Beleef de onvergetelijke momenten “An der schonen blauen Donau” met het cruiseschip MS Johann Strauss

AN DER SCHÖNEN BLAUEN DONAU

AUTOVAKANTIES ALL INCLUSIEF

#   Gastvrije hotels
#   Op de mooiste plekjes
#   All Inclusive & ’s avonds drankjes

Meer info

Nieuwe riviercruises

#  Comfortabele cruiseschepen
#  De mooiste vaarroutes
#  Geheel verzorgd

Meer info

Autoreizen Arrangementen

#  diverse vakantie arrangementen
#  leuke vermaak tijdens uw vakantie
#  Heerlijk en goed verzorgd

Meer info

.

Deze speciale 12-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. We kunnen ons geen beter schip voorstellen dan de Johann Strauss om u mee te nemen over de mooie Blauwe Donau. Dat klinkt toch als muziek in de oren!

12 daagse An der schönen blauen Donau MS Johann Strauss

 • Vervoer per luxe touringcar van Arnhem naar Passau en terug.
 • De eerste en en laatste dag tijdens de busreis lunches onderweg.
 • 1 overnachting in Zuid-Duitsland met diner, overnachting en ontbijt.
 • 10 overnachtingen aan boord van MS Johann Strauss op basis van een door u gekozen hut.
 • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met de lunch op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
 • Welkomstcocktail.
 • Eén keer lokaal entertainment.
 • High Tea.
 • Farewell Dinner.
 • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
 • Belastingen en andere heffingen op het verblijf.
12-daagse An der schönen blauen Donau MS Johann Strauss27 juni 20247 juli 2024
Prijzen per persoon benedendek
2-pers. hut Standaard€ 1.995,-€ 1.995,-
2-pers. hut (voor 1-persoonsgebruik)€ 2.995,-€ 2.995,-
Prijzen per persoon middendek
2-pers. hut Standaard€ 2.055,-€ 2.055,-
2-pers. hut St. (voor 1-persoonsgebruik)€ 3.085,-€ 3.085,-
2-pers. hut DeLuxe€ 2.095,-€ 2.095,-
2-pers. hut DL (voor 1-persoonsgebruik)€ 3.145,-€ 3.145,-
2-pers. hut Junior Suite€ 2.145,-€ 2.145,-
2-pers. hut Suite€ 2.675,-€ 2.675,-
Prijzen per persoon bovendek
2-pers. hut DeLuxe€ 2.320,-€ 2.320,-
2-pers. hut Suite€ 3.120,-€ 3.120,-
Exclusief
Eventuele dieetmaaltijden zoals zoutloos, etarm, sukervrij ed. € 4,- p.p. p.d.
Deze dieeten bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen
Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijk aard
Mogelijke onvoorziene toeslagen als b.v. een bandstoftoeslag
Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
Verplichte toeslag garantie SGR € 5,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Het reisprogramma van dag tot dag:

Deze speciale 9-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. De mooie blauwe Donau is niet voor niets wereldberoemd en dát willen wij u tijdens deze prachtige Donaucruise graag laten ervaren.

Dag 1: Arnhem – Wirges – Zuid-Duitsland (bustransfer)
Vanuit Arnhem vertrekken om 09.00 uur de touringcars om u naar Passau (Lindau) te brengen. Om te voorkomen dat wij te laat in Passau (Lindau) arriveren, hebben wij er voor gekozen de eerste nacht in een goed hotel in Zuid-Duitsland door te brengen. Hier verwachten wij aan het begin van de avond te arriveren. Tijdens de busreis zorgen wij uiteraard voor een kopje koffie en wordt er in Wirges gestopt voor de lunch. Het diner gebruiken wij in het hotel. Uw bagage blijft in de bus dus zorg dat u uw toiletspullen e.d. meeneemt in uw handbagage voor de overnachting in het hotel.

Dag 2: Zuid-Duitsland – Passau (Lindau) – Dürnstein
Na een heerlijk ontbijt rijden wij verder naar Passau (Lindau) waar het schip op u ligt te wachten. De koffers staan al in uw hut klaar. Na een hartelijk welkom aan boord gaan wij aan tafel voor de lunch en zetten koers naar Dürnstein. Uw reis over de mooie Blauwe Donau gaat beginnen.

Dag 3: Dürnstein – Esztergom
Het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau, is uw eerste kennismaking met Oostenrijk. U kunt hier een kijkje nemen in het centrum, dat gedomineerd wordt door de 12e eeuwse Kunringerburcht. Tegen het middaguur vervolgen wij onze reis en varen we rustig door de nacht naar Esztergom.

Dag 4: Esztergom- Budapest
In de ochtend kunt u Esztergom bezichtigen. Voor de liefhebbers organiseren wij een prachtige excursie door Hongarije(*) het land van de zigeunermuziek en de paprika’s. De Donau scheidt de hoofdstad Budapest in twee delen: het hoger gelegen Buda en het wat lager gelegen Pest. In de loop van de middag moet u ervoor zorgen dat u op het zonnedek aanwezig bent wanneer wij het Parlement en de Vissschersbastei passeren en onder de indrukwekkende Kettenbrücke door de stad binnen varen. Naast gebouwen uit de Middeleeuwen in het Burchtkwartier en paleizen in barokstijl heeft Budapest meer dan 100 badhuizen en is daarmee de grootste spa-stad van Europa.

