Luxe busreis net over de Nederlandse grens naar het prachtige Münsterland en het gastvrije familiehotel Clemens August in Davensberg

BUSVAKANTIE MÜNSTERLAND

AUTOVAKANTIES ALL INCLUSIEF

#   Gastvrije hotels
#   Op de mooiste plekjes
#   All Inclusive & ’s avonds drankjes

Meer info

Nieuwe riviercruises

#  Comfortabele cruiseschepen
#  De mooiste vaarroutes
#  Geheel verzorgd

Meer info

Autoreizen Arrangementen

#  diverse vakantie arrangementen
#  leuke vermaak tijdens uw vakantie
#  Heerlijk en goed verzorgd

Meer info

NIEUW is prachtige busexcursiereis naar het Duitse Münsterland en het gastvrije familiehotel Clemens Augst in het leuke dorpje Davensberg, waar u kunt genieten van een fijne vakantie.

Het Münsterland is een prachtige heuvelachtige vakantiestreek met fraaie landschappen, historische stadjes en kastelen. Een geheel andere streek dat slechts 60 km. van de Nederland gelegen is.
De eerste dag van deze groepsvakantie wordt u keurig opgehaald vanuit uw opstapplaats. Hierna neemt uw chauffeur u mee met zijn luxe touringcar naar de Duitse grens waar we pauzeren voor een heerlijke lunch. ’s Middags volgen we een mooie route door het Münsterland naar hotel Clemens August in het plaatsje Davensberg. Davensberg is een ideaal vertrekpunt voor het maken van mooie en niet al te lange uitstapjes. Zo bezoeken we de mooiste plekjes in het Münsterland als; Schloss Nordkirchen “het Versailles van Duitseland”, de pottenbakkerij en Outletstore in het historisch stadje Ochtrup, het historische stadje Burgsteinfurt en het openluchtmuseum in Münster. Tot slot neemt het hoteltreintje van hotel Clemens Augst ons mee voor mooie route door de omgeving van Davensberg.
Wilt u met vakantie niet al te ver weg en toch naar Duitsland op vakantie dan is het Münsterland een perfecte bestemming.

5 daagse busvakantie All In naar Hotel Clemens August in Davensberg / Münsterland

 • Reis per luxe touringcar met ervaren chauffeur / reisleider.
 • Hotelverzorging op basis van halfpension met logies, ontbijt en 3-gangen diner.
 • Hotel met lift en kamers met douche, toilet en televisie.
 • 4 x lunch onderweg of in het hotel.
 • Toeristenbelasting.
 • Afscheidsdiner.
  Prachtig excursieprogramma inclusief entreegelden
 • Luxe busreis met lunch op de heenweg.
 • Entree Schloss Nordkirchen.
 • Entree en rondleiding & demonstratie Pottenbakkerij en bezoek design Outlet in Ochtrup.
 • Bezoek aan Burgsteinfurt en entree Openluchtmuseum Mühlenhof.
 • Toeristenbelasting.
 • Afscheidsdiner.
 • Terugweg door het Münsterland en een heerlijk afscheidsdiner.
  Leuk hotelprogramma met:
 • barbecue op het tuinterras, gratis ipv het avonddiner.
 • gezellige kegelavond.
 • bonte-avond met DJ Michael September.
 • rit met hoteltreintje.
Vertrekdatum - 5 daagse busvakantie Münsterland15 juli 202423 sept. 2024 is reeds volgeboekt
Prijzen per persoon€ 615,-€ 615,-
Exclusief
Toeslag 1-persoonskamer€ 80,-€ 80,-
Toeristenbelasting wordt in dit hotel niet geheven
Verplichte toeslag garantie SGR € 5,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Gegarandeerde in- en uitstapplaatsen busvakanties:

Uw vakantie begint bij één van de onderstaande opstapplaatsen:

