Luxe busvakantie naar Hotel Paping in Ommen aan de Overijsselse Vecht met het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Busvakantie Ommen / Overijssel

AUTOVAKANTIES ALL INCLUSIEF

#   Gastvrije hotels
#   Op de mooiste plekjes
#   All Inclusive & 's avonds drankjes

Meer info

Nieuwe riviercruises

#  Comfortabele cruiseschepen
#  De mooiste vaarroutes
#  Geheel verzorgd

Meer info

Autoreizen Arrangementen

#  diverse vakantie arrangementen
#  leuke vermaak tijdens uw vakantie
#  Heerlijk en goed verzorgd

Meer info

Nieuw in het programma van BTR Reizen zijn de busvakanties naar Hotel Paping in Ommen.

Weer geheel iets anders. Met deze reis nemen wij u graag mee naar het historisch Hanzestadje Ommen, fraai gelegen aan de Vecht in de Overijsselse Salland. Hier zijn we te gast in Hotel Paping waar we kunnen rekenen op een gastvrij verblijf en een heerlijke verzorging.

Uw vakantie begint bij uw opstapplaats waarna uw chauffeur u meeneemt voor een comfortabele reis naar Paling Experience in Harderwijk voor een rondleiding met lunch. Aansluitend reizen we comfortabel door naar Hotel Paping in Ommen. Vanuit het hotel zijn er prachtige en niet al te lange uitstapjes. Zo bezoeken op dinsdag de weekmarkt in het historisch stadje Ommen en gaan we na de lunch een mooie tour maken door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug met een bezoek aan de  klompenkunstenaar in Luttenberg, maar rijden ook door het prachtige het dal van de Vecht naar het boerderijmuseum in het karakteristieke Staphorst. Daarnaast neem uw chauffeur u mee naar het dit jaar geopenden C-1000 museum in Hellendoorn. Tot slot kunt u op de laatste dag nog genieten van een gezellig en heerlijk afscheidsdiner voordat u eind van de middag weer keurig arriveert bij uw opstapplaats.

Boek snel deze comfortabele busreis en geniet van een heerlijk en gastvrij verblijf in Hotel Paping in Ommen.

5 daagse busvakantie naar Hotel Paping in Ommen / Overijssel

 • Reis per luxe touringcar met ervaren chauffeur / reisleider.
 • Hotelverzorging op basis van halfpension met logies, ontbijt en 3-gangen diner.
 • 4 x lunch onderweg of in het hotel.
 • Koffie en thee faciliteiten op de kamer.
 • Kamers met modern comfort.
 • Hotel met lift
 • Binnenzwembad.
 • Gratis WiFi in het gehele hotel.
 • Toeristenbelasting.
 • Afscheidsdiner.
  Prachtig excursieprogramma inclusief entreegelden
 • Luxe busreis met rondleiding en lunch in een palingrokerij op de heenweg.
 • Bezoek aan de weekmarkt in het historisch Hanzestadje Ommen
 • Verkenningstocht door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug met bezoek aan de klompenkunstenaar in Luttenberg.
 • Dagtocht met lunch naar het boerderijmuseum in het karakteristieke Staphorst.
 • Tour over de Hellendoornseberg met een bezoek aan het C-1000 museum met en kopje koffie.
 • Terugweg met een heerlijk afscheiddiner.
  Leuk hotelprogramma met:
 • Welkomstdrankje.
 • Op gebruikelijke tijden koffie / thee met koekje.
 • Gezellige bing-avond.
 • Video avond over de Overiijsselse Salland.
Vertrekdatum - 5 daagse busvakantie Overijssel5 augustus 202423 september 2024
Prijzen per persoon€ 565,-€ 565,-
Exclusief
Toeslag 1-persoonskamer€ 80,-€ 80,-
Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
Verplichte toeslag garantie SGR € 5,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking

Gegarandeerde in- en uitstapplaatsen busvakanties:

Uw vakantie begint bij één van de onderstaande opstapplaatsen:

 • Arnhem, Parkeerplaats Rijnhal, Olympus 1, 6832 EL Arnhem
 • Breda, NS Station Prinsenbeek, Hoge Mosten 3, 4822 Breda
 • Den Haag, busplatform Centraal Station
 • Eindhoven, P&R Meerhoven, Sliffertsestraat 304, 5657 AS Eindhoven
 • Rotterdam-Zuid, Tourbushalte Zuidplein
 • Utrecht, P+R Westraven/Bushalte, Griffioenlaan 1

Overnachten voorafgaand en/of na uw busvakantie
Indien één van bovenstaande opstapplaatsen niet in de omgeving van uw woonadres zijn, dan kan BTR Reizen een voor- en of na overnachting voor uw reserveren op basis van logies met ontbijt of halfpension. Vanzelfsprekend kunt u bij dit overnachtingshotel uw auto veilig parkeren. Op deze manier kunt u uitgerust en ontspannen met ons op vakantie. Informeer bij uw boeking naar deze mogelijkheden.

