Ga mee met deze 15 daagse ontdekkingsreis over de Rijn, Main en Donau naar Beieren en Oostenrijk met het MS Johann Strauss

RIJN, MAIN EN DONAU CRUISE

AUTOVAKANTIES ALL INCLUSIEF

#   Gastvrije hotels
#   Op de mooiste plekjes
#   All Inclusive & ’s avonds drankjes

Meer info

Nieuwe riviercruises

#  Comfortabele cruiseschepen
#  De mooiste vaarroutes
#  Geheel verzorgd

Meer info

Autoreizen Arrangementen

#  diverse vakantie arrangementen
#  leuke vermaak tijdens uw vakantie
#  Heerlijk en goed verzorgd

Meer info

Ontdekkingsreis naar Beieren & Oostenrijk
Tijdens deze cruise ontdekt u in één reis drie prachtige rivieren, elk met een uniek karakter. Ook op cultureel gebied zijn er grote verschillen te ontdekken. Schitterende steden als Würzburg, Regensburg en Wenen maken uw vakantie zeer afwisselend en onvergetelijk. U scheept in Arnhem in en wordt vanuit Passau op de laatste dag weer teruggebracht per comfortabele touringcar.

15 daagse Ontdekkingsreis naar Beieren & Oostenrijk

  • 14 overnachtingen aan boord van MS Johann Strauss op basis van een door u gekozen hut.
  • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met het diner op de eerste dag en eindigend met het ontbijt op de laatste dag.
  • Laatste dag comfortabele busreis met lunch onderweg van Passau naar Arnhem.
  • Welkomstcocktail.
  • Koffie/ thee op de gebruikelijke tijden.
  • Gehele reis live muziek.
  • High Tea & High Wine.
  • Farewell Dinner.
  • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
  • Belastingen en andere heffingen op het verblijf
15-daagse Rijn, Main en Donau cruise MS Johann Strauss14 juni 2024
Prijzen per persoon benedendek
2-pers. hut Standaard€ 2.255,-
2-pers. hut (voor 1-persoonsgebruik)€ 3.385,-
Prijzen per persoon middendek
2-pers. hut Standaard€ 2.315,-
2-pers. hut St. (voor 1-persoonsgebruik)€ 3.475,-
2-pers. hut DeLuxe€ 2.370,-
2-pers. hut DL (voor 1-persoonsgebruik)€ 3.555,-
2-pers. hut Junior Suite€ 2.435,-
2-pers. hut Suite€ 3.105,-
Prijzen per persoon bovendek
2-pers. hut DeLuxe€ 2.655,-
2-pers. hut Suite€ 3.675,-
Exclusief
Eventuele dieetmaaltijden zoals zoutloos, etarm, sukervrij ed. € 4,- p.p. p.d.
Deze dieeten bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen
Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijk aard
Mogelijke onvoorziene toeslagen als b.v. een bandstoftoeslag
Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
Verplichte toeslag garantie SGR € 5,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking

De vaarroute en programma van dag tot dag:

Dag 1: Arnhem – Keulen
Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. Vanavond kunt in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we rustig doorvaren naar Keulen.

Dag 2: Keulen – Mainz
Al snel komen de silhouetten van de hoge torens van de Keulse Dom in zicht. Tijdens de lunch meren wij aan in Keulen om deze interessante stad te bezichtigen. Aan het begin van de avond vervolgen we onze reis naar Mainz.

Dag 3: Mainz – Aschaffenburg
Vanmorgen kunt u volop genieten van het landschap dat aan u voorbij trekt. Zet de wekker extra vroeg, dan kunt u de indrukkwekkende rotsformatie de Loreley nog aanschouwen voor we aankomen in Mainz. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz, een romaanse, uit rode zandsteen opgetrokken, kathedraal. Aan het begin van de avond varen wij verder Aschaffenburg en wisselen we de Rijn in voor de Main.