 • Arnhem, Parkeerplaats Rijnhal, Olympus 1, 6832 EL Arnhem
 • Breda, NS Station Prinsenbeek, Hoge Mosten 3, 4822 Breda
 • Den Haag, busplatform Centraal Station
 • Eindhoven, P&R Meerhoven, Sliffertsestraat 304, 5657 AS Eindhoven
 • Rotterdam-Zuid, Tourbushalte Zuidplein
 • Utrecht, P+R Westraven/Bushalte, Griffioenlaan 1

Overnachten voorafgaand en/of na uw busvakantie
Indien één van bovenstaande opstapplaatsen niet in de omgeving van uw woonadres zijn, dan kan BTR Reizen een voor- en of na overnachting voor uw reserveren op basis van logies met ontbijt of halfpension. Vanzelfsprekend kunt u bij dit overnachtingshotel uw auto veilig parkeren. Op deze manier kunt u uitgerust en ontspannen met ons op vakantie. Informeer bij uw boeking naar deze mogelijkheden.

Het reisprogramma van dag tot dag:
Dag 1: vanuit uw opstapplaats naar het Münsterland
Niet al te vroeg vertrekt u vanuit de aangegeven opstapplaatsen. Per luxe touringcar reist u naar een gezellig restaurant bij de Duitse grens voor een heerlijke lunch. ’s Middags volgen we een mooie route door het Münsterland naar hotel Clemens August voor een fijn verblijf.  Na de de kamerindeling wordt u uitgenodigd voor heerlijk diner in het sfeervolle restaurant. Hierna kunt u lekker vermaken in het hotel of nog een een wandeling maken en het plaatsje Davenberg verkennen.

Dag 2: vrij in Davensberg en bezoek Schloss Nordkirchen
Vandaag na het ontbijt bent u vrij om het dorp Davensberg te verkennen. Ook kunt u heerlijk relaxen in het hotel of een mooie wandeling door Davensberg en omgeving maken.
Na de lunch in het hotel gaan we het Schloss Nordkirchen bezoeken, het grootste waterburcht van het Münsterland. Het park be­hoort tot de mooi­ste tui­nen van Eu­ro­pa, sa­men met het prach­ti­ge pa­leis wordt het ge­heel in Mün­ster­land ook wel het “West­faals Ver­sail­les” ge­noemd. U kunt binnen in kasteel onder andere het prachtige kost­ba­re stuc, bui­ten­ge­woon mooie pla­fond­schil­de­rin­gen en fij­ne hout­snij­kunst be­won­de­ren. Terug in Hotel Clemens August gaan we weer gezellig aan tafel voor een heerlijk diner en gezellige avond.

Dag 3: Burgsteinfurt en het Openluchtmuseum Mühlenhof in Münster
U begint deze dag met een heerlijk ontbijtbuffet, waarna uw chauffeur u mee meeneemt voor een bezoek aan het bekende historische stadje Burgsteinfurt. Hier komen we binnen bij één van de oudste, machtigste en mooiste waterburchten van het Münsterland. Dit slot is tevens het entree tot de binnenstad van Burgsteinfurt met een wat adelijke en charmante sfeer. U kunt hier even lekker wandelen in de tuinen van de waterburcht en  het leuke historische stadje verkennen.
Na dit bezoek aan Burgsteinfurt gaan we naar het Openluchtmuseum Mühlenhof in Münster. Hier gaan we aan tafel voor een heerlijke lunch, vervolgens bent u vrij en waant u zich terug in de wereld van vele generaties terug en kunt u zien hoe hier vroeger geleefd werd. U wandelt hier lekker op uw gemak langs zo’n 30 grote en kleine historische gebouwen als, oude boerderijen, werkplaatsen, molens, schoolgebouw en dorpscafé. In veel van de historische gebouwen kunt u ook van binnen een kijkje binnen nemen.  Terug in hotel Clemens August gaat u ’s avonds weer genieten van een heerlijk diner.