Het reisprogramma van dag tot dag:
Dag 1: vanuit uw opstapplaats naar Palingrokerij met lunch en door naar Hotel Paping in Ommen
Niet al te vroeg vertrekt u vanuit de aangegeven opstapplaatsen. Per luxe touringcar reist u naar Harderwijk voor een bezoek aan Paling Experience. Hier worden we ontvangen met een broodje paling of portie kibbeling met een consumptie. Aansluitend krijgt u een uniek kijkje achter de schermen in een ambachtelijke palingrokerij en een persoonlijke rondleiding en uitleg door 1 van de rookmeesters. Na dit bezoek reist u ’s middags comfortabel naar Hotel Paping. Na een welkomstdrankje gaat u ’s Avonds gaat u aan tafel voor een heerlijk diner.

Dag 2: bezoek weekmarkt in Ommen en de klompenkunstenaar in Luttenberg
Na het ontbijt neemt de chauffeur u mee naar de weekmarkt in het centrum van het historisch Hanzestadje Ommen. Voor de lunch gaan we terug naar ons hotel waarna we er op uit gaan voor een mooie middagexcursie. Middels een mooie route door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug bezoeken we Klompenkunstenaar Martin Dijkman in Lutenberg. Martin Dijkman is Klompenkunstenaar en inmiddels ook bekend van de TV!! Verrassend moderne jonge vent met humor en creativiteit !  Toch is hij al de vierde generatie, maar wat hij doet is pure kunst !.  Martin reist dan ook de hele wereld over voor demonstraties.  Zijn kunstenaarschap gaat echter veel verder dan klompen maken, een aantal jaren geleden is hij begonnen met het maken van mozaïek van mini klompjes.  Zijn levenswerk is echt ongelofelijk: De Nachtwacht in 30.000 miniklompen en daar in 2022 aan toegevoegd een tweede mozaïek: ‘Het Melkmeisje’ van Vermeer van 17.500 klompjes: 2,70 x 3,20 meter. Na de leuke humoristische demonstratie gaan we weer naar het hotel voor diner en gezellig samenzijn.

Dag 3: bezoek Staphorst met het Staphorster Museum
Ook vandaag staat er weer een leuke excursie op het programma. Na een mooie route door het dal van het riviertje de Vecht gaan we ’s morgens naar Staphorst. Een dorp met vele gezichten met een lange lintbebouwing met kleurrijke boerderijen, klederdrachten, die nog steeds volop gedragen worden. We zijn te gast in Museum Staphorst dat gevestigd is in twee boerderijen. In de voorste boerderij is een ontvangstruimte ingericht. Daarachter staat een oudere typisch Staphorster boerderij. Het woongedeelte bevindt zich nog in oude staat en er zijn exposities waar streekdracht, sieraden en volkskunst tentoongesteld worden. Hier worden we ontvangen met 2 kopje koffie of thee met kleine staphorster rol. Vervolgens worden we door een gids, in traditionele Staphorster klederdracht, meegenomen voor een rondleiding door het museum. We komen hier alles te weten over het heden en verleden van Staphorst. Tot slot volgt er nog een klederdrachtpresentatie. Eén van de medewerk(st)ers showt de traditionele dracht met wat er allemaal bij hoort. Zij vertelt over de gebruiken omtrent rouw en feestelijke gelegenheden en wat er allemaal door de tijd heen verandert is. Aansluitend gaat u in het museumrestaurant aan tafel voor een heerlijke lunch. ’s Middags maakt u een mooie rondrit door de omgeving van Staphorst met een staphorster boertje als gids. Na dit enerverende bezoek keert u ‘huiswaarts’ voor een heerlijk diner.

