.

Dieet
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw dieetwensen. Indien u een speciaal dieet volgt, dan dient u dit bij boeking kenbaar te maken. Hiervoor kunnen wij u eventueel extra kosten voor  in rekening kunnen brengen. Wij geven uw wensen dan graag door aan de rederij.

Medicijnen
Indien u medicijnen gebruikt raden wij u aan om een medisch paspoort aan te vragen bij uw apotheek. Neemt u in ieder geval de beschrijving en een recept mee, uitgeschreven in de Duitse, Franse of Latijnse taal zodat iedere arts of apotheker begrijpt om welke medicatie het gaat.

Preferenties
Preferenties zijn speciale wensen, deze dient u bij boeking kenbaar te maken. Indien mogelijk zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Helaas kunnen wij preferenties nooit garanderen en blijft het ten alle tijde een voorkeur.

Roken aan boord
Met ingang van 1 juli 2008 zijn er voor Nederland nieuwe voorschriften t.a.v. het roken in openbare ruimten van kracht. Ook aan boord van de riviercruiseschepen van  zijn deze regels van toepassing. Roken aan boord is alleen toegestaan op het zonnedek.

Mindervaliden
Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar het schip moet het gebruik wel kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een lift of stoellift. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Daarnaast is het van belang dat u niet volledig afhankelijk bent van een rollator of rolstoel. Wegens veiligheidsredenen kan veelal uw rollator of rolstoel niet mee het restaurant in. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren.
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.
Geef uw wensen inzake uw beperkingen door tijdens uw boeking, en wij zullen zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Internationaal publiek
Het kan bij verschillende aangeboden riviercruises voorkomen dat u tijdens uw cruisevakantie buitenlandse medepassagiers, evenals buitenlandse bemanning, ontmoet.

Prijswijzigingen
In het samenstellen van de prijzen is er rekening gehouden met prijsstijging. Echter blijven er onzekere factoren zoals de brandstofkosten belastingen die van invloed kunnen zijn op eventuele extra toeslagen.


^ terug naar boven ^