Dag 4: Aschaffenburg – Wertheim
Kasteel Johannisburg is de belangrijkste bezienswaardigheid van Aschaffenburg. Het kasteel ligt vlakbij het oude centrum in de bocht van de rivier de Main. Rondom het kasteel kunt u heerlijk wandelen en heeft u een mooi uitzicht over de rivier. In de loop van de middag zetten we koers naar Wertheim.

Dag 5: Wertheim – Würzburg
Al vroeg komen we aan in de oude stad Wertheim. Het centraal gelegen marktplein met de Engelenbron vormt het middelpunt van de stad. Rond het middaguur laten we Wertheim achter ons en varen we naar Würzburg. Onderweg kunt u aan boord genieten van een heerlijke High Tea.

Dag 6: Würzburg – Schweinfurt
Tijdens het ontbijt arriveren we in Würzburg. Deze kleurrijke stad aan de Main is een bezoek meer dan waard. Architectonisch meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Een stad met een levendige sfeer, waar kunst, cultuur en Frankenwein bij het leven horen.

Dag 7: Schweinfurt – Bamberg
Tijdens de vaart naar Schweinfurt zullen wij meerdere sluizen passeren. We arriveren na het ontbijt in Schweinfurt zodat u de hele dag heeft om de stad kunt verkennen. Na middernacht komen we in Bamberg aan waar we overnachten.

Dag 8: Bamberg – Nürnberg
Net als Rome is Bamberg op zeven heuvels gebouwd. In de historische binnenstad zijn de oorspronkelijke middeleeuwse en barokke gebouwen zo goed bewaard gebleven dat de stad in 1993 op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. De bustransfer die u gratis wordt aangeboden, stopt midden in het oude centrum van Bamberg en geeft u de gelegenheid zelf deze middeleeuwse sfeer te voelen. Tijdens de lunch verlaten we Bamberg en zetten we koers naar Nürnberg.

Dag 9: Nürnberg – Regensburg
Halverwege het Main-Donau-Kanaal ligt Nürnberg. Om een goede indruk van deze stad te krijgen, kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer naar het even verderop gelegen centrum. Duik in de indrukwekkende geschiedenis van de op één na grootste stad van Beieren en ontdek het samenspel van historische gebouwen en moderne architectuur in de oude stad. Geniet van de culinaire hoogstandjes van een stad met een eeuwenoude bier-, worst- en peperkoektraditie. Onderweg naar Regensburg passeren wij het hoogste, per schip bevaarbare, punt van Europa. We varen eigenlijk over een berg, geholpen door de imposante sluizen.

Dag 10: Regensburg – Passau
De oeroude stad Regensburg, wordt ook wel Wereldstad der Middeleeuwen genoemd. Nergens anders in Duitsland vindt men zoveel goed bewaarde monumentale panden. Gedurende de nacht zetten wij alvast koers naar Passau. De Donau wordt geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hoogtij.

Dag 11: Passau-Dürnstein
Nog voor het ontbijt arriveren wij in Passau, eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. In de middag vervolgen we onze reis en varen we door de Wachau naar Dürnstein. De met wijngaarden bedekte berghellingen maken het fantastische panorama waar deze streek om bekend staat af.

Dag 12: Dürnstein – Wenen
Al vroeg arriveren we in het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau. Hier kunt u een kijkje nemen in het centrum dat gedomineerd wordt door de 12e-eeuwse Künringerburcht. Aan het einde van de ochtend vervolgen we onze reis naar Wenen.

Dag 13: Wenen – Melk
In de afgelopen jaren is Wenen uitgegroeid tot een moderne stad met een fantastisch aanbod aan musea, en evenementen. De prachtige architectuur en de verfijnde Weense keuken maken een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad tot een hoogtepunt van deze reis. Ga op ontdekkingsreis langs de vele erfenissen van de Habsburgers en bezoek het beroemde kasteel Schönbrunn(*). In de loop van avond verlaten we Wenen.

Dag 14: Melk – Passau (Lindau)
In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. Met talloze binnenplaatsen, mooie wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan een klooster. De geschiedenis van Oostenrijk ervaart u tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch gooien we de trossen los en varen we naar Passau.

