Over de romantische Rijn en de schilderachtige Moezel naar Cochem en geniet 6 dagen van een heerlijk verzorging aan boord van MS Salvinia

OVER RIJN EN MOEZEL NAAR COCHEM

AUTOVAKANTIES ALL INCLUSIEF

#   Gastvrije hotels
#   Op de mooiste plekjes
#   All Inclusive & ’s avonds drankjes

Meer info

Nieuwe riviercruises

#  Comfortabele cruiseschepen
#  De mooiste vaarroutes
#  Geheel verzorgd

Meer info

Autoreizen Arrangementen

#  diverse vakantie arrangementen
#  leuke vermaak tijdens uw vakantie
#  Heerlijk en goed verzorgd

Meer info

Van de indrukwekkende Keulse Dom tot de burcht Thurant in Alken en de Reichsburg in Cochem, u geniet volop van de mooiste bouwwerken in het prachtige Duitse landschap. En natuurlijk is er voor de wijnliefhebber ook van alles te zien en te proeven. U komt vol prachtige indrukken weer terug in Nederland!

6 dagen over de Rijn en Moezel naar Cochem MS Salvinia

  • 5 overnachtingen aan boord van MPS Salvinia op basis van een door u gekozen hut.
  • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met de lunch op de eerste dag en eindigend met het lunch op de laatste dag.
  • Welkomstcocktail
  • Koffie/ thee op de gebruikelijke tijden.
  • Eén avond met live entertainment.
  • Captains Dinner.
  • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
  • Belastingen en andere heffingen op het verblijf.
6-daagse Over Rijn en Moezel naar Cochem met MS Salvinia6 mei 202417 juni 202419 augustus 20247 oktober 2024
Prijzen per persoon hoofddek
3-pers. hut (bovendek)€ 650,-€ 670,-€ 670,-€ 630,-
3-pers. hut (voor 2-persoonsgebruik)€ 880,-€ 905,-€ 905,-€ 855,-
2-pers. hut B€ 650,-€ 670,-€ 670,-€ 630,-
2-pers. hut€ 815,-€ 835,-€ 835,-€ 795,-
2-pers. hut (voor 1-persoonsgebruik)€ 1.105,-€ 1.130,-€ 1.130,-€ 1.075,-
1-pers. hut€ 1.020,-€ 1.040,-€ 1.040,-€ 1.000,-
Prijzen per persoon promenadedek
3-pers. hut (bovenbed)€ 735,-€ 755,-€ 755,-€ 715,-
3-pers. hut (voor 2-persoonsgebruik)€ 955,-€ 1.020,-€ 1.020,-€ 970,-
2-pers. hut (2 pers. bed)€ 895,-€ 915,-€ 915,-€ 875,-
2-pers. hut€ 895,-€ 915,-€ 915,-€ 875,-
1-pers. hut€ 1.110,-€ 1.130,-€ 1.130,-€ 1.090,-
Exclusief
Eventuele dieetmaaltijden zoals zoutloos, etarm, sukervrij ed. € 4,- p.p. p.d.
Deze dieeten bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen
Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijk aard
Mogelijke voorovernachting € 40,- p.p.
Mogelijke onvoorziene toeslagen als b.v. een bandstoftoeslag
Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
Verplichte toeslag garantie SGR € 5,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking

De vaarroute en programma van dag tot dag:

Maandag: Arnhem – Düsseldorf
Om 09.30 uur laten we Arnhem achter ons en naderen al snel de Duitse grens. Op de eerste dag van deze bijzondere reis varen we naar Düsseldorf.

Dinsdag: Düsseldorf – Bonn – Andernach
Al vroeg varen we weg uit Düsseldorf. Bij Keulen passeren we de grootste kathedraal van Duitsland. De 157 meter hoge torens zijn reeds van ver te zien. Na de lunch meren wij af in Bonn, de geboortestad van Beethoven. U heeft tot het einde van de middag de tijd om de stad te bezichtigen. Tijdens de reis naar Andernach verrijzen de uitlopers van het machtige Siebengebirge aan de horizon.

Woensdag: Andernach – Cochem
Wij zijn al voor het ontbijt vertrokken en na het ronden van de Deutsche Eck zien we het Moezeldal. Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte hellingen, aan weerszijden, van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. In Cochem heeft u vanaf de hooggelegen Reichsburg een prachtig uitzicht over het rivierdal. Cochem is een toeristenplaats bij uitstek en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven. Vanavond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een wijnproeverij waarbij u alles te weten komt over dit bijzondere wijngebied.