Dag 5: Budapest – Bratislava
Op slechts een steenworp afstand van het schip bevindt zich het gezellige winkelcentrum van het stadsdeel Pest. Ook in Budapest organiseren wij een stadsrondrit(*) om op een comfortabele manier kennis te maken met alles wat deze stad te bieden heeft. Na de lunch nemen wij afscheid van Budapest en richten de steven op Bratislava.

Dag 6: Bratislava
Na het ontbijt kunt kennismaken met Bratislava. Tijdens een rondrit richting de burcht gecombineerd met een wandeling door de stad(*) leert u Bratislava echt kennen. U kunt er ook voor kiezen om vanaf het schip naar het in barokstijl gebouwde centrum te wandelen. De klim naar de hoog boven de stad gebouwde burcht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk.

Dag 7: Bratislava – Wenen
In de loop van de middag meren wij aan in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. U kunt zich opgeven voor een stadsrondrit(*) langs de prachtige gevels, paleizen en vorstelijke verblijven. Naast Jugendstil zult u ook veel moderne bouwstijlen herkennen. In de avond heeft u de mogelijkheid om een uniek concert bij te wonen in paleis Schönbrunn(*). Luisterend naar de klassieke geluiden, weet u direct waarom Wenen bekend staat als het centrum van de klassieke muziek.

Dag 8: Wenen – Krems
We blijven vandaag nog de hele dag in Wenen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*). Vroeg in de avond verlaten we Wenen en varen we naar het, in de prachtige Wachau gelegen, wijnstadje Krems.

Dag 9: Krems – Melk
Voordat wij vertrekken naar onze volgende bestemming kunt u nog een kleine wandeling maken door Krems. Tijdens de tocht naar Melk zorgen de met wijngaarden bedekte berghellingen in de Wachau voor een schitterend panorama. In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord.

Dag 10: Melk – Linz
Stroomopwaarts de Donau volgend, bereiken wij de voormalige handelsplaats Linz. De indrukwekkende bouwwerken langs de Donau bevestigen de hoogwaardige cultuur van deze interessante stad.

Dag 11: Linz – Passau
De Donau wordt nog steeds geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hier hoogtij. De Schlögener Donaubocht is slechts één van de vele hoogtepunten van het traject dat wij vandaag bevaren. Na de lunch komen we aan in Passau. Dit is één van de mooiste en ook oudste steden van Duitsland. De Altstadt is prachtig gelegen aan drie verschillende rivieren, de Inn, de Ilz en natuurlijk de Donau. Een bezoek aan het oude centrum is zeker de moeite waard.

Dag 12: Passau – Passau (Lindau) – Arnhem (bustransfer)
Wij vertrekken vroeg en varen een klein stukje naar Passau (Lindau). Na het ontbijt staan de touringcars gereed om u naar huis te brengen. De terugreis voert u door een prachtige omgeving en ondertussen praat u na over de vele indrukken die u heeft opgedaan. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. Aan het begin van de avond arriveert u weer in Arnhem.

Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. Zowel dag 1 als dag 12 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

Welkom aan boord van MS Johann Strauss

Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

Meer informatie over de Johann Strauss vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Hutaccommodatie
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (19,5m2 ) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (18m2 ) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2 ) en Standaard hutten (15m2 ) hebben ramen met panorama-uitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2 ) en hebben een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, douche en toilet, handbediende airconditioning, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

Extra’s
Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst) tegen betaling.

Eigenaar van het mps Johann Strauss en uitvoerder van de reizen met dit schip is Starling Fleet – Basel.

Cruise door Midden & Oost Europa over de Donau
Niet alleen de Rijn is een veelbezongen rivier. Ook de prachtige “Blauwe Donau”. Overigens is er niet alleen over deze rivier gezongen, ze worden ontelbare keren gebruikt als filmdecor. Het dal van de Donau behoort zonder twijfel tot één van de fraaiste rivierenlandschappen van Europa. Wanneer het landschap aan uw oog voorbij trekt maakt u kennis met het prachtige majestueuze klooster Stift Melk, het historische Estergom, het prachtige Boedapest, het landelijke Hongarije, Bratislava en . . . het romantische Wenen. Een prachtige cruise in combinatie met de bus.

Donau
De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de ‘Koningin van Europa’. Ruim 2572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor één van onze Donau cruises.  De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt zij toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.


Boekingsformulier cruise individueel

055 -505 95 00

info@btrreizen.nl

Bezoekadres:
Koppelstraat 35
7391 AK Twello

Postadres:
Hoofdweg 119
7371 GG Loenen Gld.

BTR Reizen | 2023

IBAN: NL87 ABNA 0456 6641 30
BIC: ABNANL2A
KVK: 548773260000
BTW: NL851474846B01

Algemene voorwaarden

Bekijk onze brochure

BTR Reizen brengt ieder jaar een mooie reisbrochure uit. Bekijk deze online. Ontvangt u deze brochure liever thuis? Bestel deze dan gratis!