Geniet aan boord van MS Johann Strauss van deze 15 daagse Keizerlijke Donau & bourgondische Beieren cruise 

Donau, Main en Rijn cruise

AUTOVAKANTIES ALL INCLUSIEF

#   Gastvrije hotels
#   Op de mooiste plekjes
#   All Inclusive & ’s avonds drankjes

Meer info

Nieuwe riviercruises

#  Comfortabele cruiseschepen
#  De mooiste vaarroutes
#  Geheel verzorgd

Meer info

Autoreizen Arrangementen

#  diverse vakantie arrangementen
#  leuke vermaak tijdens uw vakantie
#  Heerlijk en goed verzorgd

Meer info

De keizerlijke Donau & bourgondische Beieren cruise
Of men het nu over de Donau of over de Rijn heeft, beide rivieren zijn een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donaukanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden. Op de eerste dag reist u per touringcar naar Zuid-Duitsland waar u dineert en overnacht in een viersterrenhotel. De tweede dag is het nog maar enkele uren rijden naar Passau (Lindau) waar u vóór de lunch welkom wordt geheten aan boord van de Johann Strauss.

15 daagse Keizerlijke Donau & bourgondische Beieren cruise

  • Eerst dag comfortabele busreis met lunch onderweg en diner, overnachting en ontbijt in Zuid-Duitsland.
  • 13 overnachtingen aan boord van MS Johann Strauss op basis van een door u gekozen hut.
  • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met de lunch op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
  • Welkomstcocktail
  • Koffie/ thee op de gebruikelijke tijden.
  • Twee avonden live muziek.
  • High Tea & High Wine.
  • Farewell Dinner.
  • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
  • Belastingen en andere heffingen op het verblijf
15-daagse Donau, Main en Rijn cruise MS Johann Strauss17 juli 2024
Prijzen per persoon benedendek
2-pers. hut Standaard€ 2.255,-
2-pers. hut (voor 1-persoonsgebruik)€ 3.385,-
Prijzen per persoon middendek
2-pers. hut Standaard€ 2.315,-
2-pers. hut St. (voor 1-persoonsgebruik)€ 3.475,-
2-pers. hut DeLuxe€ 2.370,-
2-pers. hut DL (voor 1-persoonsgebruik)€ 3.555,-
2-pers. hut Junior Suite€ 2.435,-
2-pers. hut Suite€ 3.105,-
Prijzen per persoon bovendek
2-pers. hut DeLuxe€ 2.655,-
2-pers. hut Suite€ 3.675,-
Exclusief
Eventuele dieetmaaltijden zoals zoutloos, etarm, sukervrij ed. € 4,- p.p. p.d.
Deze dieeten bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen
Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijk aard
Mogelijke onvoorziene toeslagen als b.v. een bandstoftoeslag
Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
Verplichte toeslag garantie SGR € 5,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking

De vaarroute en programma van dag tot dag:

Dag 1: Arnhem – Wirges – Zuid-Duitsland (bustransfer)
We vertrekken om 09.00 uur vanuit Arnhem. Indien gewenst kunnen wij een hotel voor u reserveren in Arnhem, zodat u zeker weet dat u op tijd bent. Onderweg naar het hotel in Zuid-Duitsland maken we een stop in het plaatsje Wirges voor de lunch. Ook zorgen we onderweg enkele malen voor een kopje koffie. Het diner gebruikt u in het hotel.

Dag 2: Zuid-Duitsland – bustransfer Passau (Lindau) – Wenen
Na op uw gemak te hebben genoten van een heerlijk ontbijt staan de bussen weer klaar. Het is een korte rit naar Passau (Lindau) waar u voor de lunch word verwelkomd door de bemanning van de Johann Strauss. Na de inscheping maken we de trossen los en varen we via een prachtige route onder andere door de Wachau naar de wereldberoemde cultuur en muziekstad Wenen. Vanaf het zonnedek kunt u genieten van het prachtige landschap met pittoreske dorpjes.

Dag 3: Wenen – Melk
Tijdens het ontbijt arriveren we in Wenen. We blijven vandaag tot in de avond in Wenen liggen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*) of een stadsrondrit(*). In de loop van de avond verlaten we Wenen en varen we naar Melk.

Dag 4: Melk – Passau
In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch vervolgen wij onze reis naar Passau, waar wij morgenochtend zullen arriveren.

Dag 5: Passau – Regensburg
Passau was eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. Tijdens de lunch varen we door het schitterende Donauvallei naar Regensburg. De beboste hellingen met hier en daar een burcht bieden een prachtig panorama.

Dag 6: Regensburg – Riedenburg
Al vroeg arriveren wij in Regensburg. Eén van de oudste steden van Duitsland. Het stadsbeeld wordt bepaald door rode daken, torens, en kerken uit de tijd van de Middeleeuwen. De Steinere Brücke, de Dom St. Peter en de Porta Praetoria zijn bouwwerken die u zeker niet mag missen. Daarnaast herbergt het centrum diverse winkelstraatjes en gezellige terrassen. Tijdens de lunch zetten we koers naar Riedenburg waar we in de loop van de avond aankomen.

Dag 7: Riedenburg – Nürnberg
De ochtend verblijven we in het gezellige stadje Riedenburg. Hier kunt u in het Kristallmuseum prachtige kristallen en edelstenen bekijken. Zodra we Riedenburg achter ons laten bevinden we ons op het Main-DonauKanaal en passeren het hoogste per schip te bevaren punt van Europa. Net na middernacht arriveren we in Nürnberg.

Dag 8: Nürnberg – Bamberg
In Nürnberg kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer(*) naar het centrum. In de Altstadt van Nürnberg vindt u tal van bezienswaardigheden waaronder de Kaiserburg en verscheidene gotische kerken zoals de Lorenzkirche, Sebalduskirche en Frauenkirche. In de middag vervolgen we onze reis naar Bamberg.

