Geniet aan boord van MS Salvinia van een heerlijke verzorging en bezoek tijdens deze 6 daagse cruise van zes Hollanse Hanzesteden

HANZESTEDEN CRUISE

AUTOVAKANTIES ALL INCLUSIVE

#   Gastvrije hotels
#   Op de mooiste plekjes
#   All Inclusive & 's avonds drankjes

Meer info

Nieuwe riviercruises

#  Comfortabele cruiseschepen
#  De mooiste vaarroutes
#  Geheel verzorgd

Meer info

Autoreizen Arrangementen

#  diverse vakantie arrangementen
#  leuke vermaak tijdens uw vakantie
#  Heerlijk en goed verzorgd

Meer info

Weet u waar Abraham de mosterd haalt? Ga met ons mee op reis en ontdek in zes dagen zes Hanzesteden langs de IJssel en het Zwarte Water. Van het bijzondere Hasselt en het levendige Zwolle tot Torenstad Zutphen en Mosterdstad Doesburg. Een unieke reis langs lang vervlogen tijden.

6 daagse Hanzestedencruise het MS Salvinia

  • 5 overnachtingen aan boord van MPS Salvinia op basis van een door u gekozen hut.
  • Volpension inclusief ontbijt, lunches en diner, beginnend met de lunch op de eerste dag en eindigend met het lunch op de laatste dag.
  • Welkomstcocktail
  • Koffie/ thee op de gebruikelijke tijden.
  • Eén avond met live entertainment.
  • Captains Dinner.
  • Gratis WiFi op het hele schip (beperkt ontvangst).
  • Belastingen en andere heffingen op het verblijf
6-daagse Hanzesteden met MS Salvinia23 september 2024
Prijzen per persoon hoofddek
3-pers. hut (bovenbed)€ 670,-
3-pers. hut (voor 2-persoonsgebruik)€ 905,-
2-pers. hut B€ 670,-
2-pers. hut€ 835,-
2-pers. hut (voor 1-persoonsgebruik)€ 1.130,-
1-pers. hut€ 1.040,-
Prijzen per persoon promenadedek
3-pers. hut (bovenbed)€ 755,-
3-pers. hut (voor 2-persoonsgebruik)€ 1.020,-
2-pers. hut (2 pers. bed)€ 915,-
2-pers. hut€ 915,-
1-pers. hut€ 1.130,-
Exclusief
Eventuele dieetmaaltijden zoals zoutloos, etarm, sukervrij ed. € 4,- p.p. p.d.
Deze dieeten bij boeking reserveren en aan het eind van de cruise aan boord afrekenen
Eventuele drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijk aard
Mogelijke onvoorziene toeslagen als b.v. een bandstoftoeslag
Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
Verplichte toeslag garantie SGR € 5,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking

De vaarroute en programma van dag tot dag:

Maandag: Arnhem – Nijmegen – Wijk bij Duurstede
Om 09.30 uur starten we de motoren en varen naar Nijmegen. Ontdek de rijke geschiedenis, groene stadsparken en interessante musea in de oudste stad van Nederland. Aan het einde van de middag vervolgen we onze reis naar Wijk bij Duurstede waar u nog een heerlijke avondwandeling kunt maken.

Dinsdag: Wijk bij Duurstede – Lelystad
Na het ontbijt staan de bussen voor het schip klaar voor de excursie(*) naar Utrecht. Ondertussen vaart het schip richting Lelystad. Tegen het einde van de ochtend arriveert het schip in Utrecht en zodra iedereen weer terug aan boord is varen we over het AmsterdamRijnkanaal en het IJsselmeer naar Lelystad.

Woensdag: Lelystad – Hasselt – Zwolle
In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Bataviawerf of op koopjes jagen in Batavia Stad. Tijdens de lunch zetten we koers naar Hasselt, de eerste van zes Hanzesteden die we deze reis bezoeken. Dit bijzondere Hanzestadje aan het Zwarte Water staat vol prachtig gerestaureerde panden, zoals het oude raadhuis, de grote kerk en de unieke kalkbranderijen, die u meevoeren naar lang vervlogen tijden. Aan het begin van de avond laten we Hasselt achter ons en varen we naar Zwolle.