Dag 4: over de Hellendoornseberg naar het C-1000 museum
Deze dag begint met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Hierna bent u lekker vrij om zelf iets te ondernemen. Maak een heerlijk wandeling door de landelijke omgeving en loop langs de Vecht naar het centrum van Ommen of  zoek een plaatsje voor of achter het hotel op het terras of neem een heerlijke duik un het zwembad. Na de lunch in het hotel gaan we er weer op uit. Eerst rijden we een mooie route door de Salland over de Hellendoornseberg waarna we een bezoek brengen aan het nieuw geopende C-1000 museum.  We bezoeken hier het levenswerk van Gerard Marsman die als 13 jarige vakkenvuller besmet raakte met het C-1000 virus. Zijn verzameling begon met een paar spandoeken, en groeide uit tot een complete winkel met alles erop en eraan. Zijn enorme collectie is voortaan te bewonderen in het enige echte C1000 Museum in een grote schuur achter zijn huis in Hellendoorn. Dit museum is bedriegelijk echt van de kassa’s en winkelwagentejs tot de koeling met melk en kaas alles in het C1000 Museum ademt C1000. Pas van dichtbij zie je dat de pakken en blikken leeg zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of Gerard heeft het verzameld, als het maar te maken heeft met C1000. Duik in de sfeer van vervlogen tijden terwijl je de nostalgie van C1000 herbeleeft en wandel door onze zorgvuldig samengestelde tentoonstellingen en bewonder een uitgebreide collectie van historische verpakkingen, zeldzame producten en memorabilia die een glimp bieden van ons verleden. Na deze onvergetelijke ris terug in de tijd gaan we terug naar Hotel Paping voor een heerlijk diner en een gezellige avond.

Dag 6:   Terugreis met bezoek aan de Möhnesee en heerlijk afscheidsdiner
Na het ontbijt gaan we rustig de koffers pakken want tegen 10.00 uur nemen we afscheid van het hotel en rijden naar een gezellig restaurant in het midden van het land voor een heerlijk afscheidsdiner. Hierna wordt iedereen eind van de middag weer keurig teruggebracht naar zijn of haar opstapplaats.

 

Hotel Paping
Hotel Paping is net buiten het centrum van het historisch Hanzestadje Ommen, in het prachtige Vechtdal van de Overijsselse Vecht, gelegen. Het hotel is de afgelopen tijd gerenoveerd met een gezellig entree, bar, sfeervol restaurant en een aparte zaal voor mogelijke groepsactiviteiten.
De kamers zijn keurig ingericht met gescheiden bedden, televisie, telefoon, radio en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Het hotel heeft een lift en heeft enkele mindervalide kamers en is rolstoelvriendelijk. Daarnaast is er een binnenzwembad, terras voor het hotel en een mooie tuin met zonneterras, sauna en vijver achter het hotel.

Hotel Paping beschikt over de volgende faciliteiten:

 • Lounge.
 • Receptie en bar.
 • Restaurant.
 • Groepsactiviteiten ruimte.
 • Koffie en thee faciliteiten op de kamer.
 • Lift in het hotel.
 • Mindervalidekamers / rolstoelvriendelijk.
 • Binnenzwembad.
 • Sauna.
 • Terras voor het hotel.
 • Mooie tuin achter het hotel met terras en vijver.
 • Gratis WiFi de gehele accommodatie.

Overijssel met Ommen, de Vechtstreek en de Salland
Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, één van de oudste Hanzesteden van Overijssel. Met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden, een bruisend centrum en is Ommen de perfecte uitvalsbasis voor een leuke groepsvakantie met mooie excursies voor de hele groep.

Over de Vecht
Het riviertje de vecht ongeveer 180 kilometer lange rivier die ontspringt in Duitsland en eindigt in het Zwarte Water bij Zwolle. De rivier stroomt ongeveer 60 kilometer door Nederland. De Vecht is een zogenaamde regenrivier en voert voornamelijk regenwater af richting het IJsselmeer. Bij Ommen stroomt ook de Regge in de Vecht.

De Salland
Het Sallandse landschap is heel gevarieerd met het IJsseldal , het agrarisch cultuurlandschap, de vele landgoederen en het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Dit is een prachtig natuurgebied met dat bestaat uit oa. de Holterberg, Lemelerberg, Haarleberg en Hellendoornseberg. Daarnaast herbergt de Salland leuke dorpjes en stadjes met interressante bezienswaardigheden, nostalgische boerderijen en oude ambachten.

Welkom in het landschap vol karakter in het hart van Overijssel.


055 -505 95 00

info@btrreizen.nl

Bezoekadres:
Koppelstraat 35
7391 AK Twello

Postadres:
Hoofdweg 119
7371 GG Loenen Gld.

BTR Reizen | 2023

IBAN: NL87 ABNA 0456 6641 30
BIC: ABNANL2A
KVK: 548773260000
BTW: NL851474846B01

Algemene voorwaarden

Bekijk onze brochure

BTR Reizen brengt ieder jaar een mooie reisbrochure uit. Bekijk deze online. Ontvangt u deze brochure liever thuis? Bestel deze dan gratis!