Dag 9: Bamberg – Schweinfurt
Bamberg, een stad die u niet snel zult vergeten. Vooral het oude centrum is in één woord uniek. Het is dan ook zeker de moeite waard om gebruik te maken van de gratis bustransfer(*) die u naar het centrum van Bamberg brengt. In de ruim 1000 jaar oude stad is veel te zien, u kunt er maar beter ruim de tijd voor nemen. De voormalige vissersnederzetting Bamberg wordt door haar ligging aan de Main en de Regnitz ook wel klein Venetië genoemd. Na het diner arriveren we in Schweinfurt.

Dag 10: Schweinfurt – Würzburg
We blijven nog tot het middag uur in Schweinfurt liggen. U kunt een kijkje nemen in het oude centrum of een wandeling maken over de promenade langs de Main. U loopt dan in feite over het oude jaagpad, waar in vroegere tijden de paarden de schepen stroomopwaarts trokken. Onderweg naar Würzburg passeren we diverse sluizen. De sluizen zijn onmisbaar, omdat de Main een groot verval kent.

Dag 11: Würzburg – Wertheim
Aan boord kunt u zich opgeven om deel te nemen aan een stadwandeling(*) door de gezellige stad Würzburg, gelegen te midden van wijngaarden op glooiende terrassen. Vele monumenten en gebouwen herinneren aan de rijke geschiedenis, waaronder de aan de rivier de Main gelegen vesting Marienberg. Onderweg naar Wertheim passeren we vandaag weer een tal van sluizen.

Dag 12: Wertheim – Frankfurt
Aan de monding van de Tauber ligt de voormalige residentie Wertheim. Dit is deze ochtend onze bestemming. Rond het middaguur varen we door naar Frankfurt.

Dag 13: Frankfurt – Rüdesheim
Frankfurt is het financiële hart van Duitsland. Vanaf de oever van de Main heeft u een prachtig zicht op het belangrijke bankencentrum met zijn unieke skyline. Bij Mainz nemen we afscheid van de Main en gaan we de Rijn weer op. In het begin van de avond leggen we aan in het gezellige plaatsje Rüdesheim. Hier kunt u op eigen gelegenheid het centrum ontdekken.

Dag 14: Rüdesheim – Bonn
Het mooiste gedeelte van de Rijn, de Romantische Rijn, staat vandaag op het programma. We passeren onder meer de vermaarde Loreley, het onderwerp van de bekende legende: de zingende nimf langs de Rijn. Aan het begin van de middag arriveren we in Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Een wandeling door het stadscentrum voert u langs het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. Een stadswandeling(*) is de ideale manier om kennis te maken met alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft.

Dag 15: Bonn – Arnhem
Zonder dat u het in de gaten heeft varen wij gedurende de nacht onder meer langs Keulen en Düsseldorf om rond 11:00 uur in Arnhem te arriveren. U zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige reis. Tot ziens!

Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. De eerste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

Welkom aan boord van MS Johann Strauss

Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

Meer informatie over de Johann Strauss vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Hutaccommodatie
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (19,5m2 ) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (18m2 ) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2 ) en Standaard hutten (15m2 ) hebben ramen met panorama-uitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2 ) en hebben een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, douche en toilet, handbediende airconditioning, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

Extra’s
Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst) tegen betaling.

Eigenaar van het mps Johann Strauss en uitvoerder van de reizen met dit schip is Starling Fleet – Basel.

Cruise over de Rijn, Main en Donau
Een cruise over de Rijn, Main en Donau is een geweldige riviercruise waarbij u kennis maakt met Europa’s mooiste rivieren. Het Rijdal is beroemd om haar schitterende landschappen met vele wijngaarden, imposante burchten en pittoreske stadjes. Denk u maar aan de romantische Loreley, of aan Königswinter, Koblenz, Boppard, Rüdesheim en Mainz met zijn fraaie promenades en gezellige winkelstraatjes. Altijd goed voor een gezellige uitstapjes, exclusieve winkeltjes of heerlijk genieten op een terras. De Main neemt ons mee door et prachtige Zuid-Duitse Beieren en de Donau door verschillende landen tot aan de Zwarte Zee. 

Rijn
De Rijn is bij iedereen bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet… Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn. Of wilt u liever een sportieve vakantie? Ontdek dan deze streek te voet of met de fiets. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren? Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn en/of de Moezel.

De Main
De Main slingert van oost naar west door het sfeervolle en afwisselende Noord-Beierse landschap en het Rijn-Main-gebied. De omgeving kent prachtige vergezichten en biedt vele bezienswaardigheden in steden als Miltenberg, Aschaffenburg en Wurzburg. Bij Bamberg begint het Main-Donaukanaal, een kunstmatige verbinding waardoor de Main en de Donau sinds 1992 met elkaar verbonden zijn.

Donau
De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de ‘Koningin van Europa’. Ruim 2572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor één van onze Donau cruises.  De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt zij toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.


Boekingsformulier cruise individueel

055 -505 95 00

info@btrreizen.nl

Bezoekadres:
Koppelstraat 35
7391 AK Twello

Postadres:
Hoofdweg 119
7371 GG Loenen Gld.

BTR Reizen | 2023

IBAN: NL87 ABNA 0456 6641 30
BIC: ABNANL2A
KVK: 548773260000
BTW: NL851474846B01

Algemene voorwaarden

Bekijk onze brochure

BTR Reizen brengt ieder jaar een mooie reisbrochure uit. Bekijk deze online. Ontvangt u deze brochure liever thuis? Bestel deze dan gratis!