Dag 4: Pottenbakkerij en het design Outlet in historisch stadje Ochtrup
Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaan we door het Münsterland naar het historische stadje Ochtrup voor een bezoek aan een oude pottenbakkerijmuseum. Hier krijgen we een rondleiding door het museum en een demonstratie pottenbakken. Aansluiten gaan we in een gezellig restaurant genieten van een heerlijke lunch. ’s Middags staat een bezoek aan het nieuwe design Outlet op het programma. Dit grote winkelcentrum is gebouw in de Duiste Münsterland stijl waar u heerlijk kunt rondwandelen en wellicht nog een leuke vakantie aankoop doen! Na deze leuke dag gaan we weer huiswaarts naar hotel Clemens August waar u weer wordt uitgenodigd voor een heerlijk diner.

Dag 5: terugreis door het Münster en een heerlijk afscheidsdiner
Deze laatste dag neemt u afscheid van het team van Hotel Clemens August, vervolgens neemt uw chauffeur u mee voor een mooie route door het Münsterland naar Nederland. Hier gaan we nog aan tafel voor een afscheidsdiner voordat u eind van de middag weer keurig naar uw opstapplaats terug gebracht wordt.

Hotel Clemens August
Hotel Clemens August is gelegen in het leuke plaatsje Davensberg en is een sfeervol en gezellig hotel dat al meer dan 100 jaar familiebezit is. Het hotel is keurig ingericht met een receptie en winkelstraatje waar allerlei leuk dingetjes gekocht kunnen worden. Dagelijks kunt u in het restaurant genieten van een heerlijke verzorging en bij terugkomst van een dagje uit van een verfrissend drankjes in de gezellige bar / lounge of bij mooie weer op het terras. Met de lift komt u op keurig ingerichte kamers met  douche, telefoon, toilet, tv, zitje en gratis WiFi. Er zijn kegelbanen in het hotel waar u wordt uitgenodigd voor een gezellige kegelavond. Buiten is er een mooi aangelegd terras met tuin en een eigen ‘strand’. Tot slot heeft hotel Clemans August een leuk treintjes die u graag meeneemt voor een mooie tour door de omgeving,

Hotel Clemens August beschikt over de volgende faciliteiten:

 • Receptie met lounge.
 • Winkelstraatje.
 • Restaurant.
 • Café met bar.
 • Groepsactiviteiten ruimte.
 • Hotel met lift.
 • Kamers met comfort.
 • Mindervalidekamers / rolstoelvriendelijk.
 • Terras met grille mogelijkheden.
 • Tuin met eigen “strand” achter het hotel.
 • Gratis WiFi de gehele accommodatie.

Het Münsterland
Het Münsterland is een culturele regio gelegen rondom de Duitse stad Münster in het noorden van de deelstaat Westfalen. Daarnaast grenst het Münsterland in het westen aan de Nederlandse Achterhoek en Twente. Deze streek staat bekend om zijn fraaie landgoederen met historische kastelen en waterburchten. Het is een fraai geaccidenteerd landschap met mooie natuurgebieden met fraaie landbouw- weidelandschappen met vele boerderijen. In Münsterland zijn er een tal van historische stadjes met typische vakwerkhuizen waar de historie nog zichtbaar is in de gezellige middeleeuwse stadjes.
Door het enorme netwerk aan wandel- en fietsroutes is zowel de Achterhoek als ook het Münsterland bij uitstek een fantastische wandel- en fietsstreek. Daarnaast is het ook een goede vakantie bestemming voor auto- en busvakanties. Er zijn vele interessante bezienswaardigheden als bv; historische stadjes, openluchtmusea met vele ambachtelijkheden over de tijd van vroeger, mooie natuurgebieden met prachtige parken met kastelen.

Het Münsterland is ideale bestemming voor degene die houd van rust en historie, gastvrijheid en gemoedelijkheid.


055 -505 95 00

info@btrreizen.nl

Bezoekadres:
Koppelstraat 35
7391 AK Twello

Postadres:
Hoofdweg 119
7371 GG Loenen Gld.

BTR Reizen | 2023

IBAN: NL87 ABNA 0456 6641 30
BIC: ABNANL2A
KVK: 548773260000
BTW: NL851474846B01

Algemene voorwaarden

Bekijk onze brochure

BTR Reizen brengt ieder jaar een mooie reisbrochure uit. Bekijk deze online. Ontvangt u deze brochure liever thuis? Bestel deze dan gratis!