Donderdag: Zwolle – Kampen – Deventer
In de straten van de middeleeuwse binnenstad van Zwolle hangt een levendige sfeer. Liefhebbers van literatuur kunnen hun hart ophalen en een bezoek brengen aan één van de mooiste boekhandels van Nederland; Van de Velde in de Broeren. Struin niet te lang langs de vele boekenplanken want rond het middaguur vertrekken we naar Kampen. De Stadsbrug, de indrukwekkende poorten en de honderden monumenten geven deze stad een authentiek karakter. Aan het einde van de middag vervolgen we onze weg over de kronkelende IJssel naar Deventer.

Vrijdag: Deventer – Zutphen
Deventer omarmt u met zijn historische charme en heeft veel te bieden. Het Speelgoedmuseum, de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren en het prachtige historische stadhuiscomplex zijn hier maar een paar voorbeelden van. Tijdens de lunch varen we naar Zutphen. Torenstad, zo wordt Zutphen ook wel genoemd. Naast een paar grote torens die de skyline van de stad vormen zijn er ook tal van kleinere torens.

Zaterdag: Zutphen – Doesburg – Arnhem
We zijn vroeg vertrokken om een bezoek te kunnen brengen aan Doesburg, de laatste Hanzestad van deze reis. Meer dan 150 monumenten verfraaien de historische binnenstad en in de oude veste vindt u een uniek fabriekje, de Doesburgsche Mosterden Azijnfabriek. Want Doesburg staat natuurlijk ook bekend als Mosterdstad en de Doesburgers zijn erg verknocht aan hun potje mosterd. Waarschijnlijk dat ze daarom ook wel Mosterdpotten worden genoemd. Om 11.30 uur verwachten we u weer aan boord en beginnen we aan het laatste stuk van deze reis. Om 14.00 uur meren we af in Arnhem waarmee er een einde is gekomen aan deze mooie reis.

Welkom aan boord van MS Salvinia
De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Meer informatie over de Salvinia vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping en elders op het zonnedek staan diverse zitjes en ligbedden. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, toilet en een grote doucheruimte.

Bereikbaarheid
Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

Hutaccommodatie
In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-pers. hut is het derde bed alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-pers. hut. De twee 3-pers. hutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-pers. hut Plus. De 2-pers. B-hut is een fractie kleiner dan de standaard 2-pers. hut. Ook zijn er zeven 1-pers. hutten. De 2-pers. hutten op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger geplaatst.

Verzorging
Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij diner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten.

Extra’s
Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in één keer aan het einde van de reis contant, met pinpas of met creditcard kunt afrekenen.

Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

Gratis WiFi (beperkte ontvangst) in het restaurant, lounge en hal.

Eigenaar van het mps Salvinia en uitvoerder van de reizen met dit schip is Rederij Feenstra B.V. te Arnhem

Cruise door Midden Nederland
Midden-Nederland kent prachtige rivieren en waterrijke natuurgebieden met het typische Hollandse landschap. Denk bijvoorbeeld aan de IJssel met zijn historische Hanzesteden en het IJsselmeer, de Waddenzee met zijn prachtige Texel, maar ook Noord-Holland met zijn prachtige Zaanstreek met zijn fraaie windmolens en leuke schilderachtige stadjes. Een cruise door Midden-Nederland staat garant voor een gevarieerd en boeiend programma, waarbij lieflijke vissersplaatjes en pittoreske IJsselmeer stadjes worden bezocht. Vaar mee en bekijk al dat moois eens vanaf het water.


Boekingsformulier cruise individueel

055 -505 95 00

info@btrreizen.nl

Bezoekadres:
Koppelstraat 35
7391 AK Twello

Postadres:
Hoofdweg 119
7371 GG Loenen Gld.

BTR Reizen | 2023

IBAN: NL87 ABNA 0456 6641 30
BIC: ABNANL2A
KVK: 548773260000
BTW: NL851474846B01

Algemene voorwaarden

Bekijk onze brochure

BTR Reizen brengt ieder jaar een mooie reisbrochure uit. Bekijk deze online. Ontvangt u deze brochure liever thuis? Bestel deze dan gratis!