Donderdag: Cochem – Koblenz – Linz
U kunt deze ochtend nog even genieten van het rustige Moezeldal. Zodra we door de sluis bij Koblenz de Moezel verlaten hebben, meren we af. ’s Middags kunt deelnemen aan een excursie (*) of op eigen gelegenheid de binnenstad verkennen. Hier treft u gezellige pleinen en steegjes aan. Naast prachtige gebouwen en monumenten zijn er ook veel wijnhuizen met terrassen en moderne winkelstraten. Tijden het diner vervolgen we onze reis naar Linz waar we gaan overnachten.

Vrijdag: Linz – Keulen – Duisburg
Al vroeg in de ochtend komen we in Keulen aan. U heeft ruim de tijd om de bekende kathedraal te bezoeken of een wandeling te maken door de nabijgelegen Altstadt. In de middag varen we verder naar Duisburg. Ondertussen treft men aan boord alle voorbereidingen voor het Captains Dinner en een feestelijke afscheidsavond.

Zaterdag: Duisburg – Arnhem
De tijd is voorbij gevlogen. Om 14.00 uur arriveren wij weer in Arnhem, waar we afscheid van elkaar nemen. U zult nog lang napraten over het al het moois dat u tijdens deze prachtige reis heeft gezien.

Welkom aan boord van MS Salvinia
De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.

Bereikbaarheid
Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

Hutaccommodatie
In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-pers. hut is het derde bed alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-pers. hut. De twee 3-pers. hutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-pers. hut Plus. De 2-pers. B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-pers. hut. Ook zijn er zeven 1-pers. hutten. De 2-pers. hutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger geplaatst.

Verzorging
Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij diner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten.

Extra’s
Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.

Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

Gratis WiFi (beperkte ontvangst) in het restaurant, lounge en hal.

Eigenaar van het mps Salvinia en uitvoerder van de reizen met dit schip is Rederij Feenstra B.V. te Arnhem

Cruise over Rijn en Moezel
De mooiste rivieren van Europa? Dat zijn zonder enige twijfel de Rijn en Moezel. De landschappen in het Rijndal zijn schitterend, de wijngaarden ontelbaar. U vindt er impostante burchten en pittoreske stadjes en niet te vergeten de beroemde rots de Loreley. Fraaie promenades en gezellige winkelstraatjes treft u aan in Königswinter, Koblenz, Boppard, Rüdesheim en Mainz. Het Moezeldal kenmerkt zich door al haar bochten en vele sluizen. Ook hier een overvloed aan wijnbergen en leuke toeristenstadjes zoals Cochem, Zell en Bernkastel. Het roemrijke verleden vindt u o.a. terug in prachtige kastelen.

De Rijn en de Moezel zijn wellicht de twee bekendste rivieren in Duitsland. Elk jaar kiezen een groot aantal Nederlanders voor een vakantie naar Duitsland en daarbij zijn veel plaatsen langs de Rijn en de Moezel populair.

Rijn
De Rijn is bij iedereen bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet .  .  .  Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren?

Moezel
Wie aan de Moezel denkt, denkt ongetwijfeld aan de wijngaarden, beboste heuvels, gezellige dorpen en prachtige steden. Het is een gebied met veel mogelijkheden voor toerisme. De gastronomen kunnen overal terecht voor heerlijke gerechten voorzien van uitmuntende streekwijnen. Diegenen die van cultuur houden vinden in de Moezelstreek heel wat Romeinse restanten. Zeker de prachtige en goed onderhouden stad Trier heeft de cultuurliefhebbers veel te bieden. Of wat dacht u van leuke plaatsen zoals Cochem of het wijnstadje Bernkastel-Kues? Ook de actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen aan de Moezel. U vindt er prachtige tochten voor zowel wandelaars als fietsers. En wie het liever wat rustiger aandoet, kan natuurlijk altijd een gezellige boottocht maken en zo de vele steden en dorpen verkennen. Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn en/of de Moezel.


Boekingsformulier cruise individueel

055 -505 95 00

info@btrreizen.nl

Bezoekadres:
Koppelstraat 35
7391 AK Twello

Postadres:
Hoofdweg 119
7371 GG Loenen Gld.

BTR Reizen | 2023

IBAN: NL87 ABNA 0456 6641 30
BIC: ABNANL2A
KVK: 548773260000
BTW: NL851474846B01

Algemene voorwaarden

Bekijk onze brochure

BTR Reizen brengt ieder jaar een mooie reisbrochure uit. Bekijk deze online. Ontvangt u deze brochure liever thuis? Bestel deze dan gratis!