Dag 15: Passau (Lindau) – Arnhem (bustransfer)
De bussen naar Nederland vertrekken na het ontbijt. Onderweg zorgen we voor een kopje koffie en maken we een stop voor de lunch. Aan het begin van de avond arriveren wij in Arnhem. U zult nog lang napraten over al het moois dat u tijdens deze prachtige reis hebt gezien.

Tijdens deze reis zullen we ook ’s nachts varen. De laatste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

Welkom aan boord van MS Johann Strauss

Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

Meer informatie over de Johann Strauss vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

Hutaccommodatie
Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (19,5m2 ) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (18m2 ) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2 ) en Standaard hutten (15m2 ) hebben ramen met panorama-uitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2 ) en hebben een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, douche en toilet, handbediende airconditioning, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

Extra’s
Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst) tegen betaling.

Eigenaar van het mps Johann Strauss en uitvoerder van de reizen met dit schip is Starling Fleet – Basel.

Cruise over de Rijn, Main en Donau
Een cruise over de Rijn, Main en Donau is een geweldige riviercruise waarbij u kennis maakt met Europa’s mooiste rivieren. Het Rijdal is beroemd om haar schitterende landschappen met vele wijngaarden, imposante burchten en pittoreske stadjes. Denk u maar aan de romantische Loreley, of aan Königswinter, Koblenz, Boppard, Rüdesheim en Mainz met zijn fraaie promenades en gezellige winkelstraatjes. Altijd goed voor een gezellige uitstapjes, exclusieve winkeltjes of heerlijk genieten op een terras. De Main neemt ons mee door et prachtige Zuid-Duitse Beieren en de Donau door verschillende landen tot aan de Zwarte Zee. 

Rijn
De Rijn is bij iedereen bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet… Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn. Of wilt u liever een sportieve vakantie? Ontdek dan deze streek te voet of met de fiets. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren? Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn en/of de Moezel.

De Main
De Main slingert van oost naar west door het sfeervolle en afwisselende Noord-Beierse landschap en het Rijn-Main-gebied. De omgeving kent prachtige vergezichten en biedt vele bezienswaardigheden in steden als Miltenberg, Aschaffenburg en Wurzburg. Bij Bamberg begint het Main-Donaukanaal, een kunstmatige verbinding waardoor de Main en de Donau sinds 1992 met elkaar verbonden zijn.

Donau
De Donau is de enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt. De Donau ontspringt bij het Duitse Donaueschingen, niet ver van Freiburg in het Zwarte Woud. De rivier legt vanaf de oorsprong tot de uitmonding in de Zwarte Zee een afstand af van zo’n 2860 kilometer en doorkruist daarbij de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Moldavië en de Oekraïne. Het is dan ook niet voor niets dat de rivier wel wordt aangeduid als de ‘Koningin van Europa’. Ruim 2572 kilometer van de totale lengte van de Donau is bevaarbaar (vanaf Regensburg tot de Zwarte Zee), en dus ideaal voor één van onze Donau cruises.  De Donau is vanouds belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden. Hoewel de betekenis van de Donau niet is te vergelijken met die van de Rijn, speelt zij toch een belangrijke rol in de Europese handel. Tussen 1959 en 1992 is gebouwd aan het 677 kilometer lange Main-Donaukanaal tussen Bamberg en Kelheim, dat de Main en de Donau met elkaar verbindt.


Boekingsformulier cruise individueel

055 -505 95 00

info@btrreizen.nl

Bezoekadres:
Koppelstraat 35
7391 AK Twello

Postadres:
Hoofdweg 119
7371 GG Loenen Gld.

BTR Reizen | 2023

IBAN: NL87 ABNA 0456 6641 30
BIC: ABNANL2A
KVK: 548773260000
BTW: NL851474846B01

Algemene voorwaarden

Bekijk onze brochure

BTR Reizen brengt ieder jaar een mooie reisbrochure uit. Bekijk deze online. Ontvangt u deze brochure liever thuis? Bestel deze